Platform söküldü: 'Fatih' sondaj gemisi harekete hazır

Karadeniz'de görev yapmadan önce hazırlıklar için bir süredir Haydarpaşa Limanı'nda bulunan Fatih sondaj gemisinde platform söküm çalışmaları tamamlandı. Sökülen platform bir mavna üzerine yerleştirildi. Gemide yapılan çalışmalar havadan görüntülendi. Bu arada söküm işlemleri için bir süredir Haydarpaşa Limanı'nında bulunan Fatih sondaj gemisi de hareket ederek, Ahırkapı açıklarına demirledi.

GİRİŞ 26.05.2020 13:11 GÜNCELLEME 26.05.2020 16:57
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Sökülen platform bir mavna üzerine yerleştirildi. Gemide yapılan çalışmalar havadan görüntülendi. Bu arada söküm işlemleri için bir süredir Haydarpaşa Limanı'nında bulunan Fatih sondaj gemisi de hareket ederek, Ahırkapı açıklarına demirledi.

 

BOĞAZ KÖPRÜLERİNİN ALTINDAN GEÇEBİLMESİ İÇİN ÇALIŞMA BAŞLATILMIŞTI

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'nın 229 metre uzunluğunda ve 51 bin 283 groston ağırlığındaki sondaj gemisi 'Fatih', Karadeniz'de başlayacağı sondaj faaliyetleri öncesinde Haydarpaşa Limanı'na gelmişti. Geminin İstanbul Boğazı'ndan geçebilmesi için üzerinde bulunan platformun sökülmesi planlanmıştı. Haydarpaşa Limanı'nda bağlı olan geminin yanına getirilerek kurulan geminin üzerindeki platform söküm çalışmaları bir süredir dev vinç yardımıyla devam ediyordu.

 

 

PLATFORM SÖKÜLDÜ, GEMİ LİMANDAN AYRILDI

Bugün itibariyle çalışmalarda sona gelinirken, geminin platformu sökülerek bir mavna üzerine yerleştirildi. Gemide yapılan çalışmalar havadan görüntülendi. Platformun sökülmesinin ardından Haydarpaşa Limanı'ndan ayrılan Fatih sondaj gemisi, Ahırkapı açıklarında karadan yaklaşık 2 buçuk kilometre açıkta demirledi. Gemide şu anda Karadeniz seferi öncesinde son hazırlıkların yapıldığı öğrenildi. Öte yandan bir mavnaya yerleştirilen Fatih sondaj gemisinin platformunun da römorkörlerle çekilerek boğazdan geçirileceği ve Trabzon Limanı'nda çalışmalar öncesinde tekrar gemiye montajının yapılacağı belirtildi.

Fatih sondaj gemisi önümüzdeki günlerde İstanbul Boğazı'nı geçerek Karadeniz'e açılacak. Geminin Karadeniz'de lojistik merkez olarak Trabzon Limanı'nı kullanacağı belirtildi.

 

YORUMLAR 15
  • genco 3 yıl önce Şikayet Et
    karadenizde ingiliz firma daha önce petrol aradı ve bulamadım diyerek gitti,önce onların sondaj yaptığı yerde arama yapılmalı.
    Cevapla
  • Mehmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Romanyada karadenizde çok büyük doğalgaz yatakları bulundu bizde romanyaya en yakın kıta sağanlığımızda bir yoklama yapsak
    Cevapla
  • serdar 3 yıl önce Şikayet Et
    önümüzdeki yıllarda artık elektrik enerjisi daha çok tüketim unsuru olacağı için bence gaz daha çok arayış içinde olacağımızı düşünüyorum !!!!
    Cevapla
  • İstanbullu 3 yıl önce Şikayet Et
    Canım kardeşim elektrik üretimi için de lazım zaten gaz.
    Cevapla
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Bilgilenmek için soruyorum yakın bi tarihte tahmini son 5 yıl içinde bu gemi Karadenizde petrol aramadımı elin adamları buluyor biz neden bulamıyoruz gemiyle ilgili degil söylediklerim Türkiye petrolleri şirketiyle ilgili gerekiyorsa mühendis degiştir kardeşim eline en büyük imkanı cumhurbaşkanlığı millet vermiş ne işe yarıyorsunuz bizim kimya ve mühendislik alanında cok ileri olmamız lazım
    Cevapla
  • Zafer 3 yıl önce Şikayet Et
    Sinop-Boyabat halkasında Petrol var olduğu 50 yıldır söyleniyor.Boyabat kutudan içerde kalıyor ama Ova boyunca bir Petrol hattı var hatta Japon ve Fransız firmaları 90’lı yıllarda bulup beton ile üstünü kapatmış.Bir okul gezisinde kapatılan bölgeyi orda görev yapan Japon Teknisyen bize göstermişti.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle