Türkiye'nin vizyon projesinde ilk tribün dönmeye başladı! Para basacak

GAP'ın vizyon projeleri arasında yer alan ve geçtiğimiz yıl temmuz ayında su tutma işlemine başlanan Ilısu Barajı'nda elektrik üretecek 6 tribünden ilki dönmeye başladı. Dicle Nehri üzerindeki en büyük hidroelektrik santrali olan barajda böylece elektrik üretimi başlamış oldu.

Türkiye'nin vizyon projesinde ilk tribün dönmeye başladı! Para basacak
Türkiye'nin vizyon projesinde ilk tribün dönmeye başladı! Para basacak
GİRİŞ 25.04.2020 08:58 GÜNCELLEME 25.04.2020 08:58
Bu Habere 136 Yorum Yapılmış

DSİ Ilısu Projesi 16. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada, başta Diyarbakır, Batman, Mardin, Siirt ve Şırnak illeri olmak üzere Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin tamamının kalkınmasına katkı sağlayacak olan Ilısu Barajı’nın Türkiye’nin 4’üncü büyük barajı olduğu belirtildi.

 

 

Açıklamada, "Ilısu Barajı’nda su tutma işlemi 19 Temmuz 2019 tarihinde gerçekleşmiş olup, baraj gölü 115 metre yüksekliğe ve 7,9 milyar metreküp hacme ulaşmıştır. Türbinlerin kuru testleri tamamlanmış olup, 1. üniteden başlamak üzere ıslak testlere başlanılmıştır. TBMM’nin kuruluşu ile Türk halkının egemenliğini tüm dünyaya ilan etmesinin 100. yıl dönümü olan 23 Nisan 2020 tarihinde Ilısu Barajı ve HES Projesi’nde 6 türbinden birincisini devreye alma testlerinin en önemli kilometre taşı olarak ilk döndürülmesi yapılmıştır. Böylece enerji üretimine geçilmesi için son 10-15 günlük testlerni dönemine girilmiştir. Dönemimizin en önemli enerji projelerinden biri olan Ilısu Barajı ve HES Projesi, yenilenebilir öz kaynakların kullanımıyla ülke ekonomisine yılda 2 buçuk milyar lira katkı sağlayacaktır" denildi.

YORUMLAR 136
  • Ulas 4 yıl önce Şikayet Et
    Tribün degil. Türbin.
    Cevapla
  • Mahir 4 yıl önce Şikayet Et
    doğru söylüyor.
    Cevapla
  • Misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    Tribün değil türbin onlar.
    Cevapla
  • Kamiloğlu 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah yapanlardan razı olsun.yaparsa ak parti yapar.chp nin bu memlekette bir dkili ağacı yok iken nasıl bu kadar oy alıyor hep hayrer ediyorum
    Cevapla
  • Ekrem Soyyiğit 4 yıl önce Şikayet Et
    Boş kafaya ne yaparsan yap Allah reisi başımızdan eksik etmesin
    Cevapla
  • Vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    CHP yapmada değil yıkmada şampiyon
    Cevapla
  • Ahmet hoca 4 yıl önce Şikayet Et
    Çok güzel bir yatırım olmuş. Bu ülkede kim bir taş üstüne taş koyarsa ondan Allah razı olsun. Ben olaya siyasi bakmıyorum. Çünkü bu vatan hepimizin. Bu gemi batarsa herkes batar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle