Uçaklarla Türkiye'ye getirilecek, 50 milyar dolar elde edilecek

Korona salgınıyla mücadele için inşa edilen hastanelerin büyük avantaj sağlayacağını belirten Sağlık Turizmi Konseyi Başkanı Emin Çakmak, 3-4 saat mesafe uzaklıktaki hastaların ambulans uçaklarla ülkemize getirilmesinin Türkiye’yi ‘cazibe merkezi’nin ötesinde bir ‘sağlık merkezi’ konumuna getireceğine işaret etti. Çakmak, Türkiye’nin 2023’te sağlık turizminden 50 milyar dolarlık gelir elde edebileceğini söyledi.

Uçaklarla Türkiye'ye getirilecek, 50 milyar dolar elde edilecek
Uçaklarla Türkiye'ye getirilecek, 50 milyar dolar elde edilecek
GİRİŞ 13.05.2020 09:15 GÜNCELLEME 13.05.2020 09:19
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Turizm sektörü, Kültür ve Turizm Bakanlığı önderliğinde oluşturulan eylem planına göre kapılarını açmaya hazırlanıyor. Koronavirüsle başarılı şekilde mücadele eden Türkiye’nin sağlık turizminde dünyada önemli bir merkez olması bekleniyor. Pandemi döneminde, Türkiye’nin elindeki yüksek kapasite, zengin sağlık personeli ve başarılı bir yönetimle hastalığı kontrol altına aldığına işaret eden Sağlık Turizmi Konseyi Başkanı Emin Çakmak, “ABD hatta Almanya bile bu konuda sınıfta kalmış durumda” dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’nın daha önce şehir hastaneleri konusunda eleştirildiğini hatırlatan Çakmak, “Sağlık sektörüne yapılan o yatırımların karşılığını bugün binlerce vatandaşımızın hayatını kurtararak almış olduk” dedi.

 

“DÜNYA’NIN SAĞLIK MERKEZİ OLACAĞIZ”

“Ülkemizde yaşanan her krizi biz bir fırsata çevirdik” diyen Emin Çakmak, son olarak Türkiye’nin pandemi sürecinde inşa ettiği iki hastanenin sağlık turizmi için atılan çok başarılı bir adım olarak gördüklerini dile getirdi. Yapılan hastanenin uçak ambulansların inip kalkabileceği bir bölgede olmasının çok önemli bir potansiyel oluşturduğunu anlatan Çakmak, “Bu avantaj Türkiye’nin mevcut konumunu üçüncü sıradan birinci sıraya yükseltecektir Bu iki projeyi çok önemsiyorum” ifadelerini kullandı.

Daha henüz açılmamış olan bu hastanelerin pazarlamasının bugünden başladığını anlatan Emin Çakmak, şunları söyledi: “İnanıyorum ki haziran ayından itibaren sağlık bakanlığımız, hasta kabulü konusunda bir adım atacaktır. Sektör eskiden olduğu gibi yine milyarlarca dolar katkı yapmaya devam edecektir.Türkiye 2023’te sağlık turizminden 50 milyar dolar gelir kazanabilir”

Yaşlılık Bakanlığı ile kazanç katlanır

Türkiye’nin yaptığı hastanelerin AB’den gelecek olan yaşlı turizminin önünü açacağını ifade eden Dünya Yaşlanma Konseyi Başkanı Dr. Kemal Aydın da, “Gençlik bakanlığı gibi bu alanı yönetecek bir yaşlanma bakanlığı kurularak, alanla ilgili bir master plan hazırlanmalı. Vakit kaybetmeden bu alanda hizmet verecek uzman yetiştirilmeli” dedi. Devletin bu alanda bir fon kurarak, destek vermesi gerektiğini ifade eden Aydın, Akdeniz’deki otellerin artık her şey dahilden vazgeçmesi gerektiğini söyledi. Aydın, bu bakanlığa yapılacak 5 milyon liralık bir bakanlık bütçesi yatırımıyla kısa sürede 5 milyar liralık bir kazanç sağlanabileceğini savundu.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 8
  • Türküm 3 yıl önce Şikayet Et
    dünyanın sağlık merkezi olmadan önce şu kanserin kökünü kazıyın da bilelim. bilirmisiniz, ne zaman öleceğiz korkusu ile yaşar kanser hastalığına yakalananlar. sağlıkçılar size deseler öleceğiniz günü çok yakın diye ruhen çökermiydiniz? para uğruna kanserli hastaları deneme tahtası yaptınız! ama Allah ın da elbet bir hesabı vardır bu zihniyette olanlara!
    Cevapla
  • Dede 3 yıl önce Şikayet Et
    Camiler açılır ,thy acele edip dış seferleri başlatırsa temenni etmiyorum ama 2. Fransa olmamız çok sürmez ... Zeten herkes son 1 haftadır saldı şyice, denetimde yok ...
    Cevapla
  • HASTANE GEMİLER 3 yıl önce Şikayet Et
    Bundan sonra bu tür virüs salgınlarını her yıl görebiliriz. Virüs salgınlarıyla mücadeleyi ülke savunmasının bir parçası olarak görün, bir adayı (İmralı, yassı ada olabilir) veya bir ambulans helikopterin inebileceği bir gemiyi, salgın hastalıklar için hazırlayın ve hazır tutun. Denizcilik İşletmeleri’ne ait Samsun ve Ankara feribotları ile TDİ Karadeniz Gemilerinin birini virüs araştırma laboratuvarıyla donatıp virüs araştırma gemisi olarak kullanın. Diğerlerini yüzer hastane olacak şekilde donatıp, normalde ihtiyaç olan yurt içi veya yurt dışı limanlarda hastane olarak hizmet vermek üzere ve bulaşıcı virüs salgınlarında da karantina gemileri olarak kullanılacak şekilde donatıp hazırlayın.
    Cevapla
  • ali Aksoy 3 yıl önce Şikayet Et
    Buna ilave edilecek bir arzum yok!Şahane bir düşünce.
    Cevapla
  • Muhammet 3 yıl önce Şikayet Et
    Aynen böylece karantinadan kaçamazlar. Afet hangi bölgede olmuşsa gemi o bölgeye en yakın limana ulaşıp hizmet verebilir.
    Cevapla
  • zafer 3 yıl önce Şikayet Et
    Onlar yaşlılarını göndermezler. Ölüme terk ederler sonrada sigortalarından kar elde ederler , paralarına konarlar.
    Cevapla
  • Adalet 3 yıl önce Şikayet Et
    Kim onlar bşzdeki yaşlıya kötü muamele hiç bir yerde yok çocuğuna muhtaç etmiyor devlet sahip çıkıyor bizde kimsesi olmayan jçhele vay hikine çöpte yiyecek arayan çok gördü
    Cevapla
  • Ugur 3 yıl önce Şikayet Et
    Adam avrupada implant diş yaptıracak 12 bin euro. O parayı versin bize gelsin dişini yaptırsın gezsin yesin içsin gitsin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle