Elektrik üretiminde yeni rekor

Türkiye, Ramazan Bayramı'nın ilk gününde elektrik üretiminde yeni bir rekor kırdı. 24 Mayıs'ta, elektrik üretiminin yüzde 90'ı yerli ve yenilenebilir kaynaklardan sağlandı.

Elektrik üretiminde yeni rekor
Elektrik üretiminde yeni rekor
GİRİŞ 26.05.2020 12:51 GÜNCELLEME 26.05.2020 14:39
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez yaptığı açıklamada, enerji alanındaki yatırımların olumlu sonuçlar vermeye devam ettiğini belirtti.

Bakan Dönmez, Ramazan Bayramı'nın ilk günü olan 24 Mayıs'ta yerli ve yenilenebilir kaynaklardan elektrik üretimi konusunda yeni bir rekor kırıldığını söyleyerek elektrik üretiminin yüzde 90'ının bu kaynaklardan sağlandığını vurguladı.

Dönmez, 24 Mayıs'taki elektrik üretiminin yüzde 44'e yakınının hidrolik, yüzde 16,5'inin yerli kömür ve yüzde 14,5'ini de rüzgar kaynaklarından elde edildiğini kaydetti.

 

 

YORUMLAR 18
  • Türkiye, 3 yıl önce Şikayet Et
    Elektrik, su, doğalgaz gibi zorunlu ihtiyaçların fiyatlamaları minimum olmalıdır. Yerli üretimin artması gurur verici, ancak, diğer ülkelerdeki gibi kendi üretimimizi,kendi halkımız ucuz kullanmalı ( en azından zorunlu olanları) Durmak yok, üreten Türkiye olmaya devam.
    Cevapla
  • Zafer 3 yıl önce Şikayet Et
    Bir zamanlar muhtıra hükümetinin CHP zihniyetli Enerji Bakanı şöyle demişti "Ne yapacağız biz bu kadar elektriği ,çok fazla Türkiye'nin bu kadar enerjiye ihtiyacı yok... Elektriği toprağa mı vereceğiz?.. Enerji yatırımları durdurulsun." Hey gidi günler . Aynen Boğaz köprüsüne ,oto yollara, Şehir hastanelerine karşı çıkan bu günün CHP si. Değil 50 yıl sonrasını 5 yıl sonrasını dahi göremeyen ufuksuz, ferasetsiz bir parti bu CHP. Hele bir de başına Kemal gibi Ekrem gibi göstermelikler geçince iyice tadından yenmiyor. Allahtan Reis var Ak Parti var.
    Cevapla
  • m.b 3 yıl önce Şikayet Et
    yerli ve pahalı
    Cevapla
  • Hasan 3 yıl önce Şikayet Et
    Eskiden soğana ,patatese sarardınız , şimdi ucuz oluna sıradaki gelsin hesaabı. Haa bir de saman ithal eder duruma düşmüştük değil mi.
    Cevapla
  • Cskn 3 yıl önce Şikayet Et
    Benim cebime yansıması halinde daha mutlu olurum. Hem yerli arttı diye Çaka satacaksin hem de bana daha pahalı satacaksin...
    Cevapla
  • hasan 3 yıl önce Şikayet Et
    aman chp duymasın yerli deyince zorlarına gidiyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle