Koronavirüs sürecinde e-ticaret uçuşa geçti

Koronavirüs salgınının yayılmasının önlenmesi adına ‘Evde Kal’ hareketine katılan tüketiciler, alışveriş için online kanala yöneldi.

Koronavirüs sürecinde e-ticaret uçuşa geçti
Koronavirüs sürecinde e-ticaret uçuşa geçti
GİRİŞ 11.05.2020 11:01 GÜNCELLEME 11.05.2020 11:52
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Dünyaca ünlü markaları Türk tüketicisiyle buluşturan MUGO’nun CEO’su Levent Tahmiscioğlu, “Hayatında hiç internetten alışveriş yapmamış tüketici bile onlinedan alışveriş yapıyor. Bu durum e-ticaret rakamlarına da yansıyor.  MUGO olarak geçtiğimiz ayı online kanalda 30’luk büyüme ve satış artışıyla tamamladık.  Büyümenin önümüzdeki aylarda yüzde 50 seviyelerine ulaşmasını bekliyoruz” dedi.

 

 

Tüm dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) etkilerini göstermeye devam ediyor. Uzmanlar ve yetkililer salgının yayılım hızını düşürmek amacıyla zorunlu olmadıkça evlerden dışarı çıkılmamasını öneriyor. Ülkemizde ilk virüs vakasının tespit edildiği 10 Mart’tan bu güne kadar neredeyse iki ay geçti. Bu süreçte birçok tüketici ihtiyaçlarını online kanal üzerinden gidermeye başladı. Bilişim Sanayicileri Derneği (TÜBİSAD) verilerine göre; Türkiye’de e-ticaretin perakendedeki payı yüzde 4-5 iken, koronavirüs salgınıyla birlikte bu payda 5-6 katlık bir artış yaşandı. Aralarında Herschel, Champion, STANCE, Native Union ve Corkcicle’nin de yer aldığı dünyaca ünlü markaları Türk tüketicisiyle buluşturan sektörün öncü şirketlerinden MUGO’nun CEO’su Levent Tahmiscioğlu, e-ticaret alanında yaşanan ilerlemenin ilk sinyallerinin geçtiğimiz yıl verildiğini belirtti. Tahmiscioğlu, “Geçtiğimiz yıl e-ticaret alanında yaşanan olumlu gelişmeler perakende sektörünü ileri taşıyan bir alan oldu. TÜBİSAD verilerine baktığımızda Türkiye'de e-ticaretin geçtiğimiz yıl yüzde 39 büyüyerek 83,1 milyar liraya ulaştığını görüyoruz. Online perakende ise yüzde 43’lük büyüme ile 44,9 milyar TL’ye ulaştı. Yine çok kanallı online perakende kategorisinde en yüksek büyüme oranı yüzde 40 ile giyim ve ayakkabıda görüldü, pazar büyüklüğü böylece 3,5 milyar TL'ye ulaştı” dedi. 

2020 yeni rekorlara gebe

 

 

Tahmiscioğlu, “Koronavirüs salgınının yayılmasının önlenmesi adına birçok ülkede yöneticiler vatandaşlarına evden çıkılmaması yönünde çağrı yapıyor. Bu durumda insanlar evde daha çok vakit geçirdikçe internetten alışveriş oranları da artmaya başladı. Hayatında hiç internetten alışveriş yapmamış tüketici bile online kanala yöneliyor. Bu durum e-ticaret rakamlarına da yansıyor. E-ticaret alanında bu yılın yeni rekorlara gebe olduğunu söyleyebiliriz. 2020’de e-ticaret hacminin 30 milyar dolar seviyesine ulaşacağını düşünüyoruz” diye konuştu.

MUGO online kanalda yüzde 30 büyüdü

Online kanalda dijital pazarlamaya yönelik faaliyetlerini artırdıklarını belirten Tahmiscioğlu, “Dijital alanda kullanıcı deneyimini en ön sırada tutuyoruz. Tüm sistemimizi buna göre dizayn ettik. Tüketiciler, dünyaca ünlü markaların çok çeşitli ürünlerine geniş stok ağımız sayesinde sitemiz üzerinden kolaylıkla erişebiliyor. Üst düzey hijyen ve sterilizasyon işlemleri sonrasında ürünleri kargolayıp, tüketicilere ulaştırıyoruz. Geçtiğimiz ayı online kanalda yüzde 30’luk büyüme ve satış artışıyla tamamladık.  Büyümenin önümüzdeki aylarda yüzde 50 seviyelerine ulaşmasını bekliyoruz” şeklinde konuştu.

YORUMLAR 1
  • ahmet 3 yıl önce Şikayet Et
    resmen mecbur birakildim bir kitap alicam . adam diyorki bende yok internetten sparis ver .kargocularin halide ortada
    Cevapla