8 bin işçi aralıksız çalışıyor

Yeşilköy ve Sancaktepe’deki salgın hastanelerinde 24 saat hiç kesilmeyen hummalı bir faaliyet var. 8 bin işçi 3 vardiya halinde çalışıyor. Bu nedenle 1008’er yataklı hastanelerin kaba inşaatları 22 günde neredeyse bitti. Bayramda ilk hastaya bakacak hastaneler uzun yıllar afet, deprem ve salgınlarda hizmet verecek.

8 bin işçi aralıksız çalışıyor
8 bin işçi aralıksız çalışıyor
GİRİŞ 30.04.2020 08:43 GÜNCELLEME 30.04.2020 08:46
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Kovid-19 salgını dünya genelinde etkisini her geçen gün arttırıyor. Salgın şuana kadar 3 milyon 100 binden fazla kişiyi etkisi altına aldı. ABD, Fransa, İngiltere, İspanya ve İtalya gibi dünya devleri salgın karşısında havlu atarken, Türkiye göstermiş olduğu başarılı mücadeleyle adeta destan yazdı. Hastane ve yoğun bakım odalarıyla açık ara önde olan Türkiye, virüs tedbirleri kapsamında yeni önlemler almaya devam ediyor.

 

22 GÜNDE KABA İNŞAAT BİTTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla 9 Nisan’da yapımına başlanan Atatürk Havalimanı’ndaki Yeşilköy salgın Hastanesi ve Sancaktepe salgın Hastanesi’nin inşaat çalışmaları ise tüm hızıyla sürüyor. Bittiğinde 1008’er yataklı olacak olan iki salgın hastanesinin yapımında 8 bin kişilik dev bir kadro çalışıyor. 3 vardiya usulü 24 saat aralıksız olarak çalışan işçiler, 22 gün gibi kısa bir süre içerisinde hastanelerin kaba inşaatlarını tamamlamak üzere.

İZİNSİZ GİRİLEMİYOR

Yeni Şafak olarak Atatürk Havalimanı’nda yapımına başlanan Yeşilköy salgın Hastanesi’nin inşaat alanına girdi. İlk olarak pandemi hastanesinin yapımına başlandığı inşaat alanının çevresinde geniş güvenlik önlemleri dikkatimizi çekiyor. 2 noktadan giriş yapılan şantiye alanına yüklenici firma işçileri dışında hiçbir kişinin giriş yapılmasına izin verilmiyor. Tüm tedbirlerin üst seviyede uygulandığı şantiye alanında işçiler iş güvenliği için kullanılan baret ve koruyucu kıyafetler giymeden çalıştıkları alanlara alınmıyor. Koronavirüs salgını karşısında olası enfeksiyon riskine karşı sosyal mesafe kuralının uygulandığı inşaat alanında işçiler koruyucu maskelerini takarak çalışmalarını sürdürüyor.

YOĞUN MESAİ HARCANIYOR

9 Nisan’da yapımına başlanan 1008 yatak kapasiteli Yeşilköy salgın Hastanesi’nde 4 bin işçi görev yapıyor. 3 vardiya usulü 24 saat aralıksız çalışma yürütülüyor. İş makinalarının yoğun mesai harcadığı şantiye alanında her bir blok çelik konstrüksiyon yöntemiyle yapılıyor. Çelik konstrüksiyon yöntemiyle bir kat üzerine inşa edilen prefabrik blokların kaba inşaatında sona gelinmiş durumda. Salgın hastanesinin yapımı tek bir noktadan ilerlemiyor. Bir yandan dış cephe kaplamaları yapılırken diğer taraftan, otopark ve yol gibi çevre düzenleme çalışmaları devam ediyor.

Çatı ve duvarları giydirilen blokların içinde hummalı çalışma devam ediyor. Kaba inşaatı biten alanlarda havalandırma, su boruları ve kablolama gibi gerekli aksamları yerleştiriliyor. Yer altından döşenerek havalimanı apronundaki şantiye alanına ulaştırılan elektrik alt yapısı ve trafo kurulumu da tamamlanarak şantiye alanına elektrik veriliyor. Öte yandan dış cephe çalışmaları biten bloklarda yoğun bakım, ameliyat ve bekleme odaları gibi alanların yapımına başlanıyor. Blokların iç kısımlarında çalışan işçiler odaların duvar ve sıva işçiliğini titizlikle yapıyor.

İlk hasta bayramda alınacak

184 bin metrekare alan üzerindeki 70 bin metrekareye inşa edilen Yeşilköy salgın Hastanesi afet ve salgınlarda kullanılmak üzere çok amaçlı hastane olarak inşa ediliyor. Hastaneler koronavirüs salgını bittikten sonra da yıkılmayacak. Kalıcı olarak inşa edilen salgın hastaneleri uzun yıllar olası afet, deprem ve salgın hastalıklarda kullanılmak üzere hizmet verecek. 45 gün gibi kısa bir süre içerisinde tamamlanması planlanan tam teşekküllü salgın hastanesi Ramazan Bayramı’nda tamamlanarak hasta kabulüne başlayacağı belirtiliyor. İçerisinde 432 yoğun bakım odası 16 ameliyathane, laboratuvar, anjiyo, eko, ultrason ve triyaj odaları bulunuyor. İstenildiğinde 1008 odanın tamamı yoğun bakım odasına dönüştürülebiliyor.

KAYNAK: YENİŞAFAK
YORUMLAR 3
  • Hasanbb 3 yıl önce Şikayet Et
    Neden devlet bu işçilerede dedtek olup maske vermiyor. Onlar kıymetsiz mi! Neden
    Cevapla
  • nikelaj 3 yıl önce Şikayet Et
    maske var arkadaşım. görünüyor
    Cevapla
  • Ali 3 yıl önce Şikayet Et
    Vermediğini ne biliyorsun. Baksana bazılarında maske var. Bence bazı işçiler kullanmıyorlar. Boş yapma ikile hadi.
    Cevapla