Powell'dan dikkat çeken mesajlar! Dolar/TL'de düşüş sürüyor

Geçtiğimiz haftanın ortasında 7,27'lik zirveyi gördükten sonra üst üste 5 gündür düşen dolar/TL, bu sabaha 6,96'dan başladı. Euro/TL ise 7,53 düzeyinde... Fed Başkanı Powell'ın toparlanmanın uzun sürebileceği mesajları sonrası küresel piyasalarda satış baskısı yaşanıyor.

Powell'dan dikkat çeken mesajlar! Dolar/TL'de düşüş sürüyor
Powell'dan dikkat çeken mesajlar! Dolar/TL'de düşüş sürüyor
GİRİŞ 14.05.2020 09:19 GÜNCELLEME 14.05.2020 09:20

Piyasalarda, ekonomilerin açılmasının ardından artacak olan salgın vakalarının kontrolden çıkıp çıkmayacağına yönelik soru işaretleri fiyatlanıyor.

 

 

Fed Başkanı Jerome Powell'ın dün yaptığı konuşmanın ABD ekonomisinde koronavürüs krizinden toparlanmanın uzun süreceğini ortaya koyması sonrası ABD hisse senetlerinin aşırı değerlendiği endişelerinin ön plana çıkmasının getirdiği satışlar, vadeli endeksleri de aşağı çekiyor. Asya borsalarında da neredeyse tamamında eksiler görülüyor. Japonya'da kayıplar yüzde 1'i geçerken Çin borsaları ise yüzde 1'in altında işlem görüyor.

Dolar/TL 6,96'dan başladı

 

 

Hafta boyu aşağı yönlü seyreden dolar/TL, bugün güne 6,96 seviyesinden başlarken, euro/TL 7,53'ten açıldı.  Yurt içi piyasalarda günün en önemli verisi sanayi üretimi olacak.  

Powell, negatif faizi düşünmüyoruz

ABD Merkez Bankası (FED) Başkanı Jerome Powell, koronavirüs salgını kaynaklı uzun sürecek bir resesyon tehdidi konusunda uyarıda bulundu. Powell, Kongre ve Beyaz Saray’a kalıcı ekonomik hasarın engellenmesi için adım atma çağrısı yaptı. Açıklamasında negatif faiz politikasının cazip olmadığını ve Fed olarak bunu düşünmediğini ifade eden Powell, işe yarayan araçları kullanacaklarını ve negatif faizin etkili olmadığına dair verilere sahip olduklarının altını çizdi.