Yasak geliyor! Döviz işlemi yapamayacaklar

Londra merkezli bazı finansal kuruluşlarının ellerinde para olmadan talep oluşturup döviz manipülasyonu yaptığını belirten bir bankacılık sektörü yetkilisi, "Londra kaynaklı bu bankalara Türk bankaları ile döviz işlemi yapma yasağı getirilecek. Böylece, kur manipülasyonu yapamayacaklar." dedi.

Yasak geliyor! Döviz işlemi yapamayacaklar
Yasak geliyor! Döviz işlemi yapamayacaklar
GİRİŞ 07.05.2020 13:25 GÜNCELLEME 07.05.2020 13:28
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

Londra merkezli bazı finansal kuruluşların kur manipülasyonuna ilişkin AA muhabirine açıklamada bulunan bir bankacılık sektörü yetkilisi, bu seferki atağın swap ile ilgili olmadığını söyledi.

 

Birkaç gündür yabancıların Türk bankalarından döviz aldıklarını ancak alınan döviz karşılığında ödenmesi gereken Türk lirasını ödemediklerini kaydeden yetkili, "Anlaşılan o ki ellerinde para olmadan döviz talebi oluşturup döviz manipülasyonu yapıyorlar. Londra kaynaklı bu bankalara Türk bankaları ile döviz işlemi yapma yasağı getirilecek. Böylece, kur manipülasyonu yapamayacaklar." ifadelerini kullandı.

Söz konusu kuruluşlar, geçen yılın mart ayında da dolar işlemlerinde temerrüde düşmüştü.

Yerel seçimlerin hemen öncesinde ellerinde TL olmadan yüklü miktarda dolar alan bu kuruluşlar, Türk lirası bulamadıkları için Türk bankalarına ödeme yapamamıştı. Temerrüde düşen bankalar Londra piyasasında yüzde 1000'i aşan faizlerle Türk lirası bulmaya çalışmışlardı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 31
  • meyyid 3 yıl önce Şikayet Et
    olmayan parayla bunu yapıyorlarsa ekonominin vay haline..
    Cevapla
  • abdullah 3 yıl önce Şikayet Et
    bugüne kadar bu hainleri görmezden gelen yetkililer de hesap vermeli. yetki ellerinde niçin tedbir alıp gereken cezayı vermediler. Yazık değilmi milli servetimize, alın terine.
    Cevapla
  • celal 3 yıl önce Şikayet Et
    acilen Türkiyede dolar altın satışı ve alışı yasaklanmalı. kimseye işlem yaptırılmamalı. vatan için, millet için .
    Cevapla
  • Yener3636 3 yıl önce Şikayet Et
    Madem böyle bir durum var o halde bu bankaların faaliyetine son verin hesaplarına el koyun da bakalım, bi daha cüret edebilirlermi böyle bir şeye...
    Cevapla
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    7.25e kadar izlediler ayıp yahu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle