Torba yasaya eklendi! 5 yıl hapis cezası geliyor

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın uzun süredir üzerinde çalıştığı gıdada taklit ve tağşişe para cezasının yanı sıra hapis cezası da getirecek düzenleme AK Parti'nin torba yasa teklifi ile hayata geçirilecek.

Torba yasaya eklendi! 5 yıl hapis cezası geliyor
Torba yasaya eklendi! 5 yıl hapis cezası geliyor
GİRİŞ 19.05.2020 15:20 GÜNCELLEME 19.05.2020 15:21
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

TBMM'de partilerle paylaşılan ve Ramazan Bayramı sonrasında yasama mesaisine başlaması beklenen Meclis Genel Kurulu'nda öncelikle yasalaştırılması planlanan teklif taslağına göre, taklit ve tağşiş yapanlara 5 yıla kadar hapis ve 500 bin TL'ye kadar ulaşabilecek şekilde para cezası uygulanacak. Aynı suçu 2 yıl içinde yeniden işleyen işletmeciye 10 yıla kadar sektörden el çektirilecek.

 

 

5996 sayılı Veteriner Hizmetleri Bitki Sağlığı Gıda ve Yem Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasını Öngören Yasa Teklifi'ne göre ayrıca, gıda konusunda toplumu yanıltan, korku ve güvensizliğe yol açan yayınlara 50 bin TL'ye kadar para cezası, beş kez yayın durdurma cezası verilecek. Böylece, Canan Karatay, Mehmet Öz ve Ender Saraç gibi beslenme uzmanları kamuoyu önündeki tartışmalarına bundan sonra dikkat etmek zorunda kalacak.

Yüzde 30 yerli tütün

 

 

Tütün ve alkol ürünleri ile ilgili konulan yasaklara aykırı hareket edenlere, 65 bin TL'den 320 bin TL'ye kadar idari para cezası uygulanacak. Suç 5 yıl içinde üç kez tekrarlanırsa satıcılara ait tüm alkollü içki perakende satış izinleri iptal edilecek.

Firmaların sigara, nargilelik tütün mamulü, sarmalık kıyılmış tütün mamulü ve pipoluk tütün mamulü kategorilerinde kullandıkları toplam tütünün, kategori bazında en az yüzde 30'unun Türkiye'de üretilen tütün olması zorunlu olacak.

İçmek ya da çiğnemek amaçlı olanların dışında, tamamen veya kısmen tütünden mamul, emme suretiyle tüketilen tütünün üretimi ve satışı yasaklanacak.

YORUMLAR 18
  • Deli Dumrul 3 yıl önce Şikayet Et
    Balık baştan kokmuş. İki yıl içinde tekrar eden ne demek. Öyle bir ceza verin ki, ehliyeti bile alınsın. İnsan hayatı bu kadar ucuz mu?
    Cevapla
  • zafer gülten 3 yıl önce Şikayet Et
    iktidarı dönemince AKP nin yapacağı en iyi şey olur...mesala bal almaya korkuyorsun,içine glikoza kadar katıyorlar.bir yoğurt alıyorum bazen ,dikkat ediyorum yoğurt 1 ay geçse bile ekşimiyor,bozulmuyor,oysa doğal katsısız yoğurt en fazla 1 hafta dayanır,ne katıyorlar içine bu kadar uzun süre bozulmaması için.bütün gıdalar denetlenipkontrol edilmeli,tek tek.
    Cevapla
  • Yusuf Osmanoviç 3 yıl önce Şikayet Et
    Diğer maske gibi koruyucu tıbbi malzemeleri belirlenen tavan fiyattan yüksek satanlara da aynı Ceza uygulansın
    Cevapla
  • Yusuf Osmanoviç 3 yıl önce Şikayet Et
    Canan Karatay hocayı yasaklamak bence hiç uygun değil ben insülin bozukluğumu onun diyeti ile düzelttim
    Cevapla
  • xxlxx 3 yıl önce Şikayet Et
    Çok geç alınmış bir karar. Müslüman bir ülkede bu tür sahtekarlık yapanlar daha şiddetli ceza almalılar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle