Talep patlaması fiyatları vurdu: Fiyatları iki katına çıktı

Türkiye'de tedarik zinciri sorunsuz işlemesine rağmen son iki haftadır sebze ve meyve fiyatlarında ciddi artışlar yaşandı. Özellikle salatalık, çilek ve biber gibi ürünlerde fiyatlar neredeyse iki katına çıktı. Türkiye Halciler Federasyonu Başkanı Yüksel Tavşan, "Sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle ürünlere karşı ciddi talep var. Son iki gündür ciddi yoğunluk yaşandı. Ürünlerimiz bol, vatandaşımız endişe etmesin" dedi

Talep patlaması fiyatları vurdu: Fiyatları iki katına çıktı
Talep patlaması fiyatları vurdu: Fiyatları iki katına çıktı
GİRİŞ 30.04.2020 08:54 GÜNCELLEME 30.04.2020 09:00
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında sokağa çıkma yasağının uygulanması sebze ve meyve fiyatlarını yukarı yönde etkiledi.

 

Market ve pazarlarda bazı ürünlerin fiyatları iki hafta öncesine göre iki katına çıktı. Salatalık, çilek, muz ve biber gibi ürünlerde ciddi artış gözlemlendi.

Sokağa çıkma kısıtlmasının uygulandığı 31 ilde tedarik zinciri sorunsuz işlemesine rağmen, sebze ve meyve fiyatlarındaki artış soru işaretlerine neden oldu.

 

Türkiye Halciler Federasyonu Başkanı Yüksel Tavşan, hallerde ciddi yoğunluk yaşandığını hatırlatarak, fiyatların yoğun talep nedeni ile artığını söyledi.

FİYATLAR BUGÜN DÜŞECEKTİR

Sokağa çıkma kısıtlaması ile ilgili olarak vatandaşların her ürüne karşı yoğun talebinin olduğunun altını çizen Tavşan, "İnsanlar evlerde olduğu zaman yoğun talep oluyor. İki gündür hallerde ciddi yoğunluk vardı, bugün aynı yoğunluğun olmayacağını öngörüyoruz. Fiyatlar düşecektir." diye konuştu.

ÜRÜN VE TEDARİK ZİNCİRİNDE SIKINTI YOK!

Türkiye'de ürün ve tedarik konusunda sıkıntı olmadığını belirten Tavşan, "Şu an her şey sorunsuz gözüküyor. Soğanın yenisi çıktı, ürün sıkıntımız yok. Limonda iç piyasadaki yoğun talep nedeniyle ihracat kısıtlamasına gidildi. Limoncuların 'çürüme olabilir' gerekçesi ile açılmasına yönelik talebi var. Bunu bir süre açabilirler" dedi.

DEPOLAMA GİBİ DURUM SÖZ KONUSU DEĞİL

Türkiye'de stoklama ve depolamanın yapılmadığının altını çizen Tavşan, "Patates, soğan ve limon gibi ürünler depoya alınmak zorunda. Bir daha çıkana kadar ürün bulamayız. Şu an stokçuluk gibi olumsuz bir durum söz konusu değil" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: YENİŞAFAK
YORUMLAR 13
  • Ali 3 yıl önce Şikayet Et
    Enflasyonu düşürmek için zam oluyor, çünkü zam ile enflasyon ters orantılı, enflasyon düştü arkadaşlar
    Cevapla
  • Recai 3 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşlar nankörlük yapmayın adam iç piyasaya mal yetiştiremiyor madem pahalıda kim alıyor bu sebze meyveleri fındık fıstıkları çok ağlarsanız allah cc rızkınızı keser benden söylemesi maşallah herkes çılgınca alışveriş yapıyor.
    Cevapla
  • Ahmet özberk 3 yıl önce Şikayet Et
    Her şeyi Bahane edip fiyatları manipüle edeyorsunuz hava 2 derece isinsa ürünler yanıyor 2 derece düşse soğuk vuruyor yok ihracat var yok seralar ucdu bilmem ne bu aziz milletin hakkını yiyorsunuz karnınıza ateş dolduruyorsunuz 1 kg domates 7 TL haram zıkkım olsun size hırsızlar
    Cevapla
  • genco 3 yıl önce Şikayet Et
    olağanüstü dönemden geçiyoruz,uygulamalarda olağan üstü olmalı tüm ürünlere tavan fiyat gelmelidir,ata sözü:aç adam köyü yakar.
    Cevapla
  • Alii 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu artış fırsatçılık değilde nedir? Başkan sektörünün ne olduğunu çok iyi biliyor Allah fırsat vermesin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle