Aldığı küçük risk büyüdü çığ oldu! Koronavirüs en çok ona yaradı: Servetini 160 kat artırdı

Harvard Üniversitesi'nde tıp profesörü olan 72 yaşındaki Timothy Springer'in serveti, hisse sahibi olduğu şirketin Kovid-19 aşısı üzerine çalışması ve devlet desteği almasıyla birlikte katlandı.

Aldığı küçük risk büyüdü çığ oldu! Koronavirüs en çok ona yaradı: Servetini 160 kat artırdı
Aldığı küçük risk büyüdü çığ oldu! Koronavirüs en çok ona yaradı: Servetini 160 kat artırdı
GİRİŞ 25.04.2020 06:35 GÜNCELLEME 25.04.2020 13:54
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Yeni tip koronavirüs aşısı üzerinde çalışan Moderna şirketinde 5 milyon dolarlık hissesi olan akademisyen Timothy Springer, salgının ardından hisse değerini 800 milyon dolara çıkardı. Springer böylelikle servetini 160 kat artırmış oldu.

 

 

ŞİRKET İNSAN DENEYİNE BAŞLADI

ABD tarafından maddi destek verilen Moderna şirketi, geçtiğimiz günlerde insanlı deneylere başladı. Şirketin deney sürecinde başarılı ve hızlı bir ilerleme kaydetmesi borsadaki değerinde de büyük bir yükselişe neden oldu. Springer de bu yükselişten payını aldı.

 

 

DAHA ÖNCE DE OLMUŞTU

ABD'nin en zengin akademisyenlerinden biri haline gelen Springer, 1999 yılında da bir girişimini Millennium Pharmaceuticals'a 100 milyon dolara satmasıyla gündeme gelmişti. Springer, 2018'de verdiği bir röportajda, "İhtiyaç duyduğumdan daha fazla servet edindim, daha fazlasına ihtiyacım olduğunu sanmıyorum" demişti.

SPRINGER VE MODERNA

Harvard Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde immünolog olan Springer, en iyi ilk integrinleri ve hücreler arası adezyon moleküllerini keşfetmesi ve bu moleküllerin bağışıklık sisteminde nasıl işlev gösterdiğini gösterme konusundaki öncü çalışmaları ile tanınıyor.

ABD merkezli biyoteknoloji şirketi Moderna'nın hisse değeri, şirketin Kovid-19 karşı aşı üretme girişimleriyle bu yıl yüzde 152 artış kaydetti. Moderna, söz konusu aşıyı insanlar üzerinde de denemeye başlayan dünya genelinde birkaç şirketten biri.

YORUMLAR 22
  • Akif 3 yıl önce Şikayet Et
    Ahirette para işe yaramıyor ama.
    Cevapla
  • BilgeDEDE 3 yıl önce Şikayet Et
    O da öyle demiş zaten...
    Cevapla
  • MİSAFİR 3 yıl önce Şikayet Et
    Bütün dünya sınırların olmadığı bir küresel sisteme hazırlanırken bir virüs çıktı ve birden bire bütün sınırlar kapatılıp ülkeler kendi içine kapandı ve kendi kendine yetmeye çalışıyor. Trump başkan olduktan sonra en çok dikkatimi çeken şey Trump'ın ABD'yi bir gün sınırları kapatıp kendi içine kapanarak her konuda kendi kendine yetecekmiş gibi politikalar geliştirmesi ve ABD'yi böyle bir güne hazırlaması olmuştu. Virüs aklıma gelmemişti. Bunun büyük bir dünya savaşı hazırlığı olduğunu düşünmüştüm.
    Cevapla
  • Emekli. 3 yıl önce Şikayet Et
    Zühürtün çenesi. Yormak.
    Cevapla
  • yunus 3 yıl önce Şikayet Et
    Kendi paraları kendi ceplerinde kalmış. Bende sandım başka birileri. Bu adamlar kimseye paralarını yedirmezler bir cebinden öbür cebe yada hane içinde kalır. Değişen bir şey yokki
    Cevapla
  • Abdurrahman 3 yıl önce Şikayet Et
    İman sahibi olmak, Dünya’nın en büyük zenginliğidir...
    Cevapla
  • Selçuk Göksu 3 yıl önce Şikayet Et
    Kendilerine ilim verilmiş olanlar ise, “Yazıklar olsun size! İman edip de iyi işler yapanlara Allah’ın vereceği mükâfat daha hayırlıdır. Ona da ancak sabredenler kavuşturulur” dedile Risale-i Nur-Mealli Kur'an/394
    Cevapla
  • Mustafa 3 yıl önce Şikayet Et
    Imzami atiyorum Abdurrahman Çavuş
    Cevapla
  • Burhan 3 yıl önce Şikayet Et
    Baş tacısın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle