Taşköprü sarımsağı uyarısı

Kastamonu'nun sarımsağı ile ünlü ilçesi Taşköprü'nün Belediye Başkanı Abdullah Çatal, başka yörelerin sarımsağının "Taşköprü sarımsağı" adı altında satıldığını söyleyerek tepki gösterdi.

Taşköprü sarımsağı uyarısı
Taşköprü sarımsağı uyarısı
GİRİŞ 21.05.2020 11:10 GÜNCELLEME 21.05.2020 11:12
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin önemli sarımsak üretim merkezlerinden Taşköprü'de şubat ve mart aylarında ekilen sarımsak, temmuz başlarında hasat ediliyor.

 

Raf ömrü 10 ayı bulan Taşköprü sarımsağının satışı da nisan ayı sonunda tamamlanıyor.

Belediye Başkanı Çatal, ilçede her yıl ortalama 25 bin ton sarımsak üretildiğini söyledi.

 

İlçede yetiştirilen sarımsağın diğer sarımsaklardan tadı ve aromasıyla ayrıldığına işaret eden Çatal, "Taşköprü, dünyaca ünlü 'beyaz altın'ın başkentidir. Taşköprü sarımsağının özelliği, selenyumun yüksek olmasıdır. 600 bin sene önce burada bir volkan patlaması olmuş ve selenyum bu şekilde yükselmiş. Başka bir yerde bizim toprağımızdaki verimi alması için mutlaka bir volkan patlaması lazım. Bu da mümkün değil." dedi.

İlçede sarımsak üretiminde 4 bin kişinin çalıştığını dile getiren Çatal, sektörde çalışan sayısını gelecek yıllarda iki katına çıkarmayı planladıklarını belirtti.

Çatal, son aylarda yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle sarımsak fiyatının hem Türkiye'de hem de dünyada arttığını vurgulayarak şunları kaydetti:

"Kastamonu da dahil, birçok yerde Taşköprü sarımsağının ismi kullanılarak mayıs ve haziran aylarında sarımsak satılıyor. Şu an Taşköprü'de sarımsak pazarımız kapalı. Bizim sarımsağımız şubat ayının ilk haftasında dikilir, temmuzun ilk haftası çıkartılır. Temmuz ayından önce sarımsağımız çıkmaz. Temmuzdan önce çıkan sarımsak kesinlikle Taşköprü sarımsağı değildir. Bunu bütün vatandaşların bilmesi gerekiyor."

Sarımsak üreticisi Mehmet Koç da sarımsağın çok emek isteyen bir ürün olduğuna işaret ederek "Her sarımsak tek tek elimizden geçiyor. Taşköprü sarımsağının ekim ve hasat zamanı belli. Mayıs ve haziranda satılan sarımsaklar Taşköprü sarımsağı değil. Bizim sarımsağımız nisan ayında biter." ifadesini kullandı.

YORUMLAR 10
  • son osmanli 3 yıl önce Şikayet Et
    sarimsak satışı nisanda mi biter temmusda mi baslar anlamadikki bilen anlatsin
    Cevapla
  • tandoğan 3 yıl önce Şikayet Et
    çok mu önemli başkan ne olmuş sarımsak sarımsaktır utanmadan 50-60 tl çekiyorsunuz ayıp yaptığınız fırsatçılar.
    Cevapla
  • Vedat 3 yıl önce Şikayet Et
    O bos muhabbet yapanları getircen sarımsak diktircen ondan sonra cikartircan temizletcen ondan sonra bak bakalim konusabiliyirmu
    Cevapla
  • Huseyin aydin 3 yıl önce Şikayet Et
    Çok guzel nasıl sipariş verebiliriz
    Cevapla
  • Celal 3 yıl önce Şikayet Et
    Soğan sarımsak patates bizim özümüz gariban fukara ihtiyacı. Ticaretinizi helal yapın.
    Cevapla
  • Yağız 3 yıl önce Şikayet Et
    Sizin de şımarıklığınız bıktırdı, sarımsağın kilosunu Taşköprü de 50 liraya satıyorsunuz, hiç mi imanınız, vicdanınız yok sizin, tabii sizin için para iman dan önce geliyor galiba
    Cevapla
  • osmanlı 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah çifçimize askerimize polisimize bu memleket için bir çivi çakana yar ve yardımcı olsun. çiftçilik zor meşakkatli ve kutsal meslek benim gözümde. milletin kızgınlığı da sanırım çifçiye değil de haldeki komisyonculara. onlardan bazıları sırf fiyatı yüksek tutabilmek için çürüse de malını ucuza satmaz. hepsi değil tabiki. çiftçiden olabildiğince ucuza alıp vatandaşa olabildiğince pahalıya satan insanlara herkes kızıyor. çiçtçiye niye kızsınlar. çiftçier olmasa ne yer ne içerdik.????
    Cevapla
  • Kenan 3 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşlar bir karpuz alıyorsun 15 20 lıratutuyor 5 gunsanra Bi daha alıyorsun ama 1 kilo sarımsak alıyorsun takopru sarımsagına için konuşuyorum 10 ay yıyosun bunun neresi tuhaf
    Cevapla
  • Taşköprü 3 yıl önce Şikayet Et
    Daha Fatiha suresi mi bilmeyenler imandan bahsediyor 50 lira ya satılıyor ama onun arkasındaki masrafları biliyor musun bilmeden atıp tutmak kolay
    Cevapla
  • Merve 3 yıl önce Şikayet Et
    Sen hayatinda kaç kere o sogukta ellerin uyusacak kadar olmusken sarimsak diktin sonra ramazanda bu sicaklarda onu capalayip hele o temmuz sicaklarinda onu cikarmasi ne kadar zor yorucu ve eve getiriyoruz tek tek elimizden gecirip temizliyoruz ki gectigimiz sene tek tek sopalarla cikardik dahada zorladi buraya gelipte bostan doludan yorum yapip dunya kadar emegi gecen insanlara haksizlik ediyosunuz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle