Dolar/TL'de çok önemli destek! İşte o grafik

Dolar/TL'yi teknik olarak yorumlayan 3. Göz Danışmanlık CEO'su ve ekonomist Hikmet Baydar, Dolar/TL'deki önemli desteği işaret etti...

Dolar/TL'de çok önemli destek! İşte o grafik
Dolar/TL'de çok önemli destek! İşte o grafik
GİRİŞ 12.05.2020 12:51 GÜNCELLEME 12.05.2020 12:52
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Son zamanlarda Türk Lirası üzerine SWAP yoluyla yaratılan TL kaynak vasıtasıyla kısa sürede USD alımları yaparak piyasaları yükselten bazı yabancı bankalara TCMB tarafından Türk Lirası işlem yasağı getirilmiş, BDDK da Türk bankalarına, manipülasyonun detaylı tanımını yaparak, manipülasyona sebep olabilecek hareketlerden kaçınmaları için durumu netleştirmiştir. Bunun yanında SWAP oranlarını düşürerek de döviz almak isteyenlere TL yaratma kabiliyetlerini sınırlamıştır.

 

 

Bütün bunlar piyasaya yapılan manipülatif hareketleri engellemeye yönelik tedbirlerdir. Tabi ki kimileri bunu TL likiditesine zarar vereceği iddiasıyla eleştirebilir. Ancak USD 2 TL’den 7 TL’nin üzerine bu tür hareketlerle geliyorsa onu da göz ardı etmemeleri gerekmektedir.

Bu tedbirler doğal olarak teknik verilere de yansımaya başlamıştır.

 

 

Yukarıdaki grafikte de görüleceği üzere uzun zamandır bulunduğu seviyelerden alım için son derece riskli sinyalleri veren grafikler. Artık önemli bazı göstergelerde orta vade aşağı sinyalleri vermeye başlamışlardır. Bu durumda teknik olarak gevşemesini beklemek teknik verilere uygun davranmak demektir.

Global fon hareketleri nedeniyle döviz alımı bittiğinde düşüşün kendini daha net belli etmesini bekleyebiliriz. Bildiğiniz gibi bir süredir, korona virüs paniği nedeniyle yabancı yatırımcı çıkışları bulunmaktaydı. Bu durum dövizi yukarı iten unsurlardan biriydi.

Grafikte 7 desteği son derece önemlidir. Hem teknik olarak hem de psikolojik olarak aşağı trendin ne kadar sürebileceğini bu fiyatta tutunma süresiyle görmeye çalışacağız. Şimdilik 7 desteğini test etmesine şaşırmayacağımızı söylemekle yetinelim.

YORUMLAR 2
  • Mevduat 3 yıl önce Şikayet Et
    Bravo bravo dolar avro düşüşte bu düşüşü artık kimse durduramaz gerekli önlemler alındı
    Cevapla
  • batsın 3 yıl önce Şikayet Et
    yok 7 desteği yok 7.15 desteği vs. tabirlerle algıları yönetmek bunların işine geliyor tabi.
    Cevapla