Korona dopingi: Satışlar iki ayda yüzde 80 arttı

Korona süreciyle birlikte televizyon, derin dondurucu, buzdolabı, çamaşır makinesi, küçük ev aletleri ve oyun konsolları satışları, mart ve nisan aylarında önceki iki aya göre yaklaşık yüzde 80 oranında arttı.

Korona dopingi: Satışlar iki ayda yüzde 80 arttı
Korona dopingi: Satışlar iki ayda yüzde 80 arttı
GİRİŞ 05.05.2020 13:12 GÜNCELLEME 05.05.2020 13:12

Korona süreciyle birlikte televizyon, derin dondurucu, buzdolabı, çamaşır makinesi, küçük ev aletleri ve oyun konsolları satışlarının, mart ve nisan aylarında önceki iki aya göre yaklaşık yüzde 80 oranında arttığını ifade eden Çağdaş Holding İcra Kurulu Üyesi Dağlarca Çağlar, “Bunun dışında ürün gamımızda olmayan ekmek yapma makineleri, tıraş makineleri, ateş ölçer, pilates topu gibi ürünler için de bu dönemde yoğun taleple karşılaşıyoruz” dedi.

Dünyada ve Türkiye’de etkisini sürdüren koronavirüs salgını teknoloji perakendesinde de müşteri taleplerini baştan aşağı değiştirdi. Çok sayıda sektör, salgın nedeniyle zor günler geçirirken özellikle teknoloji mağazalarında bazı ürün gruplarında satışlar önemli ölçüde arttı. Son dönemde gayrimenkul ve turizm alanındaki projelerinin yanında teknoloji perakendeciliği alanında da önemli yatırımlara imza atan Çağdaş Holding’in İcra Kurulu Üyesi Dağlarca Çağlar, özellikle Türkiye’de ilk Kovid-19 vakasının görüldüğü 11 Mart’tan itibaren insanların evlerinde daha sık vakit geçirmeye başladığını; bunun da bazı teknolojik ürünlere olan ilginin artmasına sebep olduğunu açıkladı.

TOPLAM MAĞAZA SAYISI 11’E ULAŞTI

Ege ve Akdeniz Bölgesi’nde Samsung ve Profilo markalı toplam 11 mağazayla tüketicilere bu alanda hizmet verdiklerini hatırlatan Dağlarca Çağlar, “Tabii bu mağazalarımız bir kısmı cadde üzerinde bir kısmı ise AVM’lerin içinde. Bu süreçte AVM’lerin kapanmasıyla birlikte biz de sadece cadde mağazalarımızla faaliyet gösteriyoruz. Şu an, Bodrum, Marmaris ve Antalya’daki mağazalarımız tüketicilere hizmet vermeye devam ediyor. Önümüzdeki günlerde AVM’lerin de kapılarını açmasıyla birlikte teknoloji perakendeciliği alanında tam kapasiteyle hizmet vermeyi sürdüreceğiz. Tabii bunu yaparken, her zaman olduğu gibi çalışan ve müşteri sağlığını en ön planda tutacak; buna yönelik en etkin tedbirleri mağazalarımızda hayata geçirmeye devam edeceğiz” dedi.

TV, BUZDOLABI VE OYUN KONSOLU ÖN PLANDA

Salgın süresince, mağazalarında en çok talep gören ürünlerin bilgisini de paylaşan Dağlarca Çağlar şunları söyledi: “Ocak ve Şubat aylarıyla karşılaştırdığımızda, son iki ayda özellikle bazı ürünlerin satışının çok ciddi artış gösterdiğini söyleyebiliriz. Bu dönemde insanlar özellikle evde daha sağlıklı ve kaliteli zaman geçirebilmek için televizyon, derin dondurucu, buzdolabı, çamaşır makinesi, küçük ev aletleri ve oyun konsolları gibi ürünlere yöneldi. Bu ürün gruplarında satışlarımız yüzde 80 oranında arttı.”

PİLATES TOPU VE EKMEK MAKİNESİ SORUYORLAR

Bunun dışında, mağazalarında bulunmayan bazı ürünlere de bu dönemde yoğun bir talep gözlemlediklerini söyleyen Dağlarca Çağlar, “Bu ürünler içinde belki de en ön plana çıkanı ekmek yapma makineleri oldu. Evde spor yapanlar ise yoğun olarak pilates topu talebinde bulundu. Bunun dışında yine tıraş makineleri ve ateş ölçer konusunda çok talep aldık ve özellikle bu iki ürünün bu süreçte mağazalarımıza tedariğini sağladık” dedi.

Teknoloji perakendesi alanında gelecek dönemde büyümek istediklerini de sözlerine ekleyen Dağlarca Çağlar, “Yakın gelecekte açacağımız yeni mağazalarla bölgedeki varlığımızı pekiştirecek; Çağdaş Holding olarak insana ve hayata değer katan her alanda müşterilerimizin yanında olmayı sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.