Harekete geçildi! Türkiye bir karış toprak bırakmayacak

Tarımsal üretimde sürdürülebilirliğin sağlanması için her karış toprak tohumla buluşacak. Bir süre önce Çevre ve Şehircilik ile Tarım Bakanlığı arasında imzalanan protokol çerçevesinde ilk etapta 9 milyon 700 bin metrekare alan tarıma açılarak hububat, baklagil ve yağlı tohumlu bitkiler gibi stratejik ürünlerinde rekolte artışı gerçekleştirilecek.

GİRİŞ 30.04.2020 12:45 GÜNCELLEME 30.04.2020 13:18
Bu Habere 111 Yorum Yapılmış

Bu topraklara ekilecek tohumun yüzde 75'i hibe edilecek. Öncelikli olarak buğday, arpa, kuru fasulye, mercimek, mısır, ayçiçeği ve çeltik ekilecek. Bu kapsamda ilk aşamada 80 bin ton ürün hasat edilecek. 20 milyon lira bütçeli bu proje ile 220 milyon liralık değer sağlanacak. Mevcut durumda Türkiye'nin işlenen tarım varlığı 23,1 milyon hektar civarında bulunuyor. Bu alanın 15,3 milyon hektarında tahıllar ve diğer bitkisel ürünler, 3,5 milyon hektarında da meyveler ile içecekler için ve baharat üretiliyor. Kalan bölüm ise süs bitkilerine ayrılmış durumda bulunuyor.

 

 

KENDİMİZE YETİYORUZ

Türkiye birçok üründe kendine yetiyor. TÜİK verilerine göre tahılda yurt içi talebi karşılama oranı yüzde 101. Patates yüzde 103, çavdar, yulaf ve şekerpancarı yüzde 100 oranında. Yeterlilik fındıkta yüzde 446, kayısıda yüzde 350, incirde 349, narenciyede yüzde 200, üzüm ve elmada yüzde 145, şeftalide yüzde 117 seviyelerinde.

KAYNAK: TÜRKİYE GAZETESİ
YORUMLAR 111
  • ziraat mühendisi 3 yıl önce Şikayet Et
    Toprak önemli değil, önemli olan tohum. Tohumlar gdo lu, yediklerimiz gdo lu. Yurtdışından tohum geliyor bunun yerine yerli tohuma önem verilmeli
    Cevapla
  • dost 3 yıl önce Şikayet Et
    zamanında neden ekilmiyordu illaki bir felaket mi olması lazımdı
    Cevapla
  • yav 3 yıl önce Şikayet Et
    tarım bu kadar gelir getiriyorsa her yeri ekin dikin. bir sürü arazi boş. bal ormanları kurun, balın kalitesini artıy-rın ihraç edin millet kaliteli bal yesin fazlasını ihraç edin. organik tarım yapın. bu tarım bakanı istese güzel işler yapar da biraz yavaş.
    Cevapla
  • Aydın 3 yıl önce Şikayet Et
    Ekilebilir arazilere hala binalar dikiliyor.İnsanın içi acıyor. Sincan/Yenikent görülebilir
    Cevapla
  • TÜRK MİLLETİ 3 yıl önce Şikayet Et
    Ben memlekete gidemedim Kasım ayında sürdüğüm tarlayı ekemedim. Tarım şurasına gönderdiğim tarımsal özellikle komşu tarlam sulu tarım yaparken ben sulu tarım yapamadığımı su sondaki açamadığımı dolayısıyla haksız rekabete uğradığımı dile getirdiğim halde dönüş olmadı bunun üstüne birde arazileri ekemedim. Durum bu insallah düzelir bundada hayır var diyelim. Saygılar sunar sağlıklı günler dilerim...
    Cevapla
  • köylü 3 yıl önce Şikayet Et
    bu yılda komşuna kiralasan o ekseydi. Bizimkileri köyde kalan akrabalar ekiyor boş kalmıyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle