Türkiye'den çarpan etkisi yapacak yeni SİHA hamlesi! Anka+ ve AKSUNGUR envantere giriyor

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) tarafından geliştirilen çift motorlu AKSUNGUR ve tek motorlu ANKA+ İHA’lara TÜBİTAK SAGE tarafından geliştirilen Hassas Güdüm Kiti (HGK) ve Kanatlı Güdüm Kiti (KGK) entegrasyonu başladı. Gelişmeyi TÜBİTAK SAGE Enstitü Müdürü Gürcan Okumuş Twitter hesabından paylaştı.

GİRİŞ 10.05.2020 17:34 GÜNCELLEME 10.05.2020 19:11
Bu Habere 112 Yorum Yapılmış

Üretildikleri günden bu yana başarılarıyla anılan ülkemizin yerli ve millî ürünler, İdlib’de başlatılan Bahar Kalkanı Harekâtı’nda Türk Silahlı Kuvvetlerimize destek vermeye devam ediyor. Yakın zamanda ANKA+(Plus) ve AKSUNGUR güvenlik güçlerinin envanterine girecek.

Ülkemizin yerli ve millî ürünleri İdlib’de yaşanan menfur saldırı sonrası ülkemizin başlattığı Bahar Kalkanı Harekâtı’nda önemli başarılara imza atıyor. Harekâtın ilk saatlerinden itibaren operasyon alanında aktif bir şekilde kullanılmaya başlanan ve hârekatın seyrinde önemli bir rol oynayan ANKA İHA Sistemi’miz 40.000 saatin üzerinde gerçekleştirdiği uçuşlarla anılıyor.

ANKA’nın gelişmiş modeli olan ANKA+’ın artırılan faydalı yük kapasitesi ile KGK ve HGK entegrasyonu sayesinde daha etkili vuruş kabiliyetine sahip olacak. AKSUNGUR’un envantere girmesi ile İHA’ların etkinliğinin daha da artması bekleniyor.

 Uzun Erimli Vurucu Mühimmat ve Kitleri | HGK ve KGK

TÜBİTAK SAGE tarafından geliştirilen ve Kale Grup tarafından üretilen KGK (taşıyıcı platform hızına bağlı olmak üzere) düşük irtifadan bırakıldığında ~37 km yüksek irtifadan bırakıldığından ~111 km’ye kadar menzilde yüksek hassasiyetli vuruş kabiliyeti sağlıyor. TÜBİTAK SAGE hem HGK ve KGK için ikili taşıma salanı geliştiriyor; böylece hava platformlarının  mühimmat taşıma kapasitesi artırılmış olacak.

Kanatlı Güdüm Kiti, mevcut güdümsüz 1000 lb’lik MK-83 ve 500 lb’lik MK-82 genel maksat bombalarını havadan karaya uzun menzilli akıllı mühimmatlara çeviren kanatlı bir güdüm kitidir. Böylece mevcut bombalara, her tür hava koşulunda, 100 km’nin üzerinde bir mesafeden atıldığında bile, 10 m sapma değerine kadar yüksek hassasiyetli vuruş yeteneği kazandırmaktadır. Bu da uçakların tehlikeli bölgeye yaklaşmadan, güvenli bir şekilde görevlerini tamamlamalarını sağlamaktadır.


 

Hassas Güdüm Kiti (HGK) Tübitak SAGE tarafından geliştirilmiş olup Aselsan tarafından üretimi gerçekleştirilmektedir. 40000 ft irtifada 25 km menzile ulaşan HGK, mevcut 2,000lb MK-84 ve NEB bombalarını akıllı bombaya çeviren teknolojinin son ürünü,  her tür hava koşulunda, uzak mesafeden atıldığında bile, 6.3 m sapma değerinde yüksek hassasiyetli vuruş yeteneği kazandıran bir güdüm kitidir. Bu da uçakların tehlikeli bölgeye yaklaşmadan, güvenli bir şekilde görevlerini tamamlamalarını sağlamaktadır.

KAYNAK: DEFENCETURK
YORUMLAR 112
  • seyid osman 3 yıl önce Şikayet Et
    insansızını yapanlar neden insanlısını yapamıyorlar ki yalnız şukadarını söyleyim süper oldu dünya da yeni bir güç dengesi olduk ve bu bizden tarafa ağır basıyor düşmanlarımız çoğalacak nükleer silahlar kıtalar arası füzeler olmazsa bunlar bizden korkmayacaklar kuzey koreden korkmalarının sebebi bu önümüze hep bu silahları sürenler bize yaptırımlar göz dağı vermeleri canımızı yakıyor onda varsa bende de olmalı
    Cevapla
  • Selim asaf 3 yıl önce Şikayet Et
    Anka+plus ve aksungur çift motor Tusaş üretimi birde buna AKINCI (baraktar çift motor) geldi. Vestel karayel yolda. Bayraktarlar,Anka,Ankaplus,Aksungur,Akıncı,Karayel Büyük boy. Mini siha bayraktar,Alpagu ve togan'lar küçük Siha/iha modellerimizdir. Türkiye savunma teknolojinde bu ürünlerden 3Bin adet üretip elinde kullanırsa ne Abd ne Rusya kimse bize diz çöktüremez
    Cevapla
  • Bilmez 3 yıl önce Şikayet Et
    Yakinda chp de hafif portetif kartondan iha ve sihalari yapabilir sasmayin.Nice basarilar dilegiyle Emegi gecen herkese tesekürler.
    Cevapla
  • Çevik 3 yıl önce Şikayet Et
    Arkalarında siyasi irade olunca mühendislerimiz harikalar yaratıyor.Allah razı olsun.
    Cevapla
  • erdem değer 3 yıl önce Şikayet Et
    keşke bu haberi bayrama yakın verseydiniz. biz inananlar için bayram müjdesi olur, zillet ittifakı içinse kara haber olurdu. böylece bayramları da zehir olurdu..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle