F-35'teki ''ölümcül'' sorunlar bitmek bilmiyor

F-35 Ortak Program Ofisi, Amerika'nın üst düzey savaş uçağını etkileyen beş önemli teknik kusur için geçici önlem düzeltmeleri gerçekleştirdi, ancak sorunlar tamamen ortadan kaldırılmadı.

F-35'teki ''ölümcül'' sorunlar bitmek bilmiyor
F-35'teki ''ölümcül'' sorunlar bitmek bilmiyor
GİRİŞ 25.04.2020 15:51 GÜNCELLEME 25.04.2020 15:53
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

Geçtiğimiz Haziran ayında, kategori 1 eksiklikleri olarak bilinen ve F-35'i etkileyen 13 önemli teknik sorun hakkında özel ayrıntılar bildirdi. F-35 Ortak Program Ofisi, o zamandan beri bu sorunların beşini daha az önemli olarak nitelendirilen kategori 2'ye indirdi.

 

 

Kategori 1 sorunu, ölüm, ciddi yaralanma veya hastalığa neden olabilecek bir eksiklik olarak tanımlanır, uçakta veya ekipmanında kayıp veya hasara neden olabilir, operatörün savaşa hazır olma yeteneğini eleştirel olarak kısıtlar, jetin birincil veya ikincil görevleri yerine getirecek kadar iyi performans göstermesini önler, üretim hattında bir çalışmanın durmasıyla sonuçlanır veya kritik görev test noktalarını engeller.

Buna karşılık, kategori 2 sorunu ise izleme gerektiren, ancak operasyonları etkilemeyen bir durum olarak açıklanıyor.

 

 

Ancak hükümetin gözetimine ilişkin proje ile ilgili askeri meseleleri izleyen Dan Grazier, "Kategoriyi düşürmek sorunların çözüldüğü anlamına gelmiyor." ifadesini kullandı.

Grazier, "Kategori 2 programları hala kesinlikle endişe kaynağıdır. Uçağın nasıl performans göstereceği üzerinde bir etkiye sahip olacaklar. Kusurlara sahip olmak istemiyoruz, pilotların dışarı çıkıp yapmaları gerekenleri yapabilmesi için bu şeylerin düzeltilmesini istiyoruz.” dedi.

Projelerin Kategori 2'ye indirildiği birkaç temel ifadenin yanı sıra, bir F-35 Ortak Program Ofisi sözcüsü, bu eksikliklerin güvenlik sınıflandırmaları nedeniyle nasıl çözüldüğü veya düşürüldüğü hakkında hiçbir bilgiyi açıklayamayacağını söyledi.

KAYNAK: STAR.COM.TR
YORUMLAR 27
  • Kadir 3 yıl önce Şikayet Et
    Valla nedense sadece İsrail’in kullandığı hatta F-35’in A,B ve C modelinden sonra dördüncü modeli, İsrail versiyonunu dedikleri F-35İ Adirler takır takır uçuyor. Uçak sürekli havadayken bile ABD ile temasta. Bir sorun olduğunda o sorunun ne olduğunu uçağı uçuran hava kuvvetlerinden önce Lockheed Martin dolayısıyla Pentagon öğreniyor. F-35’i vermedikleri iyi oldu bu uçağı alan hava kuvvetlerini tamamen ABD’nin güdümüne teslim eder. Yarın öbür gün aramızda bir sorun çıkacak ABD bu seferde uçağı kullanmamıza müsaade etmeyecek. Bu uçağa müdahale etme şansımız yok adamlar İsrail dışında kimseyle kaynak kodlarını paylaşmadı üretici 9 ülkeden biri olan İngiltere dahil. Varsa yoksa MMU gerisi boş
    Cevapla
  • Sınır 3 yıl önce Şikayet Et
    F35 letde sorun hiçbnir zaman bitmiyecektir.bizim paramızın üzerine yattılar.uçaklarımızı vermediler.inşaallah hayrını göremezler.daha çok hayati arızalar çıkacak.daha çok uçak düşecektir.çünlü adil değişler.türkiyeye kaxık atmışlardır.ama inşaallah yüzleri gülmiyecektir.görelim bakalım neyler neylerse güzel eyler rabbimiz.sonunda alın diyecekler.ama iş işten geçmiş olacak.uçağı vermeyenler abd değil.siyonistlerdir.
    Cevapla
  • kadir kıymet 3 yıl önce Şikayet Et
    ingiltere abd ye yerden havaya dikey iniş kalkma özelliği olan sea hariarı verdi şimdi abd yerden havaya dikey iniş kalkıs dahil birçok jet motorunu ingilizlerden aldığı teknikle üretiyor ama abd covit 19 da ne yaptı ingiltereye yardımmı etti hayır tam tersi bilakis avrupalı müttefiklerinin medikallerini çaldı ama Türkiye dünyada yardım yapan tek ülke oldu ingiliz hükümetini çöken saglıgının can simidi oldu inşallah ingiliz abd nin yaptığına Türkiyenin yardımına bakarda biraz olsun kadir kıymet bilir ve rose royse ortak üreteceğimiz TFX lere her tür jet motorun alaşımına varana kadar her tür bilgi ve tekniğini Türkiyeye verir ve ortak avcı ve avcı bombarduman uçağı üretiriz
    Cevapla
  • Abdullah 3 yıl önce Şikayet Et
    İngilizden dost olurmu,tarihe bak!!
    Cevapla
  • ... 3 yıl önce Şikayet Et
    İngiliz asla duygusal davranmaz o bizim Hüsnü kuruntumuz.Düşmana asla acımamak gerek . Zayıf bulduğun an yok etmelisin yarın çok geç olabilir.Bu insafsızlık değil tarihe bak ne dediğimi anlarsınız.
    Cevapla
  • Ihtiyar 3 yıl önce Şikayet Et
    TFX in motorlari Generel Elektrikden tedarik edilecek.
    Cevapla
  • Doğrusu 3 yıl önce Şikayet Et
    Kedi erişemediği ciğere mundar dermiş. Şimdiyekadarkaç F35 düştü bu hatalardan dolayı. Bunları boş verip dah iyisini yapabiliyor olmalıyız.
    Cevapla
  • Serkan 3 yıl önce Şikayet Et
    En az iki tanesi Japonya'da düştü. ABD de düşen var ama kesin sayıyı bilmiyorum.
    Cevapla
  • Dede 3 yıl önce Şikayet Et
    Pilotsuz uçak şart siha lara siper sonik motor yapmaliyiz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle