Et fiyatında normalleşme düşüşü!

Koronavirüs salgını ile mücadelede bağışıklık sistemini güçlendirici özelliği bulunan kırmızı ete talep artarken, özellikle kuzu etinde fiyatlar bir önceki aya göre geriledi.

Et fiyatında normalleşme düşüşü!
Et fiyatında normalleşme düşüşü!
GİRİŞ 18.05.2020 07:30 GÜNCELLEME 18.05.2020 07:30
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Mayıs ayında kuzuların piyasaya sürülmesi ile fiyatların daha da gerileyeceğini belirten Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği (TÜDKİYEB) Başkanı Nihat Çelik, özellikle normalleşme çerçevesinde işletmelerin açılması ile birlikte kırmızı ette fiyatların aşağıya çekileceğini anlattı.

FİYATLAR GEÇEN AYA GÖRE GERİLEDİ

Türkiye’de kişi başı küçükbaş hayvan eti tüketiminin gelişmiş ülkelere göre düşük olduğunu kaydeden Çelik, “Ülkemizde yaklaşık olarak kişi başı 1,5 kg küçükbaş hayvan eti tüketilmektedir. Tüketimin en fazla olduğu ülkeler 8,5 kg ile Avustralya, 6,6 kg ile Uruguay’dır. Dünya ortalamasının 1,7 kg olduğu küçükbaş eti tüketimi ABD’de 0,4 kg olarak gerçekleşmiştir. Ülkemizdeki mevcut küçükbaş üretimi Türkiye’nin ihtiyacını karşılayabilecek düzeydedir” diye konuştu. Nisan 2020 fiyatlarıyla kuzunun toptan satış fiyatının 41 lira olduğunu anlatan Çelik, bu fiyatın geçen aya göre yüzde 0.7 gerilediğini ifade etti.

Yenişafak

YORUMLAR 7
  • Ali 3 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşlar birde olaya gelir seviyesine göre bakilirsa türkiyede asgari ücretli birakin et yemeyi aklina bile getiremez. Ben almanyada asgari ücretle çalişiyorum yani 2900 euro net maaşim var, Almanyada kuzu etinin fiyati 3 yuro. Bizde 2300 tl. Asgari ücret etin fiyati 80 tl. Avrupayla bagdasmiyor bile oran
    Cevapla
  • Bey 3 yıl önce Şikayet Et
    Kuzu yemeyinki üreyebilisin sürüler
    Cevapla
  • Kasap 3 yıl önce Şikayet Et
    Bize denk gelmedi heralde biz49 toptan alıyoruz
    Cevapla
  • Misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    Önemli olan marketlere bu düşüşün yansıması vatandaşa bu fiyat düşüşleri yansımıyor hükümet bunun için bir şeyler yapmalı
    Cevapla
  • Onur Eraslan 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu hesaba göre (kişi başı 1.5 kg) 6.500.000 kuzu bütün ülke küçükbaş et ihtiyacını karşılıyor! Geri kalan 30.000.000 kuzu nereye gidiyor?
    Cevapla
  • Mustafa 3 yıl önce Şikayet Et
    30.000 00 kuzu otlamaya gidiyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle