Maske fiyatları kaç TL olacak? Eczane ve marketlerde satılacak maske fiyatları belli oldu!

Maske fiyatları ne kadar olacak? Para ile maske satışının önü açıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabine toplantısı sonrasında yeniden maske satışının başlayacağını açıkladı. Maske satın almaya gücü olmayan vatandaşlara ise ücretsiz maske dağıtımının devam edeceği açıklanırken, maske satış fiyatı hakkında bakanlık beklenen açıklamayı yaptı.

Maske fiyatları kaç TL olacak? Eczane ve marketlerde satılacak maske fiyatları belli oldu!
Maske fiyatları kaç TL olacak? Eczane ve marketlerde satılacak maske fiyatları belli oldu!
GİRİŞ 07.05.2020 19:11 GÜNCELLEME 07.05.2020 19:12
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Maske satışına yeniden izin verilecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabine toplantısı sonra maske satışlarına yönelik yeni düzenlemeye ilişkin genelge hazırlandığını duyurdu. Önümüzdeki süreçte para ile maske satın almaya gücü olmayanlar için ücretsiz maske dağıtımına devam edileceğini açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, marketlerde ve eczanelerde satışın önünün açılacağı belirtildi.

 

MASKE FİYATLARI NE KADAR OLACAK?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklama sonrası maske fiyatlarına tavan fiyat uygulanması bekleniyor. Satışına izin verilecek olan tıbbi maskelerin en yüksek 1 TL'den satışa sunulması bekleniyor. Tabi ki farklı türdeki maskeler için farklı tavan fiyat uygulanması belirlenecek.

BAKANLIKTAN MASKE FİYATI AÇIKLAMASI

Bakanlık açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

* Bilindiği üzere, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından salgınla mücadelede normalleşme takviminin açıklandığı, 4 Mayıs 2020 tarihli Kabine Toplantısı sonrası alınan kararlar çerçevesinde cerrahi maskelerin perakende satış noktalarında satışı mümkün hale gelmiştir.

* Bu çerçevede marketler, eczaneler, tıbbi cihaz satışı yapan medikal firmalar ve elektronik ticaret platformu üzerinden cerrahi maskelerin satışı yapılabilecektir. Hedefimiz en yaygın ağ ile vatandaşlarımızın en hızlı ve kolay bir şekilde cerrahi maskeleri temin etmesini sağlamaktır.

EN FAZLA 1 TL OLACAK

* Cerrahi maskeler, adedi KDV dâhil en fazla 1 (bir) Türk Lirası olacak şekilde tüketicilerimize satışa sunulacaktır. Bu fiyatın üzerindeki satışlar “fahiş fiyat” olarak değerlendirilecektir.

* Bu kapsamda, 8 Mayıs 2020 tarihi itibarıyla ilk etapta, salgının en yoğun görüldüğü İstanbul'da, akabinde büyükşehirlerden başlamak üzere hızlı bir şekilde diğer illerdeki marketlerde de cerrahi maskelerin satışı yapılabilecektir.

* Cerrahi maskeler ilk etapta standart 50'li paketler halinde satışa sunulacak olup, önümüzdeki haftadan itibaren maskelerin 10'lu standart paketler halinde de satışa sunulması çalışmaları devam etmektedir.

MASKELER ECZANE VE MARKETLERDE SATIŞA SUNULACAK!

Yeni düzenleme sonrası market ve eczanelerde maske satışına izin verilecek. Fırsatçıların önüne geçebilmek için sıkı bir detim yapacak olan Ticaret Bakanlığı ile Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu yüksek fiyattan maske satışı yaptığı belirlenen yerlerin belirlenmesi halinde harekete geçecek.

 

HAYAT EVE SIĞAR UYGULAMASI İLE ÜCRETSİZ MASKE KODU NASIL ALINIR?

Sağlık Bakanlığı tarafından geliştirilen Hayat Eve Sığar uygulaması için yayınlanan son güncelleme ile birlikte uygulamaya ücretsiz maske talep et sekmesi eklendi. Bilgiler girildikten sonra ücretsiz maske kodu talebinde bulunabilmek artık söz konusu sekmeye tıklamanız yeterli.

Bildiğiniz gibi 20 yaş ve altı, 60 yaş ve altı tüm vatandaşlar için sokağa çıkma yasağı devam ediyor. bu vatandaşlar ücretsiz maske kodundan faydalanamıyor. Bununla birlikte Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlar ile herhangi bir iş yerinde SSK'lı olarak çalışan vatandaşlar da ücretsiz maskelerini iş yerlerinden temin edecek. BU kapsamda yer alan kişiler maske talep et sekmesine tıkladıklarında " Şu an adınıza tanımlı bir kod yada maske alma hakkınız bulunmamaktadır" yazısı ile karşılaşıyor.

MASKE KODU NASIL ALINIR?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yapılan duyuruya göre E-Devlet ve EPTTAVM üzerinden başvuruda bulunan tüm vatandaşlara kademeli olarak SMS ile maske kodu gönderiliyor. Gönderilen maske kodu ile vatandaşlar haftalık 5 adet cerrahi maskelerini ücretsiz olarak eczaneden alabilecek.

PTTAVM ÜCRETSİ MASKE BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYIN
E-DEVLET ÜCRETSİ MASKE BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYIN

YORUMLAR 4
  • Ibrahim 3 yıl önce Şikayet Et
    tavan 1 tl demekki eczaneler bundan satacak bunun altında satan eczane olmayacaktır.tanesini 5 tl satan eczanelerinde gördük.tavan fiyat yüksek açıklandı .50 kuruş nelerine yetmiyor.memleket fırsat düşkünleriyle dolup tasmis
    Cevapla
  • nimet 3 yıl önce Şikayet Et
    Herkesin ulaşabileceği BİM, A-101, ŞOK gibi marketlere verilsin hem ucuz olur, hemde herkes ulaşabilir
    Cevapla
  • Asli 3 yıl önce Şikayet Et
    Sende evinde kendin yap. Ne yani bu kadar zormu, sabahtan aksama kadar dizi izleyeceginize
    Cevapla
  • TURAB 3 yıl önce Şikayet Et
    İşte bu kadar basit. Bedava dağıtmaya devam ederken satılmasına da izin verildi. Üst fiyat makul olarak belirlendi. Sorun çözüldü.
    Cevapla