e-Ticaret’te kota oyunu! Vatandaşları mağdur ediyorlar

Tüketicilerin, e-Ticaret sitelerinden aldıkları ürünleri iade etmek isterken "kota doldu geri alamıyoruz" cevabıyla karşılaştıkları ve cayma haklarının engellenmesi nedeniyle mağduriyet yaşadıkları iddia edildi.

e-Ticaret’te kota oyunu! Vatandaşları mağdur ediyorlar
e-Ticaret’te kota oyunu! Vatandaşları mağdur ediyorlar
GİRİŞ 17.05.2020 09:10 GÜNCELLEME 17.05.2020 09:54
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Edirne Tüketici Hakem Heyeti Başkanı ve İl Ticaret Müdürü Mahmut Altun, pandemi ile insanların e-Ticaret’e yöneldiğini, bu süreçte mağduriyetlerin de arttığını söyledi. Bizzat kendinin de mağdurlar arasında yer aldığını söyleyen Altun "Buraya kadar hiçbir sıkıntı yok ancak tüketici olarak malı beğenmediyseniz cayma hakkını kullanabilirsiniz. Size iletilen ürünü aynı kargo firmasıyla iade edebilirsiniz. Ancak kargo firması iade ürün için gittiğinizde 'kota dolu alamam' diyor. Bu gerekçeyle ürünü almıyorlar. e-Ticaret yöntemiyle tanınmış bir alışveriş sitesinden musluk aldık, ürünü beğenmedik ve geri iade etmek istiyoruz. 4 gündür kargo firmasına gidiyoruz, görevli 'biz bu ürünü alamıyoruz kota dolu.' diyor. Firmalar e-Ticaret’te kota oyunu yapıyor. 14 gün içinde caydınız ve iade edeceksiniz ama firma ürünü almıyor" dedi.

 

 

 

KAYNAK: TÜRKİYE GAZETESİ
YORUMLAR 1
  • Ali haydar yemez 3 yıl önce Şikayet Et
    Firmalar ve kargo şirketleri kanunun boşluğunu kullanıyor.Bu oyuna bir yaptırım gelmezse bu mağduriyetler artarak devam eder.
    Cevapla