Katar'dan 19.2 milyar dolarlık sipariş

Katar’ın kamu enerji şirketi Qatar Petroleum, Güney Koreli 3 devle 70 milyar Katar Riyali yani 19.23 milyar dolarlık anlaşma imzaladı. Dünyanın en büyük doğalgaz üreticilerinden olan Qatar Petroleum, Kıbrıs Adası’nda Güney Kıbrıs Rum Yönetimi ile birlikte doğalgaz arama faaliyeti yapıyor.

Katar'dan 19.2 milyar dolarlık sipariş
Katar'dan 19.2 milyar dolarlık sipariş
GİRİŞ 03.06.2020 09:17 GÜNCELLEME 03.06.2020 10:47
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Toplu olarak verdikleri uçak siparişleriyle tanınan Körfez ülkelerinden Katar, tarihi bir rekora imza attı. Ancak rekor bu kez havacılık değil, gemi sanayisini ilgilendiriyor.

 

 

Katar’ın kamu enerji şirketi Qatar Petroleum, Güney Koreli 3 devle 70 milyar Katar Riyali yani 19.23 milyar dolarlık anlaşma imzaladı. Katarlı enerji şirketinin anlaşma imzaladığı 3 Güney Koreli ise, dünyanın en büyük tersaneleri arasında sayılan Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering, Hyundai Heavy Industries and Samsung Heavy Industries adlı şirketler. Daewoo, Samsung ve Hyundai, 2027 yılına kadar yapacağı 100’den fazla LNG gemisini Qatar Petroleum’a verecek.
 
En büyük sipariş

Katar Enerji Bakanı ve Qatar Petroleum’un CEO’su Saad al-Kaabi, programın tarihteki en büyük LNG gemi inşa olmasının yanı sıra tek seferde verilmiş en büyük gemi siparişi ihalesi olduğunu ifade etti. Dünyanın en büyük doğalgaz üreticilerinden olan Katar’ın kamu şirketi Qatar Petroleum, bilindiği üzere Kıbrıs Adası’nda Güney Kıbrıs Rum Yönetimi ile birlikte doğalgaz arama faaliyeti yapıyor.

 

 

KAYNAK: DÜNYA/KERİM ÜLKER
YORUMLAR 5
  • Kaynarca 3 yıl önce Şikayet Et
    Güçlü isen dostun çok olur
    Cevapla
  • Batmanlı 3 yıl önce Şikayet Et
    Katar kimin dostu şimdi?inşallah hayinlik yapımıyordur
    Cevapla
  • Vatansever 35 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu katar bizim dostumuz ise Güney Kıbrıs Rum ile neden petrol arıyor da dost Türkiye ile aramıyor?
    Cevapla
  • Selam 3 yıl önce Şikayet Et
    Katar bir muamma, zor gününde Türkiye Katar'ı yalnız bırakmadı, bu tür ihaleleri Türk şirketlerine verebilirdi????
    Cevapla
  • Anadolu ligi 3 yıl önce Şikayet Et
    Onlarda bizi bırakmadı
    Cevapla