Sigaraya zam geldi! 16 Mayıs hangi sigaralara zam yapıldı! İşte en düşük sigara fiyatı!

Sigara fiyatlarına zamlar yansıdı. Resmi Gazete'de yayımlanan karar kapsamında sigaradan alınan asgari maktu vergi tutarı yüzde 17 arttırıldı. Söz konusu artışla birlikte 1 paket sigaradan alınan asgari maktu vergi tutarı 7,79 TL'den 9,13 TL'ye yükseldi. Peki sigara fiyatları ne kadar olacak?

Sigaraya zam geldi! 16 Mayıs hangi sigaralara zam yapıldı! İşte en düşük sigara fiyatı!
Sigaraya zam geldi! 16 Mayıs hangi sigaralara zam yapıldı! İşte en düşük sigara fiyatı!
GİRİŞ 16.05.2020 12:15 GÜNCELLEME 16.05.2020 12:16
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Sigara fiyatlarına ne kadar zam gelecek sorusu yine en çok merak edilen konuların başında yerini aldı. Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararına göre sigara ve tütün ürünlerinden alınan asgari maktu vergiler yüzde 17 artırıldı. Daha öncesinde sigaranın asgari maktu vergi tutarı 0,3899 TL  idi. Alınan yeni kararla birlikte 0,4569 TL'ye yükseltildi. yani bir paket sigaradan alınan maktu vergi tutarı 7,79 TL'den 9,13 TL'ye çıkarıldı. 

 

SİGARA FİYATLARI NE KADAR OLACAK?

Sigaradan alınan asgari maktu vergi tutarında yapılan artış sonrası sigara firmaları yeni fiyatlarına dair bir açıklama yapmadı. Lakin Resmi Gazete'de yayımlanan yeni karar ile birlikte 1 paket sigaradan alınan asgari maktu vergi tutarı 7,79 TL'den 9,13 TL'ye yükseldi.

EN DÜŞÜK SİGARA FİYATI NE KADAR? 

Sigara firmaları tarafından satışa sunulan en düşük sigara 11 TL'den satışa sunuyor. Alınan vergi artışı kararı sonrası marketlerde daha öncesinde fiyatı aşağı çekilen Tekel sigara grubuna 2 TL zam yapıldı. Diğer sigara fiyatları ise ayını aynı fiyattan satılmaya devam ediyor.

 

 

    

YORUMLAR 4
  • zafer gülten 3 yıl önce Şikayet Et
    sigaraya zammı geldi....peki pazarda ve sokakta köşe başlarında sarılı sigara satanlara zam geldimi.naylon poşette 20 sigara 4-5tl,tütün sarması.
    Cevapla
  • Reis 3 yıl önce Şikayet Et
    İmamlar maaş alamaz
    Cevapla
  • Turk 3 yıl önce Şikayet Et
    Yasaklayin sigarayi Gründe 3 Paket aliyorum kurtulurum
    Cevapla
  • Gerçek bu 3 yıl önce Şikayet Et
    Sigara yasaklanırsa veya kimse icmezse nolur biliyirmusunuz devlet yıllık 70 75 milyar tl vergi kaybı yaşar şimdi bazi akilliar cikar sigaraya bağlı hastalıklar nekadar biliyirmusunuz der ben cevap vereyim devletin sağlık bakanlığına ayırdığı yıllık bütçe 60 milyar tl 2020 bütçesi sigara yasaklanırsa veya sigarayı kimse icmezse devlet sigaradan aldığı yıllık 70 milyarlık vergiyi elektrik şu dogalgaz ev araba vergilerine yansıtır mesala 500tl verdiğin ev vergisi 750 tl olur aylık 50 tl odedigin fatura vergileri aylık 75tl olur
    Cevapla