İsyan ettiler: Biz 4 TL'den satarken marketler 15 TL'den satıyor

Adana Kabzımallar Odası İkinci Başkanı Mahsun Doğan, "Daha önce 6 liradan sattığımız limonu, şu anda 4 liradan satıyoruz. Ama nedense marketlerde aynı limon en fazla 5 liradan satılması gerekirken, 10 ile 15 liradan satılıyor. Şu anda sadece Adana'da 750- 800 ton limon var. Daha sonra 2 liraya satamayacağız" diye isyan etti.

İsyan ettiler: Biz 4 TL'den satarken marketler 15 TL'den satıyor
İsyan ettiler: Biz 4 TL'den satarken marketler 15 TL'den satıyor
GİRİŞ 07.05.2020 10:43 GÜNCELLEME 07.05.2020 10:44
Bu Habere 182 Yorum Yapılmış

Tüm dünyayı etkileyen yeni tip koronavirüs tedbirleri kapsamında sınır kapılarının kapatılması sonucu sebze ve meyvede talep, arzın çok gerisinde kaldı. Bu nedenle Adana Vedat Dalokay Hal Kompleksi’nde limon fiyatlarının 4 liraya kadar düştüğü görüldü. Adana Kabzımallar Odası İkinci Başkanı Mahsun Doğan, halden çıkan limon fiyatlarının market raflarında üç katına çıktığını vurgulayarak, "Daha önce 6 liradan sattığımız limonu, şu anda 4 liradan satıyoruz. Ama nedense marketlerde aynı limon en fazla 5 liradan satılması gerekirken, 10 ile 15 liradan satılıyor. Bu konuyla ilgili yetkililerden önlem alınmasını istedik ancak bir sonuç alamadık” diye konuştu.



‘750- 800 TON LİMON HALDE KALDI’

Limonda arzın fazla olduğunu ancak talebin olmadığını kaydeden Doğan, "Şu anda sadece Adana'da 750- 800 ton limon var. Herkes gelip buradan limon alabilir. Önümüzdeki dönemde bu limonu 2 liradan satamayacağız diye korkuyoruz. Bu durum ileride limon üretiminde azalmaya yol açacak ve limon ithal etmek zorunda kalacağız” dedi.

 

 

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 182
  • maho 3 yıl önce Şikayet Et
    kooperatifleşme bu işin çözümüdür.çiftçi satmadıkca bu işler düzelmez
    Cevapla
  • Kırıkkale 3 yıl önce Şikayet Et
    Allaha havele ediyorum fırsatçıları
    Cevapla
  • Av Koray Alemdar 3 yıl önce Şikayet Et
    Mansur Başkan ile görüşün Halk Marketlerde satılmak üzere eminim alır limonlar
    Cevapla
  • Kkk 3 yıl önce Şikayet Et
    Fırsatçılık yapanlara zehir zıkkım olsun. İk inş.
    Cevapla
  • Katran 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu limonu patetesi dometesi her neyse 5 yerine 1 yerine 10 a 15 e satanlarin zurriyetini kurutmak lazim bi hal yasasidir gidiyor pazarcilar pazari paylasmis oyle disardan geleceksin tezgah acacaksin bak bak vay haline duman ederler Serbest birakacak devlet kamyon ustunden sebze meyve satisini hepsi bu
    Cevapla
  • arif 3 yıl önce Şikayet Et
    Bencede. Kamyon üstü satış serbest olmalı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle