1 Mayıs’ta Bankalar açık mı? Cuma günü bankalarda EFT ve havale işlemi yapılacak mı?

1 Mayıs Cuma günü bankaların açık olup olmadığını vatandaşlar tarafından oldukça fazla araştırılıyor. Resmi tatil olan Emek ve Dayanışma günü bankalarda havale, eft işlemi yapılacak mı? İşte 1 Mayıs Cuma günü bankaların durumu….

1 Mayıs’ta Bankalar açık mı? Cuma günü bankalarda EFT ve havale işlemi yapılacak mı?
1 Mayıs’ta Bankalar açık mı? Cuma günü bankalarda EFT ve havale işlemi yapılacak mı?
GİRİŞ 01.05.2020 09:56 GÜNCELLEME 01.05.2020 09:56

1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü yarın (Cuma) günü kutlanacak. Vatandaşlar Emek ve Dayanışma gününde devlet kurumlarının çalışıp çalışmadığını ve bankaların durumlarını oldukça fazla aratıyor. 2009 yılında TBMM tarafından kabul edilen kanun ile  1 Mayıs resmi tatil olarak kutlanmaya başlandı. Peki Mayıs’ta bankalar açık mı? 1 Mayıs Havale ve EFT işlemleri nasıl yapılacak ? Sorularının cevapları....

 

 

1 MAYIS'TA BANKALAR AÇIK MI? 

1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü resmi tatil olarak kutlandığından bankalar kapalı olacak. Bankalarda işlem yapmak isteyen vatandaşlar kullandıkları bankanın  mobil uygulaması üzerinden işlemlerini gerçekleştirebilirler.

 

EFT İŞLEMLERİ YAPILACAK MI?

1 Mayıs boyunca bankalar resmi tatilde olacağı için internetten veya cep şubeleri üzerinden EFT işlemi gerçekleştirilemeyecek. Mobil bankacılık üzerinden yapılan işlemler ilk mesai saatinde uygulanacak.

1 MAYIS HAVALE İŞLEMİ YAPILACAK MI?

Havale işlemi aynı bankalar arasında gerçekleştirildiği için 1 Mayıs gününde yapılan havale işlemleri gerçekleştirilecek.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada 30 Büyükşehir ve Zonguldak’ta 1-2-3 Mayıs tarihlerinde sokağa çıkma yasağı uygulanacağını açıkladı. Sokağa çıkma yasağı 1 Mayıs gece 24.00’da başlayacak.

RESMİ TATİLLERDE KAPALI OLAN YERLER!

Resmi tatillerde nüfus müdürlükleri, aile sağlığı merkezleri (sağlık ocağı), banka şubeleri, eczaneler(nöbetçi eczane hariç), noterler, tapu daireleri ve noter gibi kamu kurum ve kuruluşları kapalı oluyor.

2020 YILI RESMİ TATİL GÜNLERİ!

1 OCAK YILBAŞI - ÇARŞAMBA
23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI - PERŞEMBE
1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ - CUMA
19 MAYIS ATATÜRK'Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI - SALI
23 MAYIS RAMAZAN BAYRAMI ARİFESİ
15 TEMMUZ DEMOKRASİ BAYRAMI - ÇARŞAMBA
30 TEMMUZ KURBAN BAYRAMI ARİFESİ 
30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI- PAZAR
29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI- PERŞEMBE