Aşı bulunana kadar FED politika değiştirmeyecek

Korona virüs pandemisinin ekonomilere verdiği zararı telafi etmek için piyasalara trilyonlarca dolar pompalayan FED, bugün de benzer kararlar alması bekleniyor

Aşı bulunana kadar FED politika değiştirmeyecek
Aşı bulunana kadar FED politika değiştirmeyecek
GİRİŞ 29.04.2020 10:19 GÜNCELLEME 29.04.2020 10:19

Birçok ekonomist tarafından pandemi kriziyle beraber borsalarda tarihin en büyük düşüşleri beklenirken ABD Merkez Bankası FED’in, faiz oranlarını sıfırlaması ve sınırsız varlık alımı açıklamasıyla piyasalar toparlandı.

Kimse FED’in bugünkü toplantısından krizin başından beri yürüttüğü politikalara zıt bir duruş beklemiyor. En azından aşı veya tedavi bulunmadan.

JPMorgan Ekonomisti Michael Feroli, belirsizigin korunduğu günümüz dünyasında herhangi bir farklı duruş beklemediklerini iletti.

FED Başkanı Jerome Powell bugün Türkiye saatiyle 21.00 faiz kararını açıklanacak.  

ABD'de yeni tip korona virüs (Kovid-19) salgınında ölenlerin sayısının 58 bin 350'yi geçerek Vietnam Savaşı'nda hayatını kaybeden Amerikalı sayısını geride bırakmasına karşın ekonomik aktivitede normalleşmenin başlamasına yönelik tartışmalar devam ediyor.

Dün açıklanan verilere göre, ABD'de tüketici güven endeksi nisanda 31,9 puan azalışla 86,9 seviyesine gerileyerek beklentilerin de altında kalırken, bugün ABD'nin ilk çeyrek büyüme verisi takip edilecek. Beklentiler, ABD'de GSYH'nin ilk çeyrekte yıllık yüzde 4 gerilemesi yönünde.