Dünyayı korkutan açıklama geldi: Tarihte görülmemiş bir kriz namlunun ucunda

Korona virüs pandemisinin yol açtığı ekonomik buhran tüm dünyayı etkisi altına almışken bir korkutan açıklama daha geldi. Uzmanlara göre koronavirüs salgını tarihte görülmemiş bir iflas dalgasını her an tetikleyebilir.

Dünyayı korkutan açıklama geldi: Tarihte görülmemiş bir kriz namlunun ucunda
Dünyayı korkutan açıklama geldi: Tarihte görülmemiş bir kriz namlunun ucunda
GİRİŞ 28.04.2020 17:53 GÜNCELLEME 28.04.2020 17:56
Bu Habere 30 Yorum Yapılmış

Uzmanlar şirketlerin borç batağına girmesiyle büyük bir iflas dalgası olabileceğini söyledi

 

 

Karantinadan dolayı insanların eve kitlenmesi ve dükkanların kapatılması ekonomiyi panik moduna sürükledi. Krizden önce zor durumda olan perakende ve enerji şirketleri pandemiyle birlikte uç noktalara çekildi. Birçok petrol şirketi devlet yardımı talep ederken J.C. Penney ve Neiman Marcus gibi şirketlerin iflasını açıklaması bekleniyor.

The Wall Street Journel’ın haberine göre otomotiv, seyahat ve eğlence sektörlerinin yanı sıra kriz döneminde iyi bir çeyrek geçiren sağlık sektöründe bile iflasları yakın gelecekte görebiliriz.

 

 

ABD'nin ulusal borcu, tarihte ilk kez 24 trilyon doları geçti. Donald Trump hükümeti, bu borca dört yılda 4 trilyon dolar katkı sağladı. Akıl almaz borç miktarı, Merkez Bankası'nın eşi benzeri görülmemiş bir para basma programını başlatmasından yalnızca haftalar sonra açıklandı.

Fed, ABD'de işsizliği yüzde 13'e çıkartması beklenen korona virüs krizinin finansal etkilerini azaltmak adına piyasaya 6 trilyon dolar likidite sağlaması bu durumun oluşmasında etkili oldu. 6 trilyon dolar, ABD'nin 1990 yılındaki tüm gayri safi yurt içi hasılasına denk geliyor. JPMorgan'ın verilerine göre COVID-2019, dünyaya toplamda 5,5 trilyon dolara mal olabilir.

Bireylerin ve firmaların çok fazla borçlanmaları nedeniyle harcamalarının düştüğü durum fiyatlar genel düzeyindeki beklenmeyen düşmeye bağlı olarak, gerçek (reel) servetin borçlulardan alacaklılara doğru yeniden dağıtılması anlamına gelen borç deflasyonu, tarihte görülmemiş bir iflas dalgasını tetikleyebilir.

YORUMLAR 30
  • Sanal 3 yıl önce Şikayet Et
    İnsanlar çok kötü
    Cevapla
  • Atom karınca 3 yıl önce Şikayet Et
    Onu bunu bırakın da ben casusları merak ediyorum onlar da kepenk indirdi mi acaba
    Cevapla
  • Yusuf 3 yıl önce Şikayet Et
    Yüce RABBİM halen bu kadar açık bir kıyamet alametini bile göremeyen para sevdalılarını kahrı perişan eğlesin de kalan müslümanlar insan gibi yaşasın inşallah
    Cevapla
  • Hüso 3 yıl önce Şikayet Et
    Allahın işine karışma ayrıca beddua etmemelisin
    Cevapla
  • Reşat AYTEKİN 3 yıl önce Şikayet Et
    Bunu yukarı, yani tepedekilere bakarak söylediysen haklisin
    Cevapla
  • Meral 3 yıl önce Şikayet Et
    Aminnnnn
    Cevapla
  • Ankara 3 yıl önce Şikayet Et
    Aç kalmaktan korkma. Allah herkesin rızkını ayırmıştır. Ha et yiyemem zevki sefa suremem diyorsan doğru. İnsanlar kıtlık yüzünden değil bencillikten yıkılır. Vesselam.
    Cevapla
  • Bahadır 3 yıl önce Şikayet Et
    Kimse görmedi kıyamet alametini de sen mi gördün kardeş. Ne göz varmış maşallah. İyi güzel diyon da herkes bu hayatta yaşıyo di mi. Aç kalmamak için çoluğu çocuğu için bişeyler yapmaya çalışıyor. İş güç sahibi olan, azıcık aklı başında olan insanlar için bu kriz olayı korkutucu kardeş kusura bakma.. Kıyamet zaten eninde sonunda kopacak. Alametler uzun zamandır var. En azından hayattayken herkes mutlu mesut, kıtlık olmadan yaşamak ister. Boş yapma..
    Cevapla
  • Muhammed Said 3 yıl önce Şikayet Et
    En üstteki aklın da üstünde, bir ilim ve irade ve göklerden gelen bir karar vardır. Niye hadislerde bunu düşünmüyor veya az hesaba katıyoruz.
    Cevapla
  • saadettin 3 yıl önce Şikayet Et
    ne biçim kadercilik seninki virüs insanlık tarihi kadar eski sen yeni duyunca Allah yeni gönderdi zannediyorsun insanlar imtihan ediliyor aklını kullan bul çaresini yoksa sadece dua ile olacak gibi görünmuyor
    Cevapla
  • isminiz 3 yıl önce Şikayet Et
    Biz bize yeteriz... Kriz iflas ekonomik buhran vız gelir... Her zamanki gibi birlik ve beraberlik içinde olalım yeterki
    Cevapla
  • saadettim 3 yıl önce Şikayet Et
    senin aklınmı yok biz bize yetseydik yardım kampanyası mı düzenlerdik yine dolmayı yutmuşsun haberin yok
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle