Bankalar işçi çıkarmama sözünden dönebilir

Deutsche Bank, Credit Suisse ve HSBC pandemi krizinde işçi çıkarmama sözü verse de sözünü tutamayacaklar gibi gözüküyor

Bankalar işçi çıkarmama sözünden dönebilir
Bankalar işçi çıkarmama sözünden dönebilir
GİRİŞ 03.06.2020 09:59 GÜNCELLEME 03.06.2020 09:59

Korona virüs krizi ilk başladığında büyük bankalar personel çıkarmama personel çıkarmama konusunda fikir birliği beyan etti. Bu durum ise değişmek üzere.

 

 

Ekonomik belirsizliğin artmasıyla bankalar pandeminin mali darbesini hafifletmek için kemer sıkma politikalarını tekrardan gözden geçirmek zorunda kaldı.

Shore Capital’ın banka analisti Gary Greenwood, düşük faiz ortamının ve temerrüte düşen kredilerin artmasının bankaların gelirlerini büyük ölçüde düşürdüğünü söyledi. Stratejiste göre en yüksek maliyet personel tarafından geldiği için maliyet kısmak için yapılacak en etkili yok personel işten çıkarma yoluna gitmek.

 

 

Almanya’nın en büyük bankası Deutsche Bank yöneticilerine bir ay maaş ödememeyi önerdi. Banka tarafından perşembe günü yapılan toplantıda şirketin içinde bulunduğu durum dolayısıyla yöneticilerin bir aylık maaşlarından vazgeçmesi gerektiği vurgulandı. Banka bir aylık maaş almama durumunun gönüllülük esasına göre ilerleyeceğini söyledi. Yönetim kurulumuz ve yönetim komitemiz gönüllü maaş ödenmemesi programını daha geniş kitlelere yaymaya hazırlanıyor. Orta düzey yöneticilere de bu imkanı veriyoruz” ifadesi kullanıldı. Yöneticilerin bazıları bu isteği olumsuz karşıladı.

Korona virüs süreciyle 35 bin kişiyi işten çıkarma planı ertelenmek zorunda kalan HSBC ise işten çıkarma programına yakın zamanda başlamayı düşünüyor.