Benzin ve motorinde indirim geldi

Bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere rafineri çıkış fiyatlarındaki değişiklikten dolayı motorin grubunda 12 kuruş, benzin grubunda 7 kuruş fiyat indirimi meydana geldi.

Benzin ve motorinde indirim geldi
Benzin ve motorinde indirim geldi
GİRİŞ 14.05.2020 16:45 GÜNCELLEME 14.05.2020 16:51
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikasından (EPGİS) alınan bilgiye göre, söz konusu indirim benzinde pompa fiyatlarına ortalama 7 kuruş, motorinde ise 12 kuruş olarak yansıyacak. 

Buna göre, Ankara'da ortalama 5,61 liradan satılan benzinin litre fiyatı 5,54 lira olacak. Benzinin litresi İstanbul'da 5,47 liradan 5,40 liraya, İzmir'de 5,65 liradan 5,58 liraya inecek.

Gece yarısı benzin 19 kuruş indirim yapılmıştı.

Ankara'da ortalama 5,36 liradan satılan motorinin litre fiyatı ise 5,24 lira olacak. Motorinin litresi İstanbul'da 5,28 liradan 5,16 liraya, İzmir'de 5,39 liradan 5,27 liraya inecek.

Akaryakıt fiyatlarının hesaplanması

Akaryakıt fiyatları, Türkiye'nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor.

 

 

YORUMLAR 5
  • Selahattin 3 yıl önce Şikayet Et
    Sokağa çıkma yasağı olduğu günler indirim var kimse gidip alamıyor. Yasak bitti gu hemen benzine ikimizi zam .göreceğiz. 20 mayısta
    Cevapla
  • Altaylar 3 yıl önce Şikayet Et
    İndirim olurken benzinin fiyatı mazota göre az indirim görüyor, zam gelirken hiç öyle olmuyor. Acaba anayasamızda benzin zam olunca yüksek, indirim olunca düşük olması gerekir diye bir madde mi var
    Cevapla
  • Eninde Sonunda 3 yıl önce Şikayet Et
    akaryakıt ve döviz inişte market ve pazar çıkışta. önlem istiyoruz devletimizden
    Cevapla
  • kanka44 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu kadar zam üstüne 7 kuruş indirim az bence.
    Cevapla
  • cahil 3 yıl önce Şikayet Et
    niye ki enflasyon rakamları piyasadan toplanmaya mı başlandı
    Cevapla