Trump resti çekti: Bir daha görüşmeyeceğim

ABD Başkanı Donald Trump, Çin ile ABD arasındaki birinci faz ticaret anlaşmasının yeniden müzakere edilmeyeceğini söyledi

Trump resti çekti: Bir daha görüşmeyeceğim
Trump resti çekti: Bir daha görüşmeyeceğim
GİRİŞ 14.05.2020 17:25 GÜNCELLEME 14.05.2020 17:27
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

ABD Başkanı Donald Trump, Çin'in ABD'den ek ithalat taahhütlerini yerini getirmemesine karşın iki ülke arasındaki birinci faz ticaret anlaşmasını yeniden müzakere etmeyeceğini söyledi.

 

 

Fox Business Network yayınında Perşembe günü konuşan ABD Başkanı, "Yeniden müzakere etmeyeceğiz." dedi. Çin'in ABD tarım ürünlerinde alımlarını artırmasına karşın, bu ay başında Komünist Parti'nin yayını olan the Global Times'ta Pekin'in anlaşmayı iptal ya da yeniden müzakere etmeyi değerlendirdiği belirtildi.

Söz konusu yayında Çin hükümetindeki yetkililerin ABD'nin Çin'in koronavirüs pandemisiyle mücadelesini eleştirmesine kızdığı belirtildi. Trump, Perşembe günkü açıklamasında salgının Wuhan'daki bir viroloji laboratuvarıyla bağlantılı olup olmadığı konusunda hala şüpheli olduğunu, ancak Çin'in kasıtlı olarak yaymış olmasının ihtimal dışı olduğunu söyledi.

 

 

Trump, "Bence kontrolden çıkmış olması daha yüksek ihtimal." dedi. Fox Business yayınında Çin'in fikri mülkiyet hırsızlığı yapmaya ve koronavirüs aşısı konusunda ABD'nin önüne geçmeye çalıştığını onaylayan ABD Başkanı, "Onları durdurabiliriz, bunu yapmayı deneyeceklerdir. Bence bir kere onlarla iş yapmayı kesebilirsiniz." dedi. Ancak detay vermedi.

YORUMLAR 1
  • temel 3 yıl önce Şikayet Et
    cin ve rusya akilli olsa usa gerek yok amma nerde korkak iki ulke bunlar usa ne derse uyuyorlar
    Cevapla