Fiyatı yükselsin diye, sebzeleri çöpe döküyorlar!

Antalya ve Mersin'de bolluktan ve ucuzluktan ürünler çöpe dahi gidiyor. Üretici, kazanamadığı için ürününü toplamıyor veya satamıyor. Ciddi israf oluyor. Komisyoncular da, bolluk fiyatları düşürecek diye akıl almaz işlere kalkışıyor.

GİRİŞ 23.05.2020 07:40 GÜNCELLEME 23.05.2020 08:08
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Fiyatı daha da yukarı çekmek isteyen bazı fırsatçı komisyoncular, halde tonlarca taze ürünü çöpe dökerken görüntülendi. Böylece tarla ile makas beş misli artıyor. Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, üretici ve market fiyat farkının 5,3 kata kadar ulaştığına dikkati çekti. Bayraktar "Kuru incir 5,3 kat, salatalık 5,1 kat, elma 4,5 kat, maydanoz, kuru soğan ve nohut 3,9 kat fazlaya tüketiciye satılmaktadır" dedi. Verilen bilgilere göre üreticide 13 lira olan kuru incir 68 liraya, 60 kuruş olan salatalık 3 liraya, 1,7 lira olan elma 7 liraya, 50 kuruş olan maydanoz 1,9 liraya, 60 kuruş olan kuru soğan 2,3 liraya satılıyor. Bayraktar "Burada üreticilerimiz değil aracılar kazanıyor. Aracıların insaflı olmasını, üreticilerimizin emeğine saygı göstermesini bekliyoruz” diye konuştu. Bu arada tarlada yüzde 75 azalmayla fiyatı en fazla düşen ürün kuru soğan oldu. Sivri biber, patates, salatalık, kabak ve domateste de üretici fiyatlarının önemli oranda gerilediğini aktaran Bayraktar, market fiyatlarında aynı gerilemenin yaşanmadığını söyledi.  

 

 

YORUMLAR 18
  • Haller yasası 3 yıl önce Şikayet Et
    Haller yasası KEMAL DERVİŞ YASASI üretici hallerde zorunlu muhatap ,üreticinin tüketici ile teması yasak HALLER YASASI İPTAL OLMADAN kazanan zincir marketler ve tefeci olur ,zarar eden millet olur
    Cevapla
  • ŞaH MaT 3 yıl önce Şikayet Et
    Devlet tarım ordusu adı altında ywni bir yapılanmaya gitmeli. - Toplayıcı birlik ürünü ürericiden toplayacak. - Sıtokcu birlik gerekli stoklama yapacak. - Dağıtıcı birlik satış noktalarına dağıtımı yapacak. - Satıcı birlik satış yapacak. Fiyat belirlerken. Tüm masraflar + kayıp bedeli + % 10 luk kâr olmak üzere belirlenmeli. Bu iş için her mahallede pazar alanı oluşturulmalı. Bu alan kapalı ve hijyenik şartları taşımalı. Çözüm kolay yeterki uygulansın.
    Cevapla
  • 58ss58 3 yıl önce Şikayet Et
    O zaman komisyoncularin lisanslarini iptal edecen denetimini iyi yapacan bak bakalim çöpe atma cesaretini gösterebiliyorlarmi
    Cevapla
  • Erhan 3 yıl önce Şikayet Et
    Komisyonculuk yasaklansın tüm sektörde yaraşa gibi çalışmadan toplumun kanını emiyorlar parazit gibiler
    Cevapla
  • Doğru söyledin 3 yıl önce Şikayet Et
    Haller yasası koruyor
    Cevapla
  • Bahri tanış 3 yıl önce Şikayet Et
    Keser döner sap döner gün gelir hesap döner Allah sizi bildiği gibi yapsın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle