Suudi Arabistan köşeye sıkıştı! Acil çağrı yaptı

Suudi Arabistan hükümeti, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) dışında kalan, Rusya önderliğindeki bazı petrol üreticisi ülkelerden oluşan "OPEC " grubuna, üretimlerini azaltma kararına uyma çağrısında bulundu.

Suudi Arabistan köşeye sıkıştı! Acil çağrı yaptı
Suudi Arabistan köşeye sıkıştı! Acil çağrı yaptı
GİRİŞ 13.05.2020 17:29 GÜNCELLEME 13.05.2020 17:30
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Petrol fiyatlarında düşüş ve koronavirüs etkisiyle ekonomisi zor günler geçiren Suudi Arabitan'dan petrol fiyatlarını yükseltmek için yeni adım geldi. İlk olarak KDV'leri 3 katına çıkarma kararı alan Suudi Arabistan şimdi de petrol fiyatlarının yükselmesi için üretimi azaltma çağrısı yaptı.

Suudi Arabistan resmi ajansı SPA'da yer alan habere göre, hükümetten yapılan yazılı açıklamada, petrol üretimini azaltma kararına uyulması ve üretimin daha da düşürülmesine yönelik adımların, küresel petrol piyasaları için istenen dengenin yeniden sağlanmasına katkıda bulunduğu belirtildi.


Suudi Arabistan'ın küresel petrol piyasasındaki istikrarı desteklemeye kararlı olduğu ifade edilen açıklamada, bu bağlamda Riyad yönetiminin, pazartesi günü anlaşmada belirlenen azaltma oranına ek olarak petrol üretimini günde 1 milyon varil daha düşüreceğini açıkladığına işaret edildi.

Suudi Arabistan Enerji Bakanlığı pazartesi günü, haziran ayının başındaki gönüllü indirimin uygulanmaya başlamasıyla ülkenin petrol üretiminin günlük 7,5 milyon varil olacağını belirtmişti.

Suudi Arabistan liderliğindeki OPEC ve Rusya'nın başını çektiği OPEC ülkeleri, 1 Mayıs'tan itibaren günlük ham petrol üretimlerini 9,7 milyon varil azaltma kararını uygulamaya başlamıştı.

Petrol fiyatları, 1 Mayıs'ta başlanan kesintilere ek olarak Suudi Arabistan’ın üretimini 1 milyon varil azaltacağını ve diğer bazı üreticilerin de benzer kesintilere gideceklerini açıklamalarıyla az da olsa toparlanma eğilimi göstermişti.

Dünya genelinde ülkelerin, koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele tedbirlerini gevşeterek ekonomilerini canlandırmaya çalışmaları da fiyatları destekleyici etki oluşturmuştu.

 

 

YORUMLAR 9
  • Kadıköylü Suzan 3 yıl önce Şikayet Et
    Dileriz petrol 20 yil boyunca 20 dolarda sabit kalir bebek katili diktatör esadin suc ortagi petrol zenginleri iflas eder batar gider
    Cevapla
  • Halil 3 yıl önce Şikayet Et
    Millet açlıktan kırılırken siz gülüp eğlendiniz, ee ALLAH hesap sormayacakmı o nimetlerinin.
    Cevapla
  • Emrah 3 yıl önce Şikayet Et
    Beter olun.
    Cevapla
  • Buğra can 3 yıl önce Şikayet Et
    Eyy Suud! petrolün üzerine yatıp ,zevki sefaya dalıp ,müslüman zulmüne seyirci olmanın ve kafirlerin uşağı olmanın hesabını vereceksiniz.
    Cevapla
  • Şereflikoçhisarli 3 yıl önce Şikayet Et
    İsterse yamasın emirlerimi yapmassan bir gün o koltukta oturamassın demedimi .ABD
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle