Döviz piyasasında rahatlama yok! Düzeltme gelebilir

Döviz piyasasında yaşanan rehavetin ardından küresel riskler nedeniyle bir düzeltme gelebileceği belirtildi

Döviz piyasasında rahatlama yok! Düzeltme gelebilir
Döviz piyasasında rahatlama yok! Düzeltme gelebilir
GİRİŞ 27.05.2020 14:54 GÜNCELLEME 27.05.2020 14:56

Risk iştahını beslemek adına fazlasıyla olumsuz haber manşeti olmasına rağmen güvenli para birimlerine yönelik cazibe azalıyor. Olumsuz haberler ve piyasaların güçlü duruşundan oluşan bileşimin sürdürülebilir olmadığı da görülüyor.

 

 

ABD ile Çin arasındaki gerginliğin yükselmesinden dolayı offshore yuanın rekor seviyede düşük olmasına ramak kaldı. Buna karşın güvenli varlık olarak kabul edilen yen G - 10 paraları karşısında fazla değişmedi.

Onshore yani yurt içinde bulunan yuan ve ticaret ağırlıklı yen arasındaki ayrışma güçlenerek, yeni bir Soğuk Savaş'ın piyasanın odaklandığı ana unsur olması halinde Japon Yeni için ralli ihtimali de artıyor.

 

 

Ekonomilerin açılmaya başlaması ve korona virüs vakalarında artışın azalması ya da artış olmaması ile birlikte piyasalar rehavet sinyalleri veriyor. Pozitif haberlerin etkisiyle euro, Avrupa Birliği (AB) içerisinde ortak borçlanma beklentisiyle dolar karşısında 1.1030 ile nisan ay başından beri en yüksek seviyeyi gördü.

Sterlin, AB'nin İngiltere ile Brexit müzakerelerinde bazı konularda geri adım atacağı yönündeki haberin ardından dün dolar karşısında iki haftanın zirvesine çıktı.

Küresel çaptaki haberlerin Kovid-19, ticaret ve jeopolitik olmak üzere her üç konuda da olumluya dönmesi ile yatırımcılar ve piyasa uzmanları pozisyonlarını yeniden değerlendirme durumunda kalabilir.

Güvenli varlıklara dönüşün, dolar için önemli bir teknik gelişmeyle sonuçlanabileceği belirtiliyor. Bu da kısa vadeli dip seviyesinin bulduğunun ve doların dönüş yapabileceğinin sinyali olarak algılanıyor.

KAYNAK: BORSA GÜNDEM