Koronavirüs günlerinde avukatlara soru sormanın yeni yolu

Türkiye’de yapılan günlük 250 milyon arama motoru aramasının 30 milyonu soru formatında olup; bunların önemli bir kısmı insanların günlük hayatta karşılarına çıkan meselelere ne gibi hukuki sonuçlar bağlanacağına ilişkin. Hukuksal alandaki bu ihtiyacı fark eden Türk girişimciler vatandaşın oldukça işine yarayacak bir siteyi hizmete aldı.

 Koronavirüs günlerinde avukatlara soru sormanın yeni yolu
Koronavirüs günlerinde avukatlara soru sormanın yeni yolu
GİRİŞ 19.05.2020 18:16 GÜNCELLEME 19.05.2020 18:17
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Hukuk bilimi toplumsal ihtiyaçlar neticesinde ortaya çıkan ve temel amacı toplumsal düzenin adalet ilke ve esasları çerçevesinde sağlanması olan bir bilim dalıdır. Bundan dolayıdır ki insanlar hayatın hemen her alanında hukuka ihtiyaç duymakta, karşılarına çıkacak meselelere nasıl yaklaşmaları gerektiğini merak etmekte ve hayatta karşılaştıkları olaylar karşısında verdikleri tepkilerin ne gibi sonuçları olacağını araştırmaktadırlar.

Türkiye’de yapılan günlük 250 milyon arama motoru aramasının 30 milyonu soru formatında olup; bunların önemli bir kısmı insanların günlük hayatta karşılarına çıkan meselelere ne gibi hukuki sonuçlar bağlanacağına ilişkindir. Örneğin boşanma aşamasında olan bir kadın elbette ki boşanma neticesinde ne gibi haklara sahip olacağını, düğününde takılan altınlara ne olacağını, çocuklarının velayetinin kendisine verilip verilmeyeceğini merak etmekte ve bu sorularına cevap bulmak için internette aramalar yapılmakta.

Hukuksal alandaki bu ihtiyacı fark eden Türk girişimciler, arayüzü sade ve kullanışlı olan avukatlarasor.net isimli bir internet sitesi dizayn ettiler. Avukatlarasor.net sitesine giren kişiler siteye kayıt olarak diğer üyelere, hukuki uzmanlara ve avukatlara sorular sorabilmekte; kullanıcıların sorduğu soruya cevap vererek yardımcı olmak isteyen diğer kullanıcılar ise sorulara cevaplar verebilmektedir.

Ayrıca sitede daha önce karşılaşılmış hukuki meselelerde yargı makamlarının nasıl karar verdiğine ilişkin emsal kararlar da yer almaktadır. Sitede şu anda yaklaşık olarak  20.000 Yargıtay, 5.000 Danıştay, 500 AİHM, 7000 Anayasa Mahkemesi kararı bulunmaktadır. Bu sayılar alanında uzman hukukçuların site için harcadıkları yoğun mesai neticeside her geçen gün artmaktadır. Böylelikle siteye giren vatandaşlar sitede mevcut bulunan arama motoru sayesinde karşılaştıkları olaya ilişkin anahtar kelimeleri girerek karşılaştıkları olayın mahkeme önüne taşınması neticesinde ne gibi bir karar verilebileceğini öğrenebilmektedirler.

Tüm bunların yanı sıra avukatlarasor.net internet sitesi avukatların da mesleki bilgi ve yeterliliklerini artırabilecekleri, mesleki tecrübelerini diğer meslektaşlarıyla paylaşabilecekleri Avukat Forum gibi bölümler içermektedir. Avukatlarasor sitesinin avukat forum kısmına giren avukatlar meslektaşlarına iş hayatlarında karşılaştıkları meselelerle ilgili sorular sorabilir veya meslektaşlarına sorunların çözümü hususunda yardımcı olabilirler. Site bu yönüyle avukatlık mesleği içindeki dayanışmanın ve avukatlık mesleği niteliklerinin artırılması bakımından mesleğe çok ciddi katkılar sunmaktadır.
Siteye üye olarak sitede bulunan diğer üyelerle özel olarak mesajlaşılabilmesini sağlayan özellik ise üyelerin herkese anlatmak istemedikleri ancak cevaplarını merak ettikleri meselelerle ilgili olarak sorularına cevap alabileceklerini düşündüğü kişilere erişimini kolaylaştırmaktadır. Sitede soru soran üyeler sorularına cevap verildiği takdirde bildirim yoluyla uyarılmakta bu sayede sorularına cevap verilip verilmediğini araştırmakla zaman kaybetmemektedirler.
 

 

 

YORUMLAR 1
  • klyddx 3 yıl önce Şikayet Et
    avukat yok halk bir birine akıl veriyor
    Cevapla