Maskede büyük uyanıklık! 1 TL tavanı delindi

Cerrahi maskede 1 TL’lik tavan fiyat fırsatçılar tarafından delindi. Maskeyi dezenfektanla beraber paket yaparak satan fırsatçılar fiyatı iki katına yükseltti.

GİRİŞ 17.05.2020 12:03 GÜNCELLEME 17.05.2020 12:37
Bu Habere 75 Yorum Yapılmış

Geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından satışı serbest hale getirilen, Ticaret Bakanlığı tarafından da tavan fiyatı 1 TL olarak belirlenen cerrahi maske satışında fırsatçılar fiyat yükseltti.

2 TL'DEN SATIYORLAR

Maskelerin yanına dezenfektan gibi ürünler ekleyerek paket haline getiren bazı firmalar, bu paketle maske fiyatını da ikiye katladı. Sabah'ın haberine göre; Bazı eczanelerin de maskede tavan fiyatı deldiğini belirten vatandaşlar, 2 TL'den satış yapılmasına tepki gösteri.

Tüketicilerin bilinçli olması gerektiği yönünde uyarıda bulunan sektör temsilcileri, 1 TL olarak belirlenen tavan fiyatın üstünde satışın hem hukuki hem de ahlaki olmadığını vurguluyor. 1 TL'nin satıcıya kazandırdığını aktaran üreticiler, "Üretim o kadar çok ki önümüzdeki dönemde maske fiyatları 1 TL'nin de altına düşecek. Şu anda uyanıklık yapıp cerrahi maskeyi afaki fiyata satmaya kalkanın da ürünler elinde kalacak" diyor.

 


PAKET ADI ALTINDA YÜKSEK FİYAT ÇEKİYORLAR

1 TL'lik maskeleri Dezenfektanla birlikte paket halinde satan uyanıklar maske fiyatlarını katladı. Pakette bulunan defenzektan tekli olarak 50 TL'ye satılıyor ancak paket olarak aldığınızda 50 tanelik maskeyle beraber 135 TL'lik bir satış fiyatı çekiyorlar. Yani bir maske 1.70 TL'ye satılmış oluyor.

 

YORUMLAR 75
  • Üsküdar lı 3 yıl önce Şikayet Et
    İstanbul Üsküdar'da maske dagıtım yapıyorum. Tanesi 70 krş bütün belgeleri vardır. 1 kutu 35 tl 50 ADET isteyen minimum 20 kutu satış yapılıyor. İsteyen whatsap yazsın her türlü teslimat yaparız 5412951193
    Cevapla
  • Ömer 3 yıl önce Şikayet Et
    Cerrahi Maskemi Tellimi 2 veya 3 katlımı teşekkürler.
    Cevapla
  • Vakur Celal Batumlu 3 yıl önce Şikayet Et
    Ticaret'te serbest piyasa olmalı. Yüksek karla satmak isteyen satsın, düşük karla satmak isteyen satsın. Mühim olan malın kalitesi. Rızkı veren Allah (c.c). Kim ne kadar RIZKI varsa, kim ne yaparsa, yapsın, değişmez rızk. Müşteri tercihini araştırıp yapsın. 1 tl'den yüksek satmak, üçkağıtçılık değil, kalitesi kötü, işe yaramaz mal satmak, üçkağıtçılıktır. Hele bir de malının kötü tarafını söylemeyenin hali, öteki dünyada nice olur. Ölçü, Peygamber efendimiz (s.a.v).
    Cevapla
  • Emrraah 3 yıl önce Şikayet Et
    Serbest piyasada en ucuz maske 5 lira olur
    Cevapla
  • Hadi Oradan 3 yıl önce Şikayet Et
    Ulan Allahtan korkun be yahu 2liranin ne kiymeti varda daha halen pahali diye ver yansin ediyorsunuz. Pahali diyenler almasin kardesim maske, evlerinde kendileri diksinler ,nedir bu ya herşeye aglayan yakinan bir zoplum olmusuz.
    Cevapla
  • Keleş 34 3 yıl önce Şikayet Et
    devlet bu kendi başına zam yapanlara mudahale etmesi lazım
    Cevapla
  • Word 3 yıl önce Şikayet Et
    Siyasiyönetim el atmalı. Maske tavan fiyati çok maliyeti 0.25 Kr en fazla 0.35 kuruş olmalı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle