Yeni dünya düzenine karşı Türkiye'nin ilk planları! Koronavirüs sonrasına büyük hazırlık

Türkiye'nin yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı verdiği mücadele dünyaya örnek olmuş durumda. Sağlık altyapısıyla güven veren Türkiye, salgın sonrası yeniden şekillenecek dünya düzenine karşı da hazırlıklarını yapıyor. Yapılan toplantılarda Türkiye, tarım ve gıda güvenirliğine ağırlık verecek, çevreci projeler hayata geçirilerek kendi enerjisini üreten yeni binalar yapılacak ve sağlıkta dünyada lokomotif olunacak.

Yeni dünya düzenine karşı Türkiye'nin ilk planları! Koronavirüs sonrasına büyük hazırlık
Yeni dünya düzenine karşı Türkiye'nin ilk planları! Koronavirüs sonrasına büyük hazırlık
GİRİŞ 25.04.2020 08:33 GÜNCELLEME 25.04.2020 08:33
Bu Habere 89 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanlığı, TBMM Sağlık Komisyonu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Türkiye Belediyeler Birliği tarafından geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen toplantıda, salgın sonrası şehirlerin karşılaşacağı zorluklar, salgının ruhsal etkileri ve koruyucu tedbirler kapsamlı bir şekilde değerlendirildi. Yapılan değerlendirmelerde akıllı, güvenli ve sağlıklı şehirlerin önemi bir defa daha ortaya kondu.

Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) bütün pandemilerde Türkiye'yi örnek alacağı belirtilirken, Türkiye'nin bu pandemiyi en hafif atlatacak ülkelerden birisi olduğu değerlendirildi.

ÇEVRECİ PROJELER HAYATA GEÇİRİLECEK

Salgınla beraber insan sağlığı, işsizlik ve ekonomik dengelerin bozulmasının yanı sıra doğanın yenilenmesi gibi olumlu sonuçların da ortaya çıktığı bildirildi. Bu sene dünyada hava ve su kirliliğinin İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana en az orana ineceği belirtilirken artık çevreci projelerin hayata geçirilmesi öngörüldü.

TÜRKİYE, DÜNYADA SAĞLIK ALANINDA LOKOMOTİF OLACAK

Toplantıda, Avrupa ve ABD'de hastanede koridorlarında hasta yığılmasına ve çok sayıda hastanın aynı cihaza bağlanması gibi sıkıntıların yaşandığına dikkat çekildi. Dünyadaki en düşük ölüm rakamlarına sahip ülkelerden biri olan Türkiye'nin geri kalan süreci de bu şekilde yürütmesi halinde sağlık alanında lokomotif olabileceği ifade edildi.

TARIM VE GIDA GÜVENİRLİĞİ

Edinilen bilgiye göre; alınan tedbirler pandemi sonrasında dünyanın yeniden şekillendirilmesinde etkili olacak. Türkiye, özellikle tarım ve gıda güvenirliğini sağlama çalışmalarına ağırlık verecek. Sosyal mesafe bir ilke haline gelerek Türkiye'nin gündeminde yer alacak. Kendi enerjisini üreten yeni binalar yapılması ve her türlü mimariyi salgınlara karşı yeniden tasarlayarak altyapılarının güçlendirilmesi de planlananlar arasında.

KAYNAK: TÜRKİYE GAZETESİ
YORUMLAR 89
  • Sinan 3 yıl önce Şikayet Et
    Hiç bişey olmaz şu vürüs bittsin aynı tas ayını hamam devam
    Cevapla
  • CENK 3 yıl önce Şikayet Et
    Sudan'da TÜRKİYE BÜYÜKLÜĞÜNDE TARIM ARAZİSİ 99 YILLIĞINA KİRALANMIŞTI, HALA BOMBOŞ !!! EKİN EKİN EKİN YAHUUUUU
    Cevapla
  • Salih 3 yıl önce Şikayet Et
    İlk iş GDO'lu üretimi yasaklamak ikincisi doğal hayatı etkileyen insanlara zararlı kimyasal gübreleri yasaklamak olmalıdır
    Cevapla
  • Gerçek bu 3 yıl önce Şikayet Et
    —> Dünyada para Ve güç aynı yerde duruyor ... —> Yeni düzen değil bence - —> Sadece bir kaç değişiklik yapılması öngörülüyor ...
    Cevapla
  • Celal 3 yıl önce Şikayet Et
    Dünya da artık güç kavramı değişiyor öldüren değil ; en başta halkını yaşatabilen güçlü artık!!
    Cevapla
  • Eren 3 yıl önce Şikayet Et
    Ne düzeni bu ?? Dünyada yeni düzen olmaz ... sadece bir kaç değişiklik öngörüldüğünü ifade eden uzmanlar var ...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle