Yeni kredi paketi geliyor! İlk detaylar belli oldu

Son dakika haberi... Yeni kredi paketinin ilk aşamaları yarın açıklanabilir, yerli ürün üretimine finansal destek sağlanacak. Tatile çıkmak isteyenlere uygun faizli kredi verilecek.

Yeni kredi paketi geliyor! İlk detaylar belli oldu
Yeni kredi paketi geliyor! İlk detaylar belli oldu
GİRİŞ 28.05.2020 09:49 GÜNCELLEME 28.05.2020 10:27
Bu Habere 82 Yorum Yapılmış

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, dün katıldığı bir televizyon programında konut ve turizme yönelik yeni bir finansman paketi hazırladıklarını söylemişti. O paketin ilk detayları belli oldu.

 

 

KONUT, TURİZM, YERLİ ÜRETİME YÖNELİK OLACAK

Finansman kredi desteği paketi, ihtiyaç sahibi vatandaşa, emekli, çalışan ve orta gelir grubuna yönelik olacak.

 

 

KAMU BANKASINDAN BELİRLİ DÖNEM ÖDEMESİZ KREDİ

Kamu bankaları tarafından bir süre ödemesiz, sonra taksitler halinde ödemeli bir kredi desteği planlanıyor.

YERLİ ÜRETİM MOBİLYA,BEYAZ EŞYA ALANA UYGUN KREDİ

Peki, hangi durumlarda bu kredi desteğinden yararlanılacak? Yerli üretim yapan mobilya, elektronik, beyaz eşya, bisiklet, motosiklet, ev tekstili, çeyiz gibi ürünler alındığı taktirde bu finansmandan yararlanılması bekleniyor.

EMEKLİ VE ÇALIŞANA TATİL İÇİN KREDİ

Bir diğer imkan ise hem turizm sektörünü canlandırması planlanan hem de tatile gitmek isteyenlere kolaylık sağlayan bir kredi olması bekleniyor. Emekli ve çalışan kesime özellikle seyahat giderlerinin finansman ihtiyacının uygun şartlarda sağlanması üzerinde duruluyor.

ORTA GELİR GRUBUNA UZUN VADELİ UYGUN KREDİ

Kredi kapsamında üçüncü başlık da orta gelir grubuna yönelik olarak konut kredisi. Bu konut kredisinin diğerlerinden farkı ise uzun vadede ve çok düşük maliyetlerle bir kredi sağlanması bekleniyor. Bu paketin cuma günü kamu bankaları tarafından açıklanması, pazartesi günü de devreye girmesi hedefleniyor.

KAYNAK: MİLLİYET
YORUMLAR 82
  • Topcu 3 yıl önce Şikayet Et
    10 bin liralik destek kredisi paketinizi hep birlikte gorduk siz de gordunuz mu kac kisi muracaat etmis kac kisi faydalanmis sayin bakanim. Liste halinde aciklayin herkes gorsun.
    Cevapla
  • SUAT GENÇ 3 yıl önce Şikayet Et
    Sözde Korona Tedbirleri ACİL TEMEL İHTİYAÇ DEDİLER EMEKLİ MAAŞIMI O BANKADAN ALDIĞIM HALDE 17 NİSAN DA BAŞ VURDUM. 27 AĞUSTOS TARİHİNE KADAR BEKLETİP OLUMSUZ DEDİLER
    Cevapla
  • ERCAN 3 yıl önce Şikayet Et
    10000 TL kredi istedim 3000tl verdiler
    Cevapla
  • Erhan Güloğlu 3 yıl önce Şikayet Et
    Kafe barda calisiyorm 5 senedir iş yeri mecburi kaplı devlet 1574 kısa iş ödeneği verdi ev kıra ihtiyaç kredisi basyvurdum 10 bin TL beş bin TL vermediler 1000 içinde başvuru yaptım vermediler ihtiyacı olmayanlara veriyorlar adaletsizlik haksızlık diz boyu adamın varsa fadalanirsin yoksa çile çekmeye devam ederiz
    Cevapla
  • MİRAÇ BERK 3 yıl önce Şikayet Et
    bankalar parası olana kredi verir. olmayana veremez ki
    Cevapla
  • Meliha başbay 3 yıl önce Şikayet Et
    Evet bu zor gunlerde herkes ödemelerde gucluk cekiyor devletim biz seni ayakta tutuyoruz sende bize bir el ver artik onca faturalar var hadi bide ev gecindiren cocuklu aileler icin ne diyecegiz sonuclar lutfen hizli gelissin cunku onca insan cok magdur umarim basvurularimiz sonuclanir
    Cevapla
  • Kanka44 3 yıl önce Şikayet Et
    Daha önceden 0.99 'dan çekmiş olduğum konut kredisi 0.79 a düşmüş yeniden yapılandırma gelsin lütfen
    Cevapla
  • Hüseyin 3 yıl önce Şikayet Et
    Gayet yerinde bı yorum
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle