Bu kadar da olmaz! Pes dedirten başvuru!

Hükümetin salgından olumsuz etkilenen vatandaşlara verdiği 1.000 TL’lik desteğe yapılan bazı başvurular “Bu kadar da olmaz” dedirtti. Mercedes’i olan da onlarca dönüm arazisi olan da başvurmuş.

Bu kadar da olmaz! Pes dedirten başvuru!
Bu kadar da olmaz! Pes dedirten başvuru!
GİRİŞ 28.04.2020 09:12 GÜNCELLEME 28.04.2020 09:12
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Hükümetin koronavirüs salgını nedeniyle işini kaybedene, ihtiyacı olana, dar gelirliye verdiği 1.000'er TL desteğe bile göz diktiler. E-devlet üzerinden yapılan başvurular ahlaksızlığın boyutunu ortaya çıkardı. Dükkânı, Mercedes'i, BMW'si hatta 4 evi olanların da nakdi destek için başvuru yapması 'pes' dedirtti.

 

Bilindiği gibi hükümet virüs salgınının etkilerini bertaraf etmek için vatandaşlara nakdi destek yardımında bulunuyor. Şimdiye kadar 4.4 milyon aileye 1.000'er TL'lik yardımlar dağıtıldı.

REDDETTİLER

 

Nakdi desteklerde üçüncü faz da başladı. İhtiyaç sahibi olan, günlük yevmiyeyle geçinen, işsiz kalan kişilere verilecek 1.000'er TL'lik yardım için başvurular toplanıyor.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, e-Devlet üzerinden yapılan başvuruları ince eleyip sık dokuyor. Yapılan incelemelerde bazı vatandaşların maddi durumları iyi olmasına rağmen desteğe başvuruda bulunduğu tespit edildi. 1.000 TL nakdi destek için başvuran A.T.Ö. isimli kişinin üzerine 198 m2 dükkân ve mesken, biri Audi A3, biri jeep 3 aracın bulunduğu ortaya çıktı. Kendisi ve eşi aktif çalışan N.S. isimli kişinin üzerine kayıtlı 2015 model Mercedes araç, 2009 ve 2015 model traktör, 2015 model Volkswagen, 2013 model BMW bulunduğu belirlendi. F.E.U isimli kişinin ailesinin üzerine kayıtlı 2017 model Mercedes olmak üzere 3 araç kaydı olmasına rağmen başvuru yapması dikkat çekti. R.A isimli kişinin de üzerine 85 dönüm tarla, 4 adet ticari araç, 4 adet müstakil ev çıktı. Bakanlık bu başvuru taleplerinin tamamını reddetti.

4 MİLYONU GEÇTİ

Bin liralık yardımdan yararlanmak isteyenlerin sayısı 4 milyonu aştı. Yardımdan kimlerin yararlanacağı daha önce ilan edilmesine rağmen ihtiyacı olmadığı halde talepte bulunanların sayısı da azımsanamayacak ölçüde. Hatta öyle ki, üzerinde sayısız gayrimenkul ile aylık geliri aylık 20 bin liranın üzerinde olan vatandaşların bile sistemde başvuruları var.

BAKANLIK TİTİZLİKLE İNCELİYOR

Aile Bakanlığı gelen başvuruları titizlikle inceleyip SGK kayıtlarına bakıyor, şartları uygun olan ihtiyaç sahiplerine ödeme yapılıyor. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları üzerinden yapılan yardımlar için muhtarlar ve yerel yönetimler de uyarıldı. Başvuru yapanlarla ilgili gerekli soruşturmaların yapılması ve ihtiyaç sahiplerinin tespit edilmesi istendi. 

YORUMLAR 17
  • fil o zof 3 yıl önce Şikayet Et
    madem 1000 tl ye basvurdular. ozaman beyanini dogru kabul edip yardimi yapacaksin. beyanin gerekcesi gerine gelmesinicin tum malina el koyacaksin. izaman hak yerini bulmus olur. el koyulan mal ile daha cok kisiye yardim edeceksin. ibreti alem icin yapacaksin bunu ..
    Cevapla
  • Gurbetçi Elazığ 3 yıl önce Şikayet Et
    Zaten bu zenginleri doyuramadıgımızdan dır fakirin aç kalması.. çıkar bir kanun eger hali vakti yerinde olanın bu fakirin rıskına göz dikenin mal varlık ları elinden alınıp fakire fukara ya dagıtılaçak!! o zaman bin lirayı gören kaçar vallahi..
    Cevapla
  • ibrahim 3 yıl önce Şikayet Et
    kardeşim ismini ibreti alem için paylaşın bu vatan hainlerinin
    Cevapla
  • mehmet 3 yıl önce Şikayet Et
    17 03 2020 ssg lı oldugum yerden çıkarıldım çıkış tarihi 1998 model kırık duzen şahin arabam var .ne destek nede kısa süreli odenek hiç bir şey vermediler..vermemek için daha çok mucadele ediyorlar ..mide ameliyatı oldum bu yıl oruç tutamıyorum..
    Cevapla
  • yusuf 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu cibiliyeti bozuklara yalan beyandan ceza verilmeli.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle