DİTAP ile kırmızı et ucuzlayacak

Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği (TÜDKİYEB) Başkanı Nihat Çelik, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından devreye sokulan DİTAP uygulamasının kırmızı eti ucuzlatacağını dile getirdi.

DİTAP ile kırmızı et ucuzlayacak
DİTAP ile kırmızı et ucuzlayacak
GİRİŞ 04.05.2020 09:36 GÜNCELLEME 04.05.2020 09:36
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği (TÜDKİYEB) Başkanı Nihat Çelik, gazetecilerle yaptığı sohbet toplantısında Tarım ve Orman Bakanlığı'nın gıdada üretimden tüketime tüm zinciri dijital ortama taşıyacak Dijital Tarım Pazarı'nı (DİTAP) devreye sokmasından büyük memnuniyet duyduklarını söyledi.

Çelik, DİTAP’ın özellikle kırmızı et sektöründe de aracıları ortadan kaldıracağını ifade ederek “45 liraya üreticiden çıkan karkas kuzu eti, 60 ila 105 lira arasında değişen fiyatlarla tüketiciye sunuluyor. Burada ne üretici ne vatandaş kazanamıyor, yalnızca aracı kazanıyor. Bu sistemle aracılar tamamen ortadan kaldırılacaktır” diye konuştu. 

RAMAZAN KOLİSİNE ET DE GİRMELİ

Çelik, Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli ile yaptıkları görüşmede Ramazan paketlerine etin girmesi için de talepte bulunduklarını söyledi. Bu önerilerine Bakan Pakdemirli’nin sıcak baktığını anlatan Çelik, “Hayırsever vatandaşlarımızın yaptığı yardımların içerisine birer kilo kıyma ve et konulması için altyapı oluşturulmasını talep ettik. Bunun soğuk zinciri de çok kolay şekilde sağlanır” dedi.

KAYNAK: AKŞAM
YORUMLAR 1
  • Must 3 yıl önce Şikayet Et
    Köklü bi değişiklik olmadığı sürece hiç bişey olmaz. Üreticiden 45tl çıkması bile cok pahali. Bu millet et yiyemiyor
    Cevapla