Karaismailoğlu: Kara, hava tamam sıra demiryolunda

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, “Kara ve havayolu alt yapısını tamamladık. Demiryolu eksiğimiz kaldı. Önümüzdeki süreçte ona ağırlık vereceğiz” dedi.

Karaismailoğlu: Kara, hava tamam sıra demiryolunda
Karaismailoğlu: Kara, hava tamam sıra demiryolunda
GİRİŞ 18.05.2020 10:12 GÜNCELLEME 18.05.2020 10:12
Bu Habere 33 Yorum Yapılmış

Bakanlığının yeni döneme ilişkin projelerini anlatan Karaismailoğlu, şu bilgileri verdi: “Ülkedeki karayolu alt yapısını tamamladık. Havayolu alt yapısı da tamamlandı. Bir de demiryolu eksiğimiz kaldı. Önümüzdeki süreçte demiryollarına ağırlık vereceğiz. Şu an 12 bin kilometre ağımız var. Bin 200 kilometre hızlı tren ağını 5 bin 500 kilometreye çıkardığımızda 17 bin kilometre ağ ile iskelet oluşmuş olacak. Ardından özellikle sanayi bölgelerine kılçık hatlar atıp, ekonomik gücü yük taşımacılığı ile birleştireceğiz.”

 

 

MİLLİ SİNYALİZASYON

Türkiye’nin ulaştırmada avantajlı bir ülke olduğunu, 2-3 saatlik bir uçuşla 1,7 milyar insana ulaşılabildiğini belirten Karaismailoğlu, sinyalizasyonda da bir millileştirme hamlesi içinde olduğumuzu, hem hızlı demiryolu, hem de şehir içi hatlarda ciddi bir atılıma içine girildiğini söyledi. Karaismailoğlu, 4,5 G’den 5 G’ye geçiş konusunda da çalışmaların devam ettiği bilgisini verdi.

 

 

UÇAKTA, TRENDE DÜZEN DEĞİŞİYOR

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, koronavirüs salgınının ardından milletin yaşantısının değişeceğini, bakanlık olarak da buna hazır olduklarını söyledi. Salgın sonrası uçaklarda oturma düzenine ilişkin yeni bir plan çıkardıklarını belirten Karaismailoğlu, şunları kaydetti:

DESTEĞE İHTİYAÇ VAR

“Trenler de yüzde 50 kapasite ile çalışacaklar. Arkada sağlık için boş koltuklar olacak. Vatandaşın yeni döneme alışması için mali ve psikolojik desteğe ihtiyaç var. Onları tekrar kazanmak için fedakârlık yapılması gerekiyor. Yapılan araştırmalara göre, havayolunda önümüzdeki yıl bu mevsimde bile Ocak ayı rakamlarını yakalayamıyoruz. Trende de benzer rakamlar var. Milletin yaşantısı artık değişecek. İnşallah en kısa sürede atlatılır.”

ŞANTİYELERE SOSYAL MESAFE

Salgın sürecinde şantiyelerin yeniden düzenlendiğine, güzel bir çalışma ortamı oluşturulduğuna işaret eden Karaismailoğlu, “Bir koğuşta 8 kişi yatıyorsa, 4’e indi. Tabi maliyetler biraz arttı, yüklenicinin sırtına ilave masraflar bindi.

Ama hakikaten çok sağlıklı ve izole ortamlar yaratıldı. Temel alt yapı yatırımları ve stratejik yatırımlar devam ediyor. Ekonomiye de büyük artı getiriyor. Ödeme yaptığımızda, o işin yapıldığı bölgedeki bakkala kadar iniyor” dedi.

10 YIL SONRA KÖPRÜ DEVLETİN

Yap, işlet, devlet modeli ile hayata geçen projelerdeki garantiler ve ödemelere ilişkin eleştirileri de cevaplayan Ulaştırma Bakanı şunları söyledi: “Bunlar sonuçta devletin kasasından bir kuruş çıkmadan yapılan devasa projeler. Zamana yayıp bunların ödemesini yapıyoruz. Mesela Çanakkale Köprüsü 2,5 milyar Avroluk bir proje. Bu paranın 2,5-3 yılda devletin kasasından çıktığını düşünün! Ne kadar büyük bir yük olacak. Ama 10 yıl sonra burayı teslim edecek bize, devletin olacak. Ayrıca bunlar 3-4 yıllık değil, 100-150 yıllık projeler. Şehir Hastaneleri ile ilgili olarak da aynı eleştirileri yapmışlardı; şimdi herkes ne kadar haklı olduğumuzu konuşuyor.”

KAYNAK: AKŞAM
YORUMLAR 33
  • Zenci 3 yıl önce Şikayet Et
    Ankara kızılaydan çubuk a kadatda bir banliyo veya metrobüs yapsanız olmazmı biz üvey evlatmıyız ulusa 10 dakikayız semtimize imar verilmiyo hep ihmâl ediliyoruz bizide duyun bizide görün !!!!!
    Cevapla
  • AYH 3 yıl önce Şikayet Et
    Masallah, durmak yok devam.
    Cevapla
  • yılmaz 3 yıl önce Şikayet Et
    Demir yolları yıllarca ihmal edildi. Bunca yılın ihmali en az 10 yılda kapanır. Ayrıca milli sinyalizasyon yazılımımız yok. Yurt dışına ciddi paralar gidiyor. Yıllarca MR cihazı parası ödendi nihayet Aselsan yapıyor. Sinyalizasyon yazılımı ve hızlı tren setleri çok ciddi paralar gidiyor. 6 ad hızlı tren seti için Almanya ya 240 milyon € para ödendi. Bursa da bir kaç yerli üretici metro vagonları üretiyor. Bu firmalar desteklenerek, hızlı tren yerli üretilerek SİHA lar daki başarı hızlı tren de de yakalanabilir.
    Cevapla
  • devamlılık esas 3 yıl önce Şikayet Et
    ülkemize her emeği geçenden Allah razı olsun
    Cevapla
  • Kırkdokuzelli 3 yıl önce Şikayet Et
    Biriliri aşk ile hizmet yapar CHP ise bakar bakmakla kalsa iyi vizyonsuz oldukları için boş boş eleştiriler en iyi yaptıkları şey iki kadeh çekince ülkeye kurtarmakta proje yapmakta üstlerine yoktur unutmadan birde en iyi yaptıkları iş İslam düşmanlığı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle