Araç muayene süresi ertelendi mi? Araç muayene istasyonları açık mı?

Araç muayene süresi ertelendi mi sorusu en çok merak edilen konuların başında yer aldı. Corona virüs tedbirleri alınan önlemler kapsamında evden dışarı çıkamayan motorlu araç sahipleri, araç muayene istasyonlarının kapalı olup olmadığını gitmeden araştırıyor. İşte araç sahiplerini ilgilendiren o açıklama...

Araç muayene süresi ertelendi mi? Araç muayene istasyonları açık mı?
Araç muayene süresi ertelendi mi? Araç muayene istasyonları açık mı?
GİRİŞ 05.05.2020 10:28 GÜNCELLEME 05.05.2020 10:29
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Araç muayeneleri gelen vatandaşların büyük bir bölümü Corona virüs salgını nedeni ile muayene istasyonlarına gidemiyor. Alınan tedbirler kapsamında yetkililer tarafından birçok kısıtlama ve tedbir paketi açıklanmasının ardından araç muayene süresi sona araç sahipleri muayene süresinin uzatılıp uzatılmadığını merak ediyor. Peki 2020 araç muayene süreleri ertelendi mi? Araç muayene istasyonları açık mı? Resmi Gazete ile merak edilen soruların cevabı açıklandı. 

 

ARAÇ MUAYENELERİ ERTELENDİ Mİ? 

3 Nisan 2020 tarihli ve 31088 sayılı Resmi Gazete'de araç muayenelerinin 3 ay süre ile ertelendiği açıklandı. Yapılan açıklama şu şekilde;

" Araç Muayene İstasyonlarının Açılması, İşletilmesi ve Araç Muayenesi Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik uyarınca;

 

3 Nisan 2020 tarihinden itibaren (3 Nisan dahil) üç ay içerisinde muayene süresi gelen araçlarının muayenesini gerçekleştiremeyen motorlu taşıt sahipleri, araç muayene işlemlerini bu sürenin bitimi olan 3 Temmuz 2020 tarihinden itibaren 45 gün içerisinde gerçekleştirebilirler. "

ARAÇ MUAYENE İSTASYONLARI KAPALI MI? 

Yine 3 Nisan 2020 tarihli ve 31088 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan karar ile araç muayene istasyonlarının açık olup olmayacağına açıklık getirildi.

Yapılan açıklamada:

"Bu süre zarfında Türkiye genelindeki istasyonlarımız hizmet vermeye devam etmektedir. Halihazırda T.C Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenen ve uygulanan önlemlere ek olarak Türkiye genelindeki tüm istasyonlarımızda gerekli hijyen tedbirleri alınmış bulunmaktadır."

YORUMLAR 2
  • İstanbul 34 3 yıl önce Şikayet Et
    25 gün sonrası için gün aldım . 17 TL gecikme bedeli yazdılar .. bunu neden açıklamıyorlar ..
    Cevapla
  • Tekirdağ_Caddy 3 yıl önce Şikayet Et
    Merhaba. Sitemden randevu alırken erteleme süresi göz önüne alınarak gecikme bedelsiz fiyat çıkartıyor. Size bankoda ücret öderken mi yansıttılar bu farkı_?
    Cevapla