Almanlar'dan Türkiye baskısı: Akıllı davranıp önlerini kesmemeliyiz

AB ülkelerinin, kendi içindeki seyahat özgürlüğü ve seyahat hareketliliğinin canlanması için bazı önlemler aldığını ifade eden Dünya Kardeş Şehirler Turizm Birliği Genel Sekreteri Hüseyin Baraner, “Şu anda Türkiye’nin buna dahil edilmesi için çok büyük bir baskı var" dedi.

GİRİŞ 22.05.2020 17:30 GÜNCELLEME 22.05.2020 17:30
Bu Habere 72 Yorum Yapılmış

Merkezi İsviçre’de bulunan Dünya Kardeş Şehirler Turizm Birliği Genel Sekreteri Hüseyin Baraner, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) dolayısıyla turizm sektörünün tüm dünyada olumsuz etkilendiğini belirterek, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın attığı adımlar sayesinde Türkiye’de kısa süre içinde turizm sektöründe canlanmanın başlayacağını söyledi.

 

 

ALMANLARDAN TÜRKİYE BASKISI

AB ülkelerinin, kendi içindeki seyahat özgürlüğü ve seyahat hareketliliğinin canlanması için bazı önlemler aldığını ifade eden Baraner, “Şu anda Türkiye’nin buna dahil edilmesi için çok büyük bir baskı var. Bu baskıyı yapanlar Almanya’daki Türk dernekleri, Avrupa’daki özellikle Almanya’daki tur operatörleri, Türkiye’ye yoğun turist gönderen kurumlar, dinamikler, Türkiye’de yatırımı olan Almanlar.

KİMSE ONLARIN GELMESİNİ ENGELLEYEMEZ

Baraner, Turizm Bakanı Nuri Ersoy'un şu açıklamasına da dikkat çekti:

‘Türkiye ile ilgili çok akıllı bir karar almamız lazım, onu da şu an almamız lazım. Zira Almanya’da yaşayan 3 milyon Türk kökenli Alman vatandaşı bir şekilde Türkiye’ye gelecek. Kimse onların Türkiye’ye gelmesini engelleyemez. Ayrıca Almanlar Türkiye’de tatil yapmak istiyor. Çok ciddi arzu ve talep var. Bunun önünü kesmemeliyiz, kesemeyiz’ dedi” ifadelerini kullandı.

 

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 72
  • Bayram 3 yıl önce Şikayet Et
    Tūrkiyenin ūç te bir ekonemisin turizim saģlıyor biran evel canlanması gerekir ūlkeye yıllık 17 18 milyon turist geliyor her bir turistin bir euro bıraktıģını hespalayın ki bir iki haftalık tatilin bedeli 2500 ila/3500 euro dur
    Cevapla
  • hidocan almanya 3 yıl önce Şikayet Et
    artik kiyilari artik müslüman turiste göre ceki düzen verilsin, 1 Ahlak bozulmasina degil düzelmesine vesile olur huy bulasicidir 2. daha cok gelir getirir 3. artik müslümanda faydalanir güzelliklerden 4. günahin vebalinden kurtuluruz.
    Cevapla
  • Memet 3 yıl önce Şikayet Et
    Çıplak insanlar vuris yayar tarım hayvancılık| balıkçılık canlandırın.
    Cevapla
  • selahaddin 3 yıl önce Şikayet Et
    Yahu Turist ile gelir nedir ? uretin uretin Kiyilarimizi gunaha kapatin . siz almayin hic bir turist
    Cevapla
  • Osman Öz 3 yıl önce Şikayet Et
    Ne günahi bakma kardesim insanlar senede iki gün serbest dolaşiyor onu cok görüyon onu ihtuyaci olan insanlarda var okadar insan iş aş buluyor kötü birseyme karilar nesi varsa gösteriyorlar bunun günahimi olur
    Cevapla
  • Fırat 3 yıl önce Şikayet Et
    Sorun bu işte üreten bir konumuna gelemiyoruz bir türlü. Almanya, Amerika, Fransa, İngiltere, Kore ya da Japonya bu ülkelerin turistin getireceği paraya mı ihtiyacı var ?
    Cevapla
  • Seko 3 yıl önce Şikayet Et
    Memleketimin geçim kaynağı deniz turizmi olmamalı idi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle