DHMİ'den Atatürk Havalimanı açıklaması!

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü, Atatürk Havalimanı'nda devre dışı olan 35L/R pistlerinde inşa edilen Pandemi Hastanesi'nin, havalimanındaki operasyonlara olumsuz etkisinin bulunmadığını bildirdi.

DHMİ'den Atatürk Havalimanı açıklaması!
DHMİ'den Atatürk Havalimanı açıklaması!
GİRİŞ 03.05.2020 21:56 GÜNCELLEME 03.05.2020 21:56
Bu Habere 78 Yorum Yapılmış

Sözcü Gazetesi'nin Atatük Havalimanı için "14 milyar lira uçtu" başlıklı haberine Devlet Hava Meydanları İşletmesi'nden yalanlama geldi. Atatürk Havalima'nın 2 pistini hastane için betona gömdüler yalanını ortaya atan Sözcü'nün iftiraları çok geçmeden yalanlandı.



DHMİ Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Atatürk Havalimanı'nın 17/35 pistlerinin, İstanbul Havalimanı'nın tam kapasiteyle faal olduğu 6 Nisan 2019'dan bugüne kadar kullanılmadığı belirtilerek, "Bahse konu pistler İstanbul Havalimanı iniş kalkış operasyonlarını olumsuz etkilediği ve ciddi kapasite kayıplarına neden olduğu için devre dışı bırakılmıştır." ifadesi kullandı.

 

 

Atatürk Havalimanı'nda gerçekleştirilen sınırlı sayıdaki uçuş operasyonları için 05/23 pistinin kullanıldığına dikkat çekilen açıklamada, "Devre dışı olan 35L/R pistlerinde inşa edilen hastanenin Atatürk Havalimanı operasyonlarına olumsuz etkisi bulunmamaktadır." değerlendirmesine yer verildi.

Aktif olarak kullanılan 05/23 pistinden park alanlarının, genel havacılık terminali ve bakım hangarlarına uçak trafiklerini yönlendirilebilecek alternatifli taksi yollarının bulunmadığının bildirildiği açıklamada, şunlar kaydedildi:

 

 

"Öte yandan Annex-14’te belirtilen tüm şartlara uygundur ve herhangi bir mania teşkil etmemektedir. Bir diğer husus da yapımı devam eden imalatların elektronik, seyrüsefer ve radar cihazlarına hiçbir olumsuz etkisi yoktur."

YORUMLAR 78
  • ,,,,, 3 yıl önce Şikayet Et
    Malum yapının bu tarz haberlerini fazla kaile almamak lazım kendilerini haber yaptırarak gündemde kalmaya çalışıyorlar.zaten bu haberleri kendi kitleleri okuyor.Yanlışı kanıtlasanız bile okuyucu kitlesi onların kitlesi değil.
    Cevapla
  • Mr.Saltık 3 yıl önce Şikayet Et
    Yozdil,in kaçak saray yapı skandalını kapatmaya çalışıyorlar utanmazlaki çıkıp özür dilesinler
    Cevapla
  • ABDULLAH İRAZ 3 yıl önce Şikayet Et
    bu kasti yazılan yalan haberlere neden ceza gelmiyor şaşarım .cezasız kaldığı sürece daha çoook yalan haber yazılır.bunların derdi haber değil .çamur at yapışmazsa da izi kalır .
    Cevapla
  • mahmut 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu yalan virüsüne yakalanmış SÖZCÜ gazetesine bu yalan haberlerinden dolayı ilgili kurumlar bir ceza kesemiyor mu bu ne zamana kadar devam edecek.
    Cevapla
  • Samii 3 yıl önce Şikayet Et
    14 değil 114 milyar hatta 444 milyar hesap makinasını bile kullanamayan cahiller topluluğu.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle