EPDK'nın hamlesi sonrası İGDAŞ geri adım attı! Faturalarla ilgili yeni karar

Mevzuata aykırı fatura düzenleyen İGDAŞ, Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu’nun başlattığı soruşturma sonrası geri adım attı ve faturaların yeniden düzenleneceğini açıkladı.

EPDK'nın hamlesi sonrası İGDAŞ geri adım attı! Faturalarla ilgili yeni karar
EPDK'nın hamlesi sonrası İGDAŞ geri adım attı! Faturalarla ilgili yeni karar
GİRİŞ 10.05.2020 13:22 GÜNCELLEME 10.05.2020 18:07
Bu Habere 141 Yorum Yapılmış

Mevzuata aykırı olarak fatura düzenleyerek yüksek fatura bedelleriyle milyonlarca vatandaşı mağdur eden İGDAŞ, EPDK devreye girince geri adım attı.

İGDAŞ'IN YÜKSEK FATURALARI VATANDAŞI İSYAN ETTİRDİ

Koroanvirüs günlerinde yüksek faturalar nedeniyle Doğalgaz abonelerinin yüksek fatura tutarları nedeniyle EPDK’ya yaptığı şikayet sonrası İGDAŞ 30 günü aşan faturaları yeniden düzenleyeceğini açıkladı. Ödenmiş faturaların 30 günden fazla günü kapsayan kısımları istenmesi halinde abonelere iade veya bir sonraki faturaya yansıtılacak.

 

ÖDENMEYEN FATURALAR YENİDEN DÜZENLENECEK

Faturaların tüketilen bedel üzerinden düzenlenmiş olmasına karşın, bazı abonelerin sayaçların okunmasının 30 günü aştığını, bunun da fatura tutarını artırdığını vurgulayan İGDAŞ, “Ödenmeyen faturaları iptal ederek, 30 güne karşılık gelecek yeni faturalar düzenlenmesi için çalışma başlattı" dedi.

Abonelerin talebi halinde ödenmiş faturaların da 30 günlük olarak yeniden düzenleneceğini belirten İGDAŞ, 30 günden fazla kısmı kapsayan kısmın ise bir sonraki faturaya yansıtılacağını açıkladı.

EPDK BAŞKANI AÇIKLADI: PARALAR GERİ İADE EDİLECEK

İGDAŞ'a yönelik başlatılan soruşturmaya ilişkin konuşan Enerji Piyasası Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, "İGDAŞ'ın kendilerini hiçbir şekilde bilgilendirmediğini belirterek, "Vatandaşımız EPDK'nın haklarını koruduğunu bilmeliler. Vatandaşımızı üzeni biz misliyle üzeriz" dedi. Yılmaz, mağdur olan vatandaşların paralarının da iade edileceği müjdesini vermişti.

 
KAYNAK: DHA
YORUMLAR 141
  • Emrah 3 yıl önce Şikayet Et
    Önceki faturam 152 metreküp 291 tl idi , şimdi çat mesaj 73 metreküp ve 23 gün geçmesine rağmen 461 tl borcunuz vardır , bu akıl mantık işi değil Mayıs ayındasın , kıyas yapacaksan geçen senenin Mayıs ayına göre kıyasla daha sıcaktı havalar milletin faturaları da inmiş olurdu , pes yanı Allah ‘tan yetkililer hemen gerekeni yaptılar da kimsenin canı yanmayacak insallah , herkese hayırlı ramazanlar
    Cevapla
  • Marif 3 yıl önce Şikayet Et
    Diğer illerde de yapılmalı Manisa Aksa fatura larıda düzenlenmeli
    Cevapla
  • Fisun Ülker Erkuş 3 yıl önce Şikayet Et
    Inanilir gibi degil bu yapilan.Kara kista en yuksek derecede kullandigimda bu sekilde fatura oderken gecen ay evde kaldigimiz halde hic yakmadim nerdeyse.Kullanimim yaridan aza indi.Gelen fatura 464 tl. Odedim faturayi mecburen kesilmemesi adina.Simdi nasil iade alacagiz? Cok karisik bir durum icindeyiz.
    Cevapla
  • Esra 3 yıl önce Şikayet Et
    Ee başka bisey beklenemezdi zaar ...
    Cevapla
  • Yaman 3 yıl önce Şikayet Et
    Arkadas nasil bir sistem bu, insanlar asilik yaptiklarinda mi yapilan seyin yanlis oldugu anlasilacak.Demek istedigim insanlarin hakki olagan akis icinde teslim edilmez.Herseyi rayindan cikarmak zorundamisin baskan bey...
    Cevapla
  • Nermin 3 yıl önce Şikayet Et
    Imamoglundan zaten baska birsey beklenmezdi resmen halki mağdur ediyor ya.chpliler sizden nbr acaba bu gelen yuksek faturalarla memnunmusunuz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle