Türkiye Varlık Fonu açıkladı! Süreç tamamlandı

Türkiye Varlık Fonu (TVF), 11 Mayıs’ta yaptığı açıklamada duyurduğu Ziraat Bankası AŞ, Türkiye Halk Bankası AŞ ve Türkiye Vakıflar Bankası TAO’nun çekirdek sermayelerinin 21 milyar TL artırılması sürecinin tamamlandığını bildirdi.

Türkiye Varlık Fonu açıkladı! Süreç tamamlandı
Türkiye Varlık Fonu açıkladı! Süreç tamamlandı
GİRİŞ 21.05.2020 09:03 GÜNCELLEME 21.05.2020 09:12

TVF'den yapılan açıklamada, "Finansal piyasalarda istikrar ve  derinliği destekleme misyonumuz doğrultusunda kamu bankalarımızın sermaye  yapılarının güçlendirilmesi ve yeterliliklerinin desteklenmesi amacıyla  gerçekleştirdiğimiz bu işlem sonucunda Türkiye Halk Bankası AŞ’deki ortaklık  payımız yüzde 75,29 ve Türkiye Vakıflar Bankası TAO’daki payımız ise yüzde 35,99  olmuştur. T.C. Ziraat Bankası AŞ hisselerinin tamamı hali hazırda TVF bünyesinde  bulunmaktadır." ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, finansal ve ekonomik istikrarın sağlanmasında kritik rol  üstlenen kamu bankalarının yeni tip corona virüs (Kovid-19) sürecinde  desteklenmesi amacıyla yapılan işleme ilişkin detayların Türkiye Halk Bankası AŞ  ve Türkiye Vakıflar Bankası TAO’nun yaptığı Özel Durum Açıklamaları'nda yer  aldığı belirtildi.