Normalleşmede ilk adımlar... Türkiye de harekete geçti! Devler bugün başladı...

Bazı ülkelerde normalleşme için ilk adımlar atılırken, Türkiye'de de sanayi devleri bugünden itibaren işbaşı yapıyor. Özellikle otomotivde 4-11 Mayıs'ta tüm fabrikaların üretime geçmesi planlanıyor.

Normalleşmede ilk adımlar... Türkiye de harekete geçti! Devler bugün başladı...
Normalleşmede ilk adımlar... Türkiye de harekete geçti! Devler bugün başladı...
GİRİŞ 04.05.2020 17:29 GÜNCELLEME 04.05.2020 17:29
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Bazı sanayi şirketleri virüs nedeniyle ara verdikleri üretime bugün yeniden başlıyor. Bugüne kadar birçok şirket mayısın ilk haftasına kadar üretime başlayacağını açıklarken birçoğu da üretime geçtiğini Borsa’ya duyurdu.

Otomotiv ana ve yan sanayiinde bugünden itibaren 11 Mayıs’a kadar tüm fabrikaların üretime geçmesi planlanıyor. Yünsa, Demisaş, Ford, Karsan, Bosch Fren, Goodyear, Çelik Halat, Sanifoam, Borusan Mannesmann, Oyak Renault, Sarkuysan, Lüks Kadife, Brisa ve Akın Tekstil gibi şirketlerin bazı fabrikalarında üretim başlarken birçoğu ise işbaşı tarihi olarak 4-5 Mayıs’ı belirledi. Federal Mogul İzmit Piston’un Aslanbey tesislerinde üretim başlarken, İzmit fabrikasında üretime verilen aranın 5 Mayıs’ta sona ereceği bilgisi verildi.

 

 

OTOMOTİV BAŞI ÇEKİYOR

Bu arada Avrupa’da da Almanya, Fransa, İtalya gibi ülkelerde, Volkswagen, Renault, Mercedes, birçok fabrika üretime yeniden başlarken bugün itibariyle fabrikaların yüzde 90’dan fazlasının üretime geri dönmesi planlanıyor. Türkiye’de ise Anadolu Isuzu, Mercedes Benz Türk, Honda, Karsan, Hyundai Assan, Otokar ve Türk Traktör olmak üzere Türkiye’de 6 ana sanayi firması üretime yeniden başlamıştı. TOFAŞ ise daha önce 4 Mayıs olarak duyurduğu işbaşı tarihini 11 Mayıs’a çekmişti.

 

 

MAĞAZALARDAN TEDBİRLİ AÇILIŞ

16 Mart’tan itibaren kepenk indiren markalar bugünden itibaren tedbirli açılışa hazırlanıyor. Koçtaş bugünden itibaren 51 mağazasını yeniden kademeli ve kontrollü olarak açacağını duyurdu. Bugün açılacağını açıklayan bir diğer marka da Bauhaus oldu. Vakko ise 6 Mayıs’tan itibaren tüm tedbirlerini alarak Nişantaşı, Suadiye ve Esenyurt mağazalarını 12.00-18.00 arası açacak. 

BAZI ÜLKELER 4 MAYIS’I HEDEF TARİH SEÇTİ

Malezya: Sinema salonu, sergi ve pazar yeri dışında ekonominin tüm unsurları bugünden itibaren çalışacak.

İtalya: Üretim sektöründe çarklar yeniden dönecek, inşaat sektöründe mesai başlayacak. Restoranlar evlere servis hizmeti vermek şartıyla kapılarını açacak.

Yunanistan: Bugün kuaförler ve mağazalar açılacak.

Tunus: Gıda ve inşaat sektörü yarı zamanlı çalışmaya başlayacak.

Nijerya: Ekonomik faaliyetere kademeli olarak geçeceğini duyurdu.

Hindistan: 4 Mayıs’tan sonra normalleşme yönünde adım atacağını duyurdu.

KAYNAK: AKŞAM
YORUMLAR 6
  • Melih 3 yıl önce Şikayet Et
    Elhamdülillah normale Dönüyoruz❤️❤️❤️
    Cevapla
  • serhat babacan 3 yıl önce Şikayet Et
    2023 bekleyin
    Cevapla
  • İsmail 3 yıl önce Şikayet Et
    Hava yolları seferlerini açın yabancı iş ortaklarımız iş verecekler ama gelemedikleri için işi alamıyoruz ülkenin döviz kaybı oluyor bizimde işlerimize sekte vuruyor.
    Cevapla
  • enişte 3 yıl önce Şikayet Et
    ihracat çalışan sektörlerin çoğu en az iki ay izne çıktı, çalışan arabayı nasıl alacak, çalışmayan şirket aracını nasıl yenileyecek.
    Cevapla
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    O araçlar yurt dışına satılıyor. Büyük dusun.cark dönmeli firsatlar büyük 2, yıl sonra milli gelire bak bi
    Cevapla
  • Akad64 3 yıl önce Şikayet Et
    Aman dikkat ! tedbiri elden bırakmamak gerek.. lütfen herkes egosuna yenik düşmemeli . Ateş düştüğü yeri yakar..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle