Alman gazetesinden dikkat çeken haber! Türkiye'den turizme koronavirüs ayarı

Türkiye'nin yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı yürüttüğü başarılı politika dünya gündeminde yer almaya devam ediyor. Alman gazetesi, Türkiye'nin turizm çerçevesinde aldığı tedbirleri kaleme aldı. Fransa, İtalya ve İspanya gibi ülkelere kıyasla durumun çok daha iyi olduğu vurgulanan yazıda, Türkiye'nin yaptığı ve dünyada ilk kez uygulandığı düşünülen reklam biçimi ele alındı.

Alman gazetesinden dikkat çeken haber! Türkiye'den turizme koronavirüs ayarı
Alman gazetesinden dikkat çeken haber! Türkiye'den turizme koronavirüs ayarı
GİRİŞ 11.05.2020 16:56 GÜNCELLEME 12.05.2020 12:10
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Alman gazetesi Der Tagesspiegel'de yayınlanan "Türkiye tatilcileri ülkeye girişte test etmek istiyor" başlıklı haberde, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele başarı sağlayan Türkiye'nin turizm konusunda atacağı adımlar ele allındı.

 

Susanne Güsten tarafından kaleme alınan ve "Türkiye, kendisini diğerlerine kıyasla daha güvenli bir tatil ülkesi olarak tavsiye etmek istiyor" denilen haberde, Bakan Ersoy'un açıklamalarına yer verilerek, Ankara'nın tatil beldelerinden otellerin işleyişine, gelen turistlerin hızlı ve güvenilir sonuç veren testlerle taramadan geçirilmesine kadar alınan tüm tedbirler anlatıldı.

 

İşte Alman gazetesinin yayınladığı o haberin tam çevirisi;

"Türkiye, ülkeye giriş yapan her turisti koronavirüs testine tabi tutmak istiyor. Hükümetin pazar günü yaptığı açıklamaya göre; havalimanlarında ve sınırlarda öngörülen testler sadece iki üç dakika sürecek. Ankara, geleneksel olarak tatilcilerin Türkiye'ye seyahat ettiği tüm ülkelerin hükümetlerini bu pazartesi göndereceği bir yazıda, sadece Türk havalimanlarında, otel büfelerinde ve plajlarında alınacak koruyucu önlemler hakkında değil, aynı zamanda Türk tatil bölgelerindeki yoğun bakım ünitelerinin sayısı ve ventilatörler hakkında bilgilendirmek istiyor. Türkiye, İspanya veya İtalya'ya kıyasla kendisini daha güvenli bir tatil ülkesi olarak tavsiye etmek için salgınla mücadeledeki başarısına güveniyor.

"TÜRKİYE TEST İSTASYONLARI KURACAK VE GÜNDE 20 BİN KİŞİYE TEST YAPACAK"

Turizm Bakanı Nuri Ersoy, Hürriyet gazetesine verdiği demeçte, haziran başından itibaren tüm Türk havalimanlarının pasaport kontrolünden önce koronavirüs test istasyonlarına sahip olacağını söyledi. Buna, günde 20.000 testin yapılacağı bir laboratuvarın yapım aşamasında olduğu Antalya ile başlanacak. Test sonuçları beş ila altı saat içinde hazır olacak ancak turistler havalimanında beklemek zorunda kalmayacak. Ersoy, bunun yerine ülkeye girişte otelleri veya adreslerinin sorulacağını, test sonucunun olumlu çıkması halinde kendilerine hemen ulaşılabileceğini söyledi.

TÜRKİYE'NİN ÖLÜM ORANINI DÜŞÜK TUTMASINDAKİ BAŞARISI VURGULANDI

Türkiye bugüne kadar yaklaşık 3 bin 700 ölümle, koronavirüs salgınında her birinde 25 binden fazla insanın öldüğü İtalya, Fransa ve İspanya gibi diğer tatil ülkelerinden daha az zaiyat verdi. Türkiye'de günlük ölüm vakalarının sayısı son dönemde 50'ye düştü. Hatta Almanya ile kıyaslandığında bile ülkede, aşağı yukarı aynı nüfusa sahip olmasına rağmen ölüm vakası sayısı Almanya’dakinin yarısı kadar.

BAŞARIYLA SÜRDÜRÜLEN FİLYASYON SİSTEMİNE ÖVGÜ

Ankara bu durumu, diğer faktörlerin yanı sıra enfeksiyon zincirlerinin sistematik olarak aydınlatılmasına da bağlıyor: Ülke genelinde binlerce uzman ekip korona hastalarının iletişim kurduğu kişileri düzenli olarak kontrol ediyor. Diğer faktörler ise yaşlıların bakımının ağırlıklı olarak huzurevleri yerine evlerde yapılmasından kaynaklanan kültürel farklılık ve Avrupa genelinde kişi başına en fazla yoğun bakım yatağının bulunması.

TÜRKİYE'DEN TURİZMDE SIRA DIŞI REKLAM YÖNTEMİ: BİLDİĞİM KADARIYLA DÜNYADA İLK KEZ BÖYLE BİR ŞEY YAPILIYOR

Ankara şimdi bu güçlü yönlerini turizmi yeniden canlandırmak için kullanmak istiyor. Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Berlin ve diğer Avrupa hükümetlerine yazılan mektuba, "benzeri görülmemiş bir telefon diplomasisinin" eşlik edeceğini belirterek, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Türk büyükelçilerin Avrupa'daki muhataplarını bizzat tatilcilere yönelik Türk güvenlik önlemleri hakkında telefonda bilgilendirmek istediklerini söyledi. Ülkeye girişte öngörülen koronavirüs testlerine ilaveten Türkiye'de kaldıkları süre boyunca turistlerin taşınması, konaklaması ve ikramlar ile otellerde ve tatil yerlerinde hijyen kurallarıyla ilgili ayrıntılı düzenlemeler de bulunuyor. Türk diplomatların telefon kampanyalarının bir parçası olarak Avrupa’daki partner ülkeleri tatil bölgelerindeki hastane yatakları, yoğun bakım yatakları ve ventilatörlerin yanı sıra ambulanslar ve kurtarma helikopterleri de dahil genel olarak sağlık hizmetleri konusunda bilgilendirmek istediklerini söyleyen Ersoy, diplomatik kampanya hakkında "Bildiğim kadarıyla dünyada ilk kez turizmde böyle bir şey yapılıyor" dedi.

OTELLERDE MAKSİMUM YÜZDE 60 DOLULUK

Türkiye, mart ayı sonunda tüm uluslararası uçuşları durdurmuş, Almanya ve koronavirüsten etkilenen diğer ülkelerle olan bağlantılar mart ayı ortalarında kesilmişti. Oteller gerçi yetkililer tarafından kapatılmadı ancak müşteri olmadığı için çoğunlukla kendiliklerinden kapattılar. Oteller şimdi yeniden açılırsa, yetkililer tarafından aylık olarak kontrol edilecek bir sağlık koşulları listesine uymak zorunda kalacaklar. Buna maksimum yüzde 60 doluluk, masa ve şezlonglar arasındaki minimum mesafe ve ortak kapalı alanlarda maske şartı, kapsamlı dezenfeksiyon ve açık büfe self servis hizmetinin kaldırılması da dahil.

Türkiye, haziran ortasından itibaren tekrar yurt dışı hava trafiğine izin vermeyi planlıyor. Ulusal havayolu Türk Hava Yolları başlangıçta sadece seçilen 19 havalimanına uçacak; Almanca konuşulan ülkelerde bu şehirler Frankfurt, Berlin, Düsseldorf, Münih ve Viyana olacak. Diğer hedefler temmuz ve ağustos aylarında bu şehirlere eklenecek."

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 12
  • zafer 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu kadar fedakarlığa rağmen bir de indirime giderseniz hakkımı helal etmem .Yoksa yine Paris belediyesinin çöpçülerini 5 yıldızlı otellerde ağırlamak zorunda kalırız. Her yer kapalı gidebilecekleri tek Ülke Türkiye Yedirmeyin devletin milletin malını. Turizimcilere bakmayın siz devlete kuruş vermeden birde indirim yaparlar onuda devletten çıkarırlar. Bir çok turizmci tanıdığım var alayı vergi kaçırıyor.
    Cevapla
  • can 3 yıl önce Şikayet Et
    çok da lazım bir şey değil bu turistlerin gelip gitmesi teknoloji üretin turist gelmese de olur
    Cevapla
  • TuncTunc 3 yıl önce Şikayet Et
    Sezon ba$lamadan önce Turistlik yörelerde $ehirlerde esnafa turistlere kar$i davrani$ sosoyal egitimi verilmeli.Esnafin cogu sabah bismillah ile i$yerini aciyor ak$ama kadarda nasil kazaik atarim diye planlar yapiyor.ak$amda eve gittimi cok $ükür bu gün iyi kazandim diyor.Bu ahlaksizligi dinsizligi yok edin egtim verin.Turistlerin önlerine atlayip adamin yanindaki karisini kizini ho$ geldiniz diye öpenlere namus kursu verin..verinde verin.
    Cevapla
  • Ahmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Lütfen herşey dahil tarifeleri engellensin. Ne kadar dolar alabilirsek kardır lütfen!
    Cevapla
  • Hizli 3 yıl önce Şikayet Et
    ucaga binmeden once test yapmak gerekir, yoksa butun ucak etkilenebilir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle