Bakanlık'tan Ramazan Bayramı uyarısı! İptal edildi

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Anneler Günü ve Ramazan Bayramı’nda Covid-19 salgını nedeniyle huzurevlerine ziyaretçi kabul edilmeyeceğini açıklayarak, çiçek veya hediye de gönderilmemesini istedi.

Bakanlık'tan Ramazan Bayramı uyarısı! İptal edildi
Bakanlık'tan Ramazan Bayramı uyarısı! İptal edildi
GİRİŞ 08.05.2020 15:38 GÜNCELLEME 08.05.2020 15:41
Bu Habere 36 Yorum Yapılmış

Bakanlıktan yapılan açıklama şu şekilde;

 

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak huzurevleri, yaşlı bakım ve rehabilitasyon merkezleri ile engellilerin kaldığı bakım merkezlerinde, Covid-19 salgını sürecinde, yaşlılarımızın ve engellilerimizin sağlığının korumak için sıkı önlemler uygulamaktayız.

Kuruluşlarımıza ziyaret yasağı bulunmakta ve personelimizin giriş çıkışları da gerekli sağlık taramaları yapılarak gerçekleştirilmektedir. Bu nedenle, 10 Mayıs Pazar günü kutlanacak Anneler Günü ve 23-24-25 Mayıs’ta kutlanacak Ramazan Bayramı dolayısıyla huzurevleri ile engelli bakım merkezlerine yönelik ziyaret talepleri kabul edilmeyecektir.

 

Kuruluşlara virüs taşıma ihtimali nedeniyle her türlü ürün girişi bir risk teşkil etmektedir, bundan ötürü kuruluşlarımıza hediye ve çiçek de gönderilmemesi gerekmektedir.

Büyüklerimizin yakınlarının ve ailelerinin ve belirlenen kurallara gereken özeni göstereceğine inanıyor, milletimizin kuruluşlarımızda kalan yaşlılarımızı ve yakınlarını dijital ortamda görüntülü arayarak sürece destek vereceğini düşünüyoruz.

Sayın Bakanımız Zehra Zümrüt Selçuk’un da ifade ettiği üzere; “Huzurevlerimiz bu bayram, fiziki ziyaretlere kapalı; dijital ziyaretlere açık olacak…”

YORUMLAR 36
  • Elif 3 yıl önce Şikayet Et
    Lütfen evinizin bir odanisini da büyüklerinize verin onlar bizim ailemiz ömürlerini tıpkı önceden olduğu gibi ailesiyle geçirsinler ve torunlarin nine ve dedelerinin varliklariyla büyümeleri ne büyük şanstir ve yüce ALLAH diyorki yaşlilariniz ve masumlariniz olmasa başiniza nüsibetleri yağdirirdim diyor her şey bi yana onlar bizim canimiz ve var olma sebebimiz sevelim sayalim merhamet edelim önce Allah sonra onlari baş taci yapalim hem unutmayalim biz de yaşlanicaz ne ekersek onu biçicez.
    Cevapla
  • Deniz 3 yıl önce Şikayet Et
    Sayın cumhurbaşkanı mdan ricam bu ramazan bayramı ndada lütfen sokağa çıkmak yasak olsun. Çünkü bizim insanïmız hiç kurallara uymuyor akıllarï fikirleri gezmek Bu bayramda dõrt gūnde gezip vaka sayïsïnı günde 2500 çïkarïrlar. Iki ay uç ay durduk lütfen bayramda da evde kalıp telefonla bayramlaşalïm hiç bir şey kaybetmeyiz azıcık sabır
    Cevapla
  • Okur 3 yıl önce Şikayet Et
    Okur sayin baskanim dugunlerive nisani icin eylulde acin cunku cok kisi olacak virus herkeze bulasir onun icin eylulde. Iyi olur acilmasi daha
    Cevapla
  • Murat 3 yıl önce Şikayet Et
    Doğru aslinda ömür boyu bizleri iceri tiksalar daha iyi cunku hepimizin hesaplarina aylik 5000 yatiyor ya
    Cevapla
  • Adem 3 yıl önce Şikayet Et
    Nereden ne şekilde geldiği kişiler ile birarada Tatilcilere serbest ama bayramda anne babasını ziyarete gideceklere hayır öylemi? Olmaz kardeşim
    Cevapla
  • Hadi ordan 3 yıl önce Şikayet Et
    Haziran ayi itibariyla turizimciler Tatil sezonunu açacak otelleri kumsalları doldurtacaklar ama Bayramda sokağa çıkmak yasağı isteyeceksiniz yasaksa herşeye yasak olmali sen tatilcilerin gezmesine denize girmesine izin vereceksin bilmem Avmleri açacaksın Ama bayramda sokağa çıkma yasağı olsun diyeceksin virüsle böyle mücadele olmaz
    Cevapla
  • Ceylan 3 yıl önce Şikayet Et
    O kadar haklisin ki....
    Cevapla
  • Nur 3 yıl önce Şikayet Et
    Doğru bence insanlar hiç umursamıyo iki ay boşa gider bence sokağa çıkma yasağı uygulansın
    Cevapla
  • Hadi 3 yıl önce Şikayet Et
    Lütfen ama lütfen; Huzur evlerinde kalanların çocuklarını bir araştırınız. %80'inin çocuğu "okumuş çocuklar" Bu okumuş çocukların ana babaları zamanında, bu "okumuş çocukları" okutabilmek adına; her türlü dersabe, özel ders, masraf... Adına ne derseniz deyib, her türlü fedakarlığı yaptılar. "Okumuş çocukları" ne mi yaptı? Onlar da "okumuş kadınlarla" evlendiker ve bu iki "okumuş" anayı, babayı doğruca huzur evine "attılar."
    Cevapla
  • Yılmaz 3 yıl önce Şikayet Et
    Merak etmeyin Allahın adaleti şaşmaz Siz kime neyi yaşatırsanız o da size aynısını yaşatır. Bundan hiç şüpheniz olmasın o görendir ve bilendir. Rabbim herkese merhametli ve hayırlı evlat nasip etsin inşallah.
    Cevapla
  • Nimet 3 yıl önce Şikayet Et
    Acaba o okumuş kadınlar da kendi annekerini huzurevleri ne birakiyolar mi
    Cevapla
  • Fadime 3 yıl önce Şikayet Et
    Anneni ve babanı huzur evine kapat sonra onların gününü kutla bu sadece vicdansızlik ve yüzsüzlüktür
    Cevapla
  • Zeynep 3 yıl önce Şikayet Et
    Aynen katılıyorum kadîme hanıma
    Cevapla
  • Yıldız 3 yıl önce Şikayet Et
    Keser döner sap döner gün gelir hesap kendine döner
    Cevapla
  • Gül er 3 yıl önce Şikayet Et
    Benim kopegim var ve benim icin en iyi dostum... İnsanlardan zarar gelir onlardan gelmezz...ve sunuda unutmiyalim onlarra savunmasiz ve ALLAH in bize emaneti....anne babaya gelince onlar basimizin taci kac yasindayim ne babami annemi n dediklerini hep bas taci yaptim cunki onlar benim icin cok degerli ki hayvan beslemek anneye babaya bakmak icin engel degil...........en gel olan ne biliyormusunuz.. karisi istemez erkek dedigimiz alir annesini babasini huzur evine birakir koca istemez hanimlar bir ekmek vs cikarlari icin anneden babadan gecerler...sadece rahatlik ve cikar baska neden yok...huzur evine birakanlar ada YAZİKLAR OLSUN...
    Cevapla
  • Ayşe A 3 yıl önce Şikayet Et
    Beni huzur evine birakan evlat zaten ne bayramda gelsin ne anneler gunünde nede başka zaman o evlat evlat degildir bitmiştir iyiki mahser var hesap var sen ne güzelsin mahşer ......
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle