İGDAŞ'dan nitelikli dolandırıcılık: Resmi olarak belgelendi

Abonelerin 30 günlük faturasını 50 güne kadar çıkaran İGDAŞ'ın aynı zamanda yüksek oranda fatura kestiği de resmi olarak belgelendi. 211 TL görünen tüketim faturaya 404.70 TL olarak yansıtıldı.

İGDAŞ'dan nitelikli dolandırıcılık: Resmi olarak belgelendi
İGDAŞ'dan nitelikli dolandırıcılık: Resmi olarak belgelendi
GİRİŞ 12.05.2020 14:56 GÜNCELLEME 12.05.2020 14:56
Bu Habere 112 Yorum Yapılmış

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (EPDK), İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki İGDAŞ hakkında başlattığı soruşturma sürüyor. İGDAŞ'ın yüksek orandaki fatura kestiği resmi olarak da belgelendi. Sabah'ın haberine göre, Avukat Yavuz Pirim, kurumun resmi internet sitesinde kullanılan doğal gaz hacmi metreküpünün, kendisine gönderilen faturadaki metreküple farklı olduğunu açıkladı.

 

 

Yavuz Pirim; nisan ayına ait İGDAŞ faturasında kullanım metreküp hacminin 208, fatura bedelinin ise 400 lira 14 kuruş olduğunu belirterek, "Ancak yine İGDAŞ'ın resmi internet sitesinde tarafımızca kullanılan doğal gaz hacmi 93 metreküp olarak görülmekte. Yani fatura edilmesi gereken 93 metreküp gaz kullanımı, fahiş şekilde fazla gösterilerek 208 metreküp olarak tarafımıza fatura edilmiştir" dedi.

İGDAŞ'IN RESMİ VERİLERİ

 

 


Avukat Yavuz Pirim; söz konusu grafiğin kendi evine ait olduğunu, aboneliğin eşi adına bulunduğunu ve İGDAŞ'ın resmi internet sitesi verilerini kapsadığını açıkladı. Pirim; "Son 12 aylık m3 tüketim indeksi eşime ait aboneliğe ilişkin olup, tarafıma gönderilen faturalarda ise tüketim miktarı m3 değerleri grafikten görüldüğü gibi fahiş yüksek ve açıklanamayan bir fark mevcuttur. Aylık bazda tarafıma yansıtılan faturalardaki değerlerini de paylaşacağım. Grafik ile fatura arasındaki farklar açıkça görülecektir" dedi.

HAKSIZ TAHSİLAT YAPILDI

Yavuz Pirim, 4 aylık faturaların CHP'li Ekrem İmamoğlu'nun İBB Başkanı olduğu aylara ait olduğunu, bunlardan sadece bir faturayı detaylı olarak açıkladığını söyledi. Pirim, İBB Başkanı ve İGDAŞ yetkililerinin doğal gaza zam yapmayacaklarını söylediklerini hatırlatarak, "Zam yapılmadı! EPDK'nın yönetmelikleri ve açıklamaları doğrultusunda faturaların en fazla 35 günlük olması yasal bir zorunluluk olup yine İGDAŞ bu zorunluluğa uymayarak 35 günü aşan neredeyse 2 aya varan fatura göndermiştir. Tüm bunlar bir bütün olarak tarafıma haksız kesilen ve tarafımdan haksızca tahsil edilen faturalardır" ifadelerini kullandı.

"DAVA AÇACAĞIM"

Avukat Yavuz Pirim, Tüketici Hakem Heyeti'ne başvuracağını, devamında ise Tüketici Mahkemesi'nde İBB ve İGDAŞ aleyhinde dava açacağını söyledi. Pirim, söz konusu başvurusunun ardından gerçek tüketim ve faturaların gerçeği yansıtmaması nedeniyle İGDAŞ görevlileri hakkında "Nitelikli Dolandırıcılık ve Sahtecilik" suçlamasıyla Cumhuriyet Savcılığına müracaat edeceğini kaydetti. Pirim; "Bizim gibi faturasından ve yapılan işlemlerden şüphelenen tüm vatandaşları İGDAŞ'ın resmi sitesinden gerekli incelemeyi yapmaya ve tutarsızlık ile karşılaşmaları halinde ise aynı yasal yollara başvurmaya davet ediyorum" dedi.

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR 112
  • Veysel ishakoglu 3 yıl önce Şikayet Et
    İGDAŞ i yazıyoruz evet ama gelen su faturaları nin da fatura ve abone no.farkli ödemenize rağmen önünüze gelebilir
    Cevapla
  • Heryerdevar 3 yıl önce Şikayet Et
    Sanki elektrik firmaları farklı adama 6 inci ay faturası gelmis. Bana tam iki katı tüketim yazilmis. 5 kere aradım trepaşi gelin sayacimi okuyun diye oralı bile olmadılar ödedik parayı.
    Cevapla
  • vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    5 sene sonra hükümet bizi desteklemedi meclis üyeleri engel oldu çalışamadık deyip mağdur edebiyatı yaparlar zaten seçmenleri alışkın ne yaparsa yapsın oy veriyorlar önemli olan bizim sağ seçmen değişim şart diyenler ve patates soğana oy satanlar aklını başına alırsa bir dahaki seçime imamoğlu nal toplar
    Cevapla
  • Mustafa Akın 3 yıl önce Şikayet Et
    Her vatandaşın itiraz inisiyatifine bırakmadan ve mahkemelerde sürünmemize gerek kalmadan devlet olaya tamamen el koysa olmuyor mu? Besbelli işte alenen dolandırıcılık yapmışlar. Nasıl başvuracağız nasıl itiraz edeceğiz ayrı bir bela ve zaman kaybı. İlla çifte mağduriyet yaşamamız şart mı?
    Cevapla
  • dede 3 yıl önce Şikayet Et
    70-80-90 lı yıllarda bu zihniyet şçle belediyecilik yapardı. kalşdırm taşlarının birim fiyatını 10 kat fazla gösterip 9 katını cebe indiriyorlardı. bir gecede 500 000 bin ton asfalt döktüğünü idda edenler sonra tükürükleirni yaladılar ki aslında vurgunu 99 kata çıkardıklarıı itiraf ettiler. İGDAŞ da ne. bunlar elegeçirdikleri şehirleri talan edeip millet ve arkadn gelen gennçlik GÜZEL GÜNLER OLACAK yalanının aslında GÜZEL YOLSUZLUK OLDUĞUNA şahit olacaklar . ama talan için geç kaldı arkadan gelen gençler. . talan var.. mesele patates makarna değildir. memleketi talan ediyorlar. beyininizi sulandırmaalrına izin vermeyinz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle