Milyonlarca kişiyi ilgilendiren üç önemli düzenleme

Sosyal güvenlik sisteminde uzun süredir talep edilen 3 önemli düzenleme yapılması planlanıyor. Kadınların sigortalı çalışmaya başlamadan önce doğan çocuklar için doğum borçlanması yapması, düşük ücretle çalışanlar için söz konusu olan çalıştıkça emekli aylığının düşmesinin önlenmesi ve işsizlik ödeneği alınan süreler için borçlanma hakkı tanınması gündemde.

Milyonlarca kişiyi ilgilendiren üç önemli düzenleme
Milyonlarca kişiyi ilgilendiren üç önemli düzenleme
GİRİŞ 07.05.2020 09:37 GÜNCELLEME 07.05.2020 10:04
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanlığı Strateji Bütçe Başkanlığı, 2019-2023 yıllarını kapsayan 11. Kalkınma Planı Sosyal Güvenlik Sisteminin Sürdürülebilirliği Özel İhtisas Komisyonu raporunu yayımladı.

 

Raporda, plan döneminde sosyal güvenlik sistemine ilişkin hedef ve uygulama stratejilerine de yer verildi.

3 ÖNEMLİ DÜZENLEME

Habertürk'te yer alan habere göre; Rapordaki hedef ve stratejilerin bir kısmı 11. Kalkınma Planı’na da taşınırken, sigortalılık öncesi doğan çocuklar için doğum borçlanması hakkı getirilmesi, çalıştıkça azalan emekli aylığı formülünün değiştirilmesi ve işsizlik ödeneği sürelerine borçlanma hakkı gibi planda yer almayan hedefler dikkat çekti.

 

Bununla birlikte, planda yer almayıp özel ihtisas komisyonu raporunda yer verilen yurt dışı borçlanmaların zorlaştırılması ve maliyetinin artırılmasına ilişkin düzenleme geçen yılın ikinci yarısında hayata geçirildi.

YORUMLAR 1
  • Fatma 3 yıl önce Şikayet Et
    SİGORTA BAŞLANGICI ÖNCESİ DOĞUM BORÇLANMASI BAYANLARIN HAKKI, Nasıl ki Erkekler İşe girmeden ÖNCE ASKERLİK BORÇLANIYOR ...! BU ASKERLERİMİZİ BU ANNELERİMİZ YETİŞTİRMEDİMİ. LÜTFEN BAYANLARA BU HAK VERİLSİN ARTIK..
    Cevapla