Irak, Rusya'dan S-400 almak istiyor

Irak, ABD tarafından hava savunma sistemi sağlanmadığı takdirde Rusya'dan S-300 veya S-400 hava savunma sistemi satın alacağını bildirdi.

Irak, Rusya'dan S-400 almak istiyor
Irak, Rusya'dan S-400 almak istiyor
GİRİŞ 05.05.2020 22:12 GÜNCELLEME 05.05.2020 22:15
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Irak, hava sahasının güvenliğini kapsamında ABD tarafından hava savunma sistemi sağlanmaması durumunda Rusya'dan S-300 veya S-400 satın alacağını duyurdu. Irak Meclisi Güvenlik ve Savunma Komisyonu Başkanı Muhammed Rıza el-Haydar yaptığı açıklamada, ABD'nin ülkesi için hava savunma sistemi temin etmemesi durumunda Irak'ın olası dış saldırılardan korunması için Rusya'dan S-300 veya S-400 hava savunma sistemi satın alınacağını bildirdi.

 

 

Irak'ın egemenliği ve hava sahasındaki ihlallere yönelik hava savunma sistemine ihtiyaç duyduğunu belirten el-Haydar, ABD tarafından temin edilen hava savunma sisteminin devre dışı olduğunu, Rus yapımı başka bir hava savunma sisteminin de devre dışı olduğunu belirterek Rus sisteminin menzilinin sadece 20 kilometre olduğunu dile getirdi.

Öte yandan Irak Meclisi Güvenlik ve Savunma Komisyonu tarafından daha önce yapılan açıklamada, Rus yapımı S-300 hava savunma sisteminin satın alınması konusunda Moskova ile müzakerelerin başlatıldığı duyurulmuştu.

 

 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 8
  • Adalı 3 yıl önce Şikayet Et
    Bizdeki s-400 lere verek. Nede olsa aktif hale geleceği yok
    Cevapla
  • Adem38 3 yıl önce Şikayet Et
    babanız abd duymasın bu fikrinizi.
    Cevapla
  • hamza 3 yıl önce Şikayet Et
    Fikir zaten Babalarının fikri S400ün psrasını O verecek zaten . Inceleme amaçlı
    Cevapla
  • cengiz 3 yıl önce Şikayet Et
    sen karayı koruyamadin siz ancak hava alırsınız
    Cevapla
  • Baybars 3 yıl önce Şikayet Et
    Sayin bayraktar S400 leri aldik.bunlarin nasil yapıldığını ogrenip S 900 S -1000 ve en iyisini yapabiliriz.umarim böle bi calisma vardir.Siz bilirsiniz işinizi
    Cevapla
  • Bidost 3 yıl önce Şikayet Et
    F 16 lar yillardir Türkiyedeler neden yapamadilar. Ama ucak yaomaya basliyiruz diyecekler. Evet 2030 belki ucar mis. Anlayacagin urunu satin alip ona bakarak yapmak imkansiz. Her bi ozelliginin ayri ayri patenti var . Onu sana vermeden tabanca bile yapamazsin. En iyi yerli sistem hisarlar biraz zaman lazim ama İnşAllah en iyisi olacak
    Cevapla
  • Mavi Vatan 3 yıl önce Şikayet Et
    yiğen, trump duymasın...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle